| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 1:37 2/02/03 נושא ההודעה: סרטים שקראתם את הספרים לפני. |
|
|
אני מאוד אוהב לראות סרט אחרי שקראתי את הספר שלו. זה לא קרה לי הרבה אבל זה נחמד מאוד.לא הרבה אוהבים את זה,בגלל שזה הורס את דמיון הדמויות וכאלה.אבל אני אוהב. אלה הסרטים שראיתי שגם קראתי את הספרים,תביאו גם אתם סרטים שקראתם קודם את הספר ותגידו מה יותר אהבתם...
"הארי פוטר ואבן החכמים" -יותר אהבתי את הספר,אני יראה בקרוב גם את השני ונראה לי שאת השני אני יותר יחבב.
"נערה בהפרעה"- זה קצת יוצא דופן,כי קראתי את הספר אחרי שראיתי את הסרט.הספר היה נחמד,וגיליתי דברים שלא היו בסרט...
"רע כמו שמתחשק לי"- הספר שדניס רודמן כתב.הסרט לא ממש מוכר,אבל הוא היה פעם בערוץ 4 .אבל אהבתי יותר את הספר.הבן אדם קצת דפוק בשכל,אבל אהבתי אותו מאוד בתור שחקן!
"דור הפרוזק"- הסרט יצא ב-ארה"ב רק במרץ אם אני לא טועה,אבל קראתי את הספר השנה.לא מעולה אבל נחמד. בסרט יהיו כריסטינה ריצי (בתפקיד-אליזבת וורצל,המחברת.) ו-ג'ייסון ביגס וגם אן הייש.
את ספרי שר הטבעות התלבטתי מאוד אם לקרוא אותם קצת לפני שעלה הסרט הראשון.אבל בסוף החלטתי לראות את הסרטים בלי לקרוא את הספרים. ויש עוד כמה סרטים שקראתי חלק מהספר שלהם,אז זה לא נכנס. דרך אגב-הייתי רוצה לדעת אם מישהו קרא את הסיפור הקצר של פיליפ ק.דיק על minority report ? הייתי רוצה לקרוא את זה... |
|
|
|
 |
mulder שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02 הודעות: 635
|
פורסם: 9:46 2/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני קראתי את k-pax, סתם ספר עלום שם שאשתי הביאה מהספריה לפני כמה שנים. הספר כתוב ברובו כדיאלוג מרתק בין הפסיכולוג לבין פרוט. מה שיפה בדיאלוג זה שכקורא אתה מנסה כל הזמן לראות מתי התאוריה של פרוט תיפול, איפה הפסיכולוג יצליח להערים עליו ויוכיח לו שהוא לא מהחלל החיצון. בשלב כלשהו אתה כבר תוהה אם הוא באמת חייזר או לא. אגב, מה שמעצים את החוויה זה שמדובר בסיפור אמיתי.
הסרט, לעומת זאת, שם דגש קטן מדי על הדיאלוג ביניהם, ויותר על העלילה. למי שלא קרא את הספר זה אולי לא יפריע, אבל הנקודה הזאת מאד בולטת.
בכל מקרה, הספר מאד מומלץ
לחובבי המדע - יש בספר כל מיני נקודות מדעיות שפרוט מצליח להתמודד איתם בצורה מדהימה. אם אכן הפרטים המובאים בספר נכונים, אז באמת מדובר בגאון לא קטן. |
|
|
|
 |
devilpotter007 חבר/ת פורום

בפורום מ: 5/12/02 הודעות: 69
|
פורסם: 14:44 2/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
קראתי את שני ספרי הארי פוטר הראשונים.
הייתי מאוד רוצה לקרוא את דו"ח מיוחד, אבל כנראה לא תרגמו אותו, אני יודע אנגלית, פשוט שקצת קשה לי לקרוא ספר באנגלית. |
|
|
|
 |
mulder שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02 הודעות: 635
|
פורסם: 17:21 2/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
| מישהו קרא את הסיפור שאינו נגמר ? מעניין לדעת איך הספר יחסית לסרט... |
|
|
|
 |
ג'ינג'ית חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 6/10/02 הודעות: 13 מיקום: מרכז
|
פורסם: 21:18 2/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני גם קראתי את קיי-פקס לפני שהסרט יצא, ואני מסכימה לחלוטין עם מולדר שהרבה פרטים בסרט צורמים למי שקרא את הספר. למרות קווין ספייסי הנפלא, בספר יש עושר ועומק הרבה יותר גדולים. משום מה הם מתפספסים לחלוטין בסרט.
אני הייתי די מרוצה מהעיבודים שנעשו להארי פוטר. אני יודעת שהדיעות חלוקות בעניין, אבל אני בכל אופן מצאתי את הסרטים מאוד נאמנים לספרים.
אני בטוחה שראיתי עוד סרטים שנעשו על פי ספרים שקראתי... אבל משום מה אני לא מצליחה לזכור אותם כרגע... |
|
|
|
 |
שמר חבר/ת פורום

בפורום מ: 9/01/03 הודעות: 42
|
פורסם: 21:57 2/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
הספר של "הסיפור שאינו נגמר" הוא פחות או יותר העלילה של שני הסרטים שייצאו בעקבות הספר.
הספרים שקראתי לפני סרטים:
1. sphere (של מייקל קריטון).
2. קונגו (כנ"ל)
3. מרדף אחרי האוקטובר האדום (של טום קלנסי)
4. כל הפחדים של כולם (כנ"ל)
5. סכנה ברורה ומיידית (כנ"ל)
6. בקיצור, את כל הספרים של טום קלנסי שעוד לא ייצאו להם סרטים....
7. הסיפור שאינו נגמר.
8. מלחמת העולמות & התלת-רגליים.
9. הנוסע השמיני II (למרות שהוא יצא אחרי הסרט).
10. זה (של סטיבן קינג, וגם הספר המפחיד ביותר בעולם)
11. העמדה (גם של סטיבן...)
12. הניצוץ (כנ"ל)
יש עוד אבל זה כל מה שאני זוכר כרגע..... |
|
|
|
 |
יעל מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 1581 מיקום: חיפה
|
פורסם: 22:03 2/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
יש מין הסתם הרבה סרטים שנעשו לפי ספרים שקראתי, אבל אני רוצה לספר לכם על חוויה שזכורה לי מגיל צעיר יחסית. כשהייתי בכיתה ה', הלכתי לראות את הסרט ה"הנסיך הקטן". אני לא יודעת אם קראתם את הספר הבאמת יפהפה הזה, אבל אם כן, אני משערת שתבינו כמה קשה להעביר את המהות הפיוטית שלו לקולנוע. אני זוכרת שלא ממש אהבתי את הסרט. כנראה שכמו במקרים רבים של ספר לפני סרט פשוט התאכזבתי.
אני חושבת שיש ספרים שקל להפוך אותם לסרטים, וכאלו שכמעט בלתי אפשרי.
בהמשך לשאלה של הדיון הנוכחי, רציתי לשאול אם יש ספר שמאד אהבתם, אבל נראה לכם בלתי אפשרי להפוך לסרט? או ספר שהייתם מאד רוצים לראות מוסרט?
אני אישית הייתי רוצה לראות גירסה מוצלחת של 1984. (ראיתי פעם בטלוויזיה גירסה שלא ממש הצליחה להפליא אותי). אולי כי יש ספרים שבכלל צריכים להפוך לסידרה, ולא לסרט בודד. זאת אגב דעתי על סרטי שר הטבעות. אם ג'קסון היה מסריט (במקביל?) גם סידרה של 15 פרקים של שעה (נניח חמישה לכל ספר) זה היה יכול להעביר את הספר בצורה יותר עמוקה, וכמובן - יותר שעות צפייה יותר טוב.
והייתי שמחה לראות כסרט (מצוייר מן הסתם) את "עמק החיות המוזרות" - זהו אחד הספרים הכי אהובים עלי. זה יכול להיות מרהיב עם כל החיות המשונות, והאוירה...
אני אחשוב על עוד רעיונות. |
|
|
|
 |

