יעל מבקרת בקולנוע מערכת הפורומים של האתר
|
 |
| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
פנגו חתול קטן חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02 הודעות: 218 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 23:03 8/05/04 נושא ההודעה: פחד ותיעוב בלאס וגאס |
|
|
ג'וני דפ וביסנוי דל-טורו נותנים יד לעיבוד קולנועי קומי לספרו ההזוי והמוזר של אנטר ס. תומפסון על חיי הסמים באמריקה של שנות ה 60, הסרט מביא מסע ארוך ואמריקאי במדבר נבאדה החמה והמאובקת שסמוכה ללאס וגאס, ברכם של זוג חברים צעירים ופרועים שנוסעים לסקר את תחרות אופניי המדבר על רקע דיווחים ממלחמת ויאטנם השנואה והשנויה במחלוקת, ביחד עם ערוך הדין המופרע הנוירוטי והאכול סמים (גונזו) .....כך הם נוסעים במכונית אדומה גג פתוח וקורעים את הכביש השומם כשהבגז' עמוס מכל טוב של סמים ופתח לעולם מוזר ומלא הזיות, החל מחשיש דרך קוק ועד ל.ס.ד שזה העיקר וצמחי הזיה שונים, אלה הם חיי הפורענות שלהם הקומיים השחורים נמלטים מהתקפת עטלפים מדברית כשהם דלוקים ושכורים...
שלבסוף הם מגעים לעיר האורות אמריקאית היוקרתית לאס-וגאס (שדרך אגב הייתי שם) ושם מתועדים בצעם חיי הפורענות והנוכלות הנוצצים והריקים של עיר היוקרה בה אפשר לעשות הכל ולהיות מוגן,במסיבות קוקטלים ומבני קזינו הענקיים בשלטי חוצות וקומפלקסים נוצצים ומאפורים.
משחק מצוין של ג'וני דפ ודל-טורו שמעברים דמויות מוזרות ומענינות, והתחברתי לדמות של דפ בצורה מיוחדת כזאת...לא יכול להסביר את זה יש מספר קטעים גם תפקידי אורח נעימים כמו טובי מקוויר בבלונד ארוך ושפועה משחק טרמפיסט חנון ומפוחד או תפקיד קצר וקולע של קמרון דיאז במעלית, הייתה הרגשה כאילו הביאו את מרי מ משתגעים על מרי לסרט הזה...
מיותר לציין את הפסקול המדהים של הסרט שמורכב בעיקר ממוסיקת סיקסטיז פסיכדלית שאני שמועה פעמים רבות ביום, גולת הכותרת של הפסקול זה הארנב הלבן ((white rabbit של ג'פרסון איירפלין הידוע בלי קשר לסרט זה נחשב להמנון ההיפים של שנות ה60 בסאן-פרנסיסקו מספר על אליסה בארץ הפלאות בצורה הכי הזויה ופסיכדלית שיש, על הארנב הלבן ועל מלכת הלבבות המורה לערוף את ראשם, בכלל כל הפסקול מומלץ !
יש בסרט צדדים רבים, חלק אהבתי וחלק פחות יש את קטעי ההזיות המוזרים המשעשעים והמרתקים לובש חזות מוזרה נוזלית וסמיכה הכל בהילוך איטי וחלומי, הצבעים זזים והמראות משתנים יש בהזיות האלה משהו מוגזם כי הטוב נראה נפלא והרע נראה גיהינום, אנשים לא אהובים נראים מפלצות מלוכלכות בדם ורפש...הצילום והעיצוב של הסרט בהחלט טובים, והזיות מצליחות "לעבור" מסך.
יש צדדים גם פחות אהובים שבהם מצאתי את עצמי משתעמם כלומר יש קטעים שבהם יש אלימות מיותרת ומרדפים מתישים אחרי הכסף והמטרה הלא ברורה של הדמות...
וגם קטעים שלא ממש צלחתי להבין אותם נראה כאילו הבמאי ישתמש בבדיחות פרטיות או משהו...
זה בסדר האלימות אני יכול לעבור על זה, אבל אני לא יודע הרגשתי כאילו יש פחות מדיי קטעים של ההזיות והשפעות ובסך הכל לא מבינים מה סמים עושים, גום הרגשתי שהקטעים המענינים במאת זה הקטעים הללו.
אבל בכול זאת זה סרט משעשע למרות העלילה הלא מספיק חזקה והסיפור שנראה בסרט (לא בספר) קצת חלש יש בו משהו שנוא אהבתי וכן נהנתי ממנו...אני כן ממליץ. _________________ שלכם,
פנגו קטן. |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 21:04 12/05/04 נושא ההודעה: |
|
|
אישית לא ממש התחברתי לסרט הזה, אולי בגלל שהייתי עייף ואולי מסיבות אחרות (שמעתי שיש טענה הגורסת, שאדם צריך להכיר את חווית הסמים באופן אישי כדי להתחבר לסרט). בכל מקרה, אני שמח שהרחבת קצת יותר מהפעם שעברה שכתבת על הסרט:
http://movies.israel.net/forumnew/viewtopic.php?p=10481#10481 |
|
|
|
 |
פנגו חתול קטן חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02 הודעות: 218 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 22:40 12/05/04 נושא ההודעה: |
|
|
אני ממליץ לכולם לקרוא את הספר כי הוא בהרבה יותר טוב....הוא יותר מעניין לדעתי.
זה סרט טוב לדעתי אבל הוא יכל להיות יותר טוב אפילו.
בשקר לסמים וכל זה...אני לא חושב שחיבים לקחת סמים בשביל להתחבר לסרט או לספר.
אבל זה ספר שנכתב בתפוקה מענינת (גם מבחינת מוסיקה) בדיוק מתי שכל תרבות היפים נעלמה סופית מהשטח, והחלום הזה מת. (שנת 71') _________________ שלכם,
פנגו קטן. |
|
|
|
 |
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|
 |