| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
אופיר ויינשטיין אורח
|
פורסם: 0:03 27/10/05 נושא ההודעה: ביקורת על הביקורת |
|
|
"על טעם ועל ריח אין להתווכח"
זאת אמרו רבים וחכמים ממני אך לצערי ניכר בביקורת (אשר לצערי נתקלתי בה רק עכשיו ולא בזמן פירסומה) כי המבקרת המכובדת אכן ראתה את הסרט אך לא צפתה בו.
אם היתה וטורחת גם לנסות ולהבין את העלילה אשר משתרכת לה לאיטה במהלך הסרט הייתה רואה כי הסרט אף ראוי לצפייה שני ושלישית. בסרט ישנם 9 עלילות שונות אשרר במהלכו הן נוגעות ומשלבות בצורה יוצאת דופן. כל פריים וסצינה על רמזיה הגלויים והסמויים מקדמים את העלילה המורכבת כאשר כל דמות ודמות מקושרת לדמות אחרת אם במישרין ואם בעקיפין. על מנת להסין את הסרט יש לצפות בו מן הלב ומן הראש יחדיו ולא רק לבקרו או יותר נכון לשחוט אותו כאשר כל המערכות היחסים הברורות והניראות לעין נרשמות לפנינו כרשימת מכולת.
הסרט מציג לפנינו ומשלב בתוכו מספר מערכות יחסים כאשר כל מערכת יחסים היא שונה ועצמאית. אני אספור רק חלק קטן מהן: בעל לאישה, אח לאחות, ילד לאביו, ילד לילדה, יחסים בין דוברי שפות שונות שמגשרים על הפער ויחסים בין בני זוג נשואים שהפער ביניהם אינו ניתן לגישור, יחסים בין מעמדות שונים, יחסים בלתי אפשריים ויחסי עובד מעביד ועובדת לעובד ואף אהבת אדם למוסיקה.
זוהיא רק רשימה חלקית אשר חלק גדול מן הדמויות משחקות בה תפקיד משולש ולעיתים מרובע. עלינו רק לצפות בסרט בתשומת לב ולא תוך כדי שיכרון חושים אפוף פופקורן ומשקאות מוגזים.
לתגובות: ofirishere@gmail.com |
|
|
|
 |
sami balagun חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/07/02 הודעות: 321 מיקום: תל-אביב
|
פורסם: 14:27 27/10/05 נושא ההודעה: |
|
|
שאני אגיד לאיזה סרט אתה מתכוון או שאולי בכל זאת תטרח לעשות זאת בעצמך? _________________ בלגאן |
|
|
|
 |
אורח
|
פורסם: 5:31 28/12/05 נושא ההודעה: |
|
|
| "אהבה זה כל הסיפור", ואני לא יודע מה זה עושה פה כי אני הגבתי בכתבה עצמה. בכל מקרה. סליחה על חוסר הבהירות. |
|
|
|
 |
|