|
פורסם: 23:55 2/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
את הניצוץ באמת הייתי רוצה לקרוא. אהבתי את הסרט.
מעניין אם אפשר להשיג פה באנגלית את minority report ...לא נראה לי אבל...
אני לא אוהב את הספרים של טום קלנסי-יותר מידי ארוך!! הסרטים עם הריסון פורד היו בסדר.אבל למשל כל הפחדים כולם-הסרט שיעמם אותי...יותר מידי דיבורים!!
בקשר למה שיעל אמרה:
קראתי ספר מאוד נחמד בשם-שני ירחים.שיהיה נחמד לראות אותו מוסרט. ואני חושב שאם שר הטבעות היה נעשה משהו כמו 10 או 15 שנים אחורה זה לא היה יוצא משהו.בגלל הטכנולוגיה וכאלה.היה צריך לחכות כדי ממש להעביר את הספר לסרט.
יש גם עוד ספר בשם-נערה בתרדמת,שאני חושב היה נחמד לראות גם. ואני חושב שכל ספר כיום אפשר להפוך לסרט. לא משנה מה יש בו. עוד שאלה דרך אגב: איזה סרט הכי אהבתם על ספרים של ג'ון גרישם? אני את "הלקוח", ואחר כך "תיק שקנאי" ו-"הפירמה". |
|
|
|
 |
Oren the Snark חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 2/07/02 הודעות: 196 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 0:20 3/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
האמת שלא ממש אהבתי את גרישהם, לא את הספרים ולא את הסרטים.
את 1984 דוקא אהבתי. גם את הסרט (איזו גירסה ישנה). את הסרט ראיתי בסינמטק בלילה של רצח רבין. לא הפסיקו את ההקרנה ואף אחד לא ידע. אחרי הסרט קבעתי עם חברים בבית קפה. בעודי נוהג לקפה איזה פסיכי עצר אותי בכביש, וגמגם לי במבטא אמריקאי ש"ווש הממשלה נפגע". חשבתי שהו שיכור והוא המשיך למלמל שהוא רציני. לא יודע למה אבל האסוציאציה שעלתה לי בראש היתה "נפגע משאיפת עשן"... לקח לי עוד כמה דקות לעכל. זה היה כל כך סוריאליסטי אחרי הסרט שמדבר על שילטון ומניפולציות שבהתחלה הייתי בטוח שזו מין בדיחה חולנית.
זהו, זה הזיכרון שלי מ"איפה היית שירו בקנדי?" |
|
|
|
 |
צבי כוכב אתר

בפורום מ: 7/06/02 הודעות: 208 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 0:59 3/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
פארק היורה - מאוד אהבתי את הספר, והתאכזבתי מהסרט. היו חסרים לי בו קטעים שמאוד אהבתי בספר.
ספר שמאוד הייתי רוצה לראות כסרט - "תשעה נסיכים לאמבר". כבר דיברנו על זה כאן מתישהו ואורן הבטיח שעובדים על זה... |
|
|
|
 |
devilpotter007 חבר/ת פורום

בפורום מ: 5/12/02 הודעות: 69
|
פורסם: 14:31 3/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
| מלחמת העולמות & התלת-רגליים? יצא? וואי! לא ידעתי שיצא כזה סרט. |
|
|
|
 |
קרן כוכבת אתר

