יעל מבקרת בקולנוע מערכת הפורומים של האתר
|
 |
| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
yevgeniy_11 שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03 הודעות: 787
|
פורסם: 16:07 5/12/04 נושא ההודעה: אוליבר סטון חוזר- אלכסנדר |
|
|
אתמול הלכתי לסרט אלכסנדר.
הסרט בבימויו של אוליבר סטון כולל רשימה גדולה של סטארים הוליוודיים: קולין פארל, אנג'לינה ג'ולי, ג'ארד לטו, ואל קילמר, רוסאריו דוסון ואנטוני הופקינס. היה הרבה באז סביב הסרט והיו כאלה שאמרו שהסרט יהיה אחד המתחרים הרציניים של האוסקר הקרוב.
אני ציפיתי לסרט, כי אני חובב לא קטן של סרטים אפיים היסטוריים ואני אפילו נהיניתי מהמלך ארתור ומטרויה המושמצים. חבל רק שהמבקרים התלוננו על הסרט אלכסנדר: אמרו שהוא משעמם מדי, שהוא גרוע מבחינה ויזואלית ושהשחקנים גרועים.
אבל בכל זאת הייתי אופטימי והלכתי לסרט עם ציפיות. לאחר שיצאתי מהסרט הייתי פשוט המום: איך אפשר לרדת על סרט כזה מעולה? אני בכל אופן חושב שאלכסנדר הוא סרט נהדר.
הסרט מתחיל באלכסנדריה שבמצרים, 40 שנה לאחר מותו של אלכסנדר מוקדון. הסרט מתחיל בכך שהפרעה הזקן תלמי (אנטוני הופקינס) מעביר שיעור לקבוצה קטנה של אנשים על אלכסנדר ומעלה ממנו זכרונות, מכיוון שהוא היה אחד מחייליו.
וכך הסרט מתחיל ומלווה בקריינות של הופקינס שיש הרבה ממנה בסרט.
הסרט מספר על אלכסנדר מוקדון (קולין פארל) שבגיל 19 נהפך למלך מקדוניה ויצא למסע כיבושים חובק עולם, על מנת לאחד את כל העמים לאחד וליצור הרמוניה. הסרט מראה לנו את מסעותיו של אלכסנדר וגם את חייו המורכבים: יחסו עם אמו אולימפיאס (אנג'לינה ג'ולי) התככנית, אביו פיליפ (ואל קילמר) שאף פעם לא מרוצה ועם חברו הטוב ביותר הפסטיון (ג'ארד לטו). הסרט גם מספר על נישואיו של אלכסנד לרוקסנה (רוסאריו דוסון), בת לאחד העמים שנכבשו בידי אלכסנדר.
הסרט מספר על כל חייו של אלכסנדר מרגע היותו ילד קטן ועד לסופו הטראגי.
כיאה לסרט אפי באלכסנדר יש גם קרבות ענק, אבל רק 2 לכל אורך הסרט שהולך, דרך אגב שעתיים ו45 דקות.
כך שאם עושים נכון את החישוב, יוצא שבאלכסנדר יש הרבה דיבורים וקצת מאד אקשן.
אבל לדעתי זה לא פוגע, אני נהניתי מכל רגע ומכל שנייה מהסרט והסרט היה פשוט מאד מעניין.
לגבי הקרבות- הקרבות פשוט מעולים, אפילו שיש קצת מהם, הקרבות מהירים, ענקיים, עתירי אפקטים, אלימות ודם ומבוימים בגאוניות. היו כאלה שאמרו שהצילום הרועד בקרבות של רודריגו פרייטו פגם בקרבות. אני רק אומר שזה הוסיף ונתן תחושה כאילו שאתה בתוך הקרב.
הצילום של שאר הקטעים גם כן מעולה לדעתי.
המוזיקה של הסרט גם היא טובה ואני יכול לומר שונגליס הוא מלחין מעולה.
לגבי השחקנים: קולין פארל לדעתי יכול חופשי לקחת אוסקר על תפקידו. הוא שחקן מעולה ואלכסנדר הוא עוד דוגמא לכך. פארל יוצר אלכסנדר רגשני, מבולבל וסקנדלי, בדיוק כמו שחשבתי שאלכסנדר צריך להיות. אנג'לינה ג'ולי וואל קילמר גם כן מצוינים רק חבל שאין להם הרבה מאד זמן מסך בסרט. ג'ארד לטו ורוסאריו דוסון גם כן מעולים וכך גם אנטוני הופקינס בדקות המעטות שהוקצבו לו. יש לציין גם את כריסטופר פלאמר שנתן הופעה קטנה ומצוינת בתור אריסטו.
לסיכום, אפילו שאלכסנדר הוא סרט ארוך, אני לא הרגשתי בכך ואני מאד אהבתי את הסרט, הוא מעניין, מצולם היטב, משוחק היטב ומעל לכל מבויים היטב. אוליבר סטון הוא פשוט גאון, אין מה לעשות. בין אם הסרט יזכה בפרס כלשהו או לא אני אמשיך לאהוב אותו. לדעתי הוא מעולה.
5 כוכבים מתוך 5.
אשמח לקבל תגובות. |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 0:16 13/12/04 נושא ההודעה: |
|
|
יבגני, אני ממש מתפעל ממך בכל פעם מחדש - אתה מצליח להנות מהקולנוע, גם כשדעת הרוב היא שלילית ביותר. אלכסדר הוא אולי הסרט הכי מושמץ שזכור חי בשנים האחרונות. זה ממש מדהים, אבל אתה אולי היחיד שדיבר בשיבחו.
עכשיו, אני לרגע אחד לא אומר, שאתה טועה והאחרים צודקים ואני מקווה שהבנת שלא היתה שום ציניות במשפט הפותח. זה פשוט מרשים שאתה לא מושפע מים השליליות והצלחת להתחבר, ואף יותר מכך, לסרט ארוך ובומסטי [מהסוג שבהחלט מועד לכישלון גדול או להצלחה גדולה]. מעניין אם תראה את אלכסנדר באור דומה, גם בעוד חמש שנים.
אני לא פסלתי את הסרט על הסף, אבל לאחרונה, כשהייתי צריך לבחור סרטים ללכת אליהם, החלטתי לשמוע בעצת כמה מידידי ולא לקחת את הסיכון. |
|
|
|
 |
yevgeniy_11 שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03 הודעות: 787
|
פורסם: 9:29 13/12/04 נושא ההודעה: |
|
|
אני נזכרתי במשהו שחשבתי עליו- אלכסנדר מאד דומה לסרט אדון ומפקד.
בשניהם יש קצת אקשן אבל אקשן מעולה ובשניהם יש המון דיבורים, אבל הם מעניינים וכתובים היטב.
אבל לדעתי אלכסנדר יותר טוב, הוא יותר עוצמתי מאדון ומפקד. |
|
|
|
 |
אורח
|
פורסם: 17:42 8/06/06 נושא ההודעה: |
|
|
הסרט הזה פשוט מצויין !!!
אני לא מבינה למה היתה לו ביקורת רעה (לא פה באתר אחר)
לדעתי אתה צודק ב-100% לגבי הסרט הזה
אני אהבתי !!  |
|
|
|
 |
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|
 |