בפורום מ: 6/06/02 הודעות: 2018 מיקום: חיפה
|
פורסם: 23:33 3/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני התאכזבתי קשות! מהסרט ה"מאהב", על פי ספרו הנפלא של א.ב. יהושע
לא הולך לו עם סרטים לא. ב. יהושע, הוא עצמו לא אהב את הסרט "השיבה מהודו" שעשו לו על הספר. |
|
|
|
 |
יעל מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 1581 מיקום: חיפה
|
פורסם: 23:42 3/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
כמובן יש מקום לציין את "קלרה הקדושה" סרט שעבורי התעלה על הספר "רעיונותיה של קלרה הקדושה" !
כמובן שהתסריט רק מבוסס על הספר, והוא לא באמת עיבוד או הסרטה שלו, ובכל זאת, מצאתי מקום לציין את סרטו הנפלא של אחי האהוב וחברו היקר והאהוב גם כן. (ושלא ישתמע שהם אהובים אחד של השני - למרות שזו גם לא בושה - אבל זה פשוט לא). |
|
|
|
 |
Oren the Snark חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 2/07/02 הודעות: 196 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 1:10 4/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
| אני דוקא מאוד אהבתי את הספר 'רעיונותיה של קלרה הקדושה' (שקראתי אחרי הסרט) אבל הם באמת לא אותו דבר. אגב, אני חושב שבין הספר לסרט היה גם עיבוד צ'כי למחזה... לא נראה שמישהו קרא את זה... |
|
|
|
 |
אורית אורח
|
פורסם: 21:07 5/02/03 נושא ההודעה: "רעיונותיה של קלרה הקדושה" |
|
|
אני כרגע במהלך קריאת הספר "רעיונותיה של קלרה הקדושה" של קוהוט..
האמת, שלא היה לי מושג שיש סרט שמבוסס על הספר.
מי בימאי הסרט? הוא מומלץ לצפייה?
אשמח אם קוראי ו/או צופי הספר והסרט ישתפו אותי בחוויותיהם..  |
|
|
|
 |
צבי כוכב אתר

|
פורסם: 0:21 6/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
| אורית, תסתכלי 3 הודעות למעלה... |
|
|
|
 |
אורח
|
פורסם: 11:46 11/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
הספר שהכי הייתי רוצה לראות מוסרט הוא "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה", למרות שהיום הם כבר קצת זקנים מדי בשביל זה, היה יכול להיות מעולה אם מונטי פייתון היו עושים סרט כזה.
גם את הספר "שוגון" היה נחמד לראות מוסרט. זהו ספר מאוד רחב, שמספר על תקופה חשובה בהסטוריה של יפן. והוא יכול להפוך ליופי של סרט למרות שאני מניח שבסרט הרבה מהפרטים יושמטו.
ולגבי "עמק החיות המוזרות" יש סידרת טלויזיה על פי הספר שמוקרנת כל קיץ בערוץ 1.
הרבה קייצים מהילדות שלי (שלא היתה לפני יותר מדי זמן) עברו עם הסידרה הזאת. |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 12:12 11/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
כבר הרבה זמן מדברים על לעשות סרט מהמדרך לטרמפיסט, בין השאר גם טרי גילאם (יוצא חבורת מונטי פייטון) הוצע כבמאי לפרויקט. (דרך אגב, היתה פעם סידרה בטלוויזיה הבריטית, שהתבססה על המדריך).
"שוגון" עובד בצורה נרחבת כסידרת טלוויזיה די טובה (ששודרה גם בארץ). בקרוב יהיה סרט שקצת מזכיר אותה - "הסמוראי האחרון" בהשתתפות טום כרוז, שיספר על קצין אמריקאי הנשכר ע"י קיסר יפן, כדי לאמן את חייליו (בשנות ה-70' של המאה ה-19). |
|
|
|
 |
סמדר חבר/ת פורום

בפורום מ: 24/06/02 הודעות: 60 מיקום: אזור ירושלים
|
פורסם: 1:53 13/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
1. למאלדר: קראתי את "הסיפור שאינו נגמר" בילדותי, ואף עפ"י שאני לא זוכרת כלום עכשיו, אני זוכרת שהחוויה היתה מאוד מושכת וסוחפת (כלומר זה ספר שסוחף אותך פנימה לפנטזיה).
2. ליעל: היה לי פעם את "הנסיך הקטן" מוקלט על קלטת וידאו, ואני מאוד מאוכזבת מכך שהיום אני לא מוצאת אותה, מכיוון שזה סרט שממש אהבתי בזמנו! השחקן הקטן של הנסיך מושלם, והקטע בסוף (ספוילר, אבל יש מישהו שלא קרא את הספר?) שבו הנסיך הורג את עצמו כדי לחזור לכוכב - מרגש כל פעם מחדש...
3. קרן: גם אני ממש התאכזבתי מ"המאהב" הבריטי. לחלוטין לא מעביר את כל העלילה הפנימית שהתרחשה במחשבותיהן של הדמויות בסרט. וגם השחקנים גרועים.
בכלל, יש לי תיאוריה (שהוכיחה את עצמה כל פעם במקרה שלי) שלא משנה אם קודם קוראים את הספר או קודם רואים את הסרט - מה שיבוא שני תמיד יראה גרוע יותר.
למשל, "הארי פוטר" היה מבחינתי אכזבה, ואחרי שראיתי את הסרט הראשון החלטתי להתרחק מהשני.
ובמקרה ההפוך, קראתי את "מועדון קרב" אחרי שראיתי את הסרט, וגם כאן הייתה לי ממש אכזבה.
למי שהזכיר את "זה" של סטיבן קינג - אני עכשיו בעיצומה של קריאת הספר באנגלית (550 ע"מ, בדיוק חצי, אם כי אני לא ממש מתקדמת) ומאוד נהנית. אבל המליצו לי בחום לוותר על המיני-סדרה כשאסיים... לעומת זאת, את "הניצוץ" של קובריק ראיתי וממש אהבתי, כך שאני מקווה להגיע גם לספר יום אחד. בתקווה שהוא לא יהיה אכזבה, כי כמו שהוכחתי - הדבר השני תמיד מאכזב. _________________
סמדר. |
|
|
|
 |
אסף ברקת אורח
|
פורסם: 1:50 26/02/03 נושא ההודעה: ועוד משהו קטן... |
|
|
עוד משהו קטן שכדאי לחשוב עליו - בזמן האחרון ניתן לראות על מדפי הספרים בחנויות הרבה ספרים שאף אחד לא שמע עליהם, אבל, היי, לא יאומן! כולם מכירים את הסרטים שנוצרו על פיהם! מסתבר שהיום כמעט אין סרט שלא נוצר על פי ספר (אולי בגלל זה רשימת המועמדים לאוסקר לתסריט מקורי היא כל כך מצומצמת - השנה למשל היא כוללת שני סרטים זרים: "דבר אליה" ו-"ואת אמא שלך גם", את "כנופיות ניו יורק" שהתחילו לחשוב עליו לפני שלושים שנה והוא גם מבוסס על כתבים קודמים שלא פורסמו, ואת הנחותון "החתונה היוונית שלי").
ועוד דבר שמעצבן אותי (חוץ מעוגות גזר, כמובן) - מוציאים לאור שרוכבים על הצלחה של סרטים וישר מדפיסים מהדורות חדשות של הספרים שעל פיהם נכתבו. "דרקון אדום" היה חרא של סרט, אז מה אתם חושבים, שהספר יותר טוב?! |
|
|
|
 |
צבי כוכב אתר

|
פורסם: 2:13 26/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני חושב שדרקון אדום היה מצוין!!!
ברמה של "שתיקת הכבשים". |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 2:23 26/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
לא ראיתי את "דרקון אדום" גם בגלל הביקורת השלילית (או הלא חיובית) שהוא קיבל. אשמח אם תפרט קצת יותר על הנקודות החיוביות שראית בסרט, עדיין לא מאוחר בשביל אנשים כמוני לצפות בו (רק תנו סיבה ). |
|
|
|
 |
אסף חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 20/02/03 הודעות: 8 מיקום: אוסטרליה
|
פורסם: 2:38 26/02/03 נושא ההודעה: אני אתן לך סיבה |
|
|
אם עוד פעם אחת אני שומע את אנתוני הופקינס אומר "קלאריס..." אני נושך למישהו ת'פרצוף!
ואגב, אני הזדהיתי קודם בשם אסף ברקת כי שכחתי את הסיסמא ולא היה לי כח לעדכן אותה ואחרי זה כבר היה לי כוח והיא עודכנה אז זה אותו אחד וזה הכל.
ובא לציון גואל. _________________ איש שהוא באמת בסדר |
|
|
|
 |

|
פורסם: 14:12 26/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
דרקון אדום וחניבעל לפי דעתי היו מאוד מיותרים.
תנסה לקרוא אולי את-manhunted .הספר הראשון שבו מופיע חניבעל לקטר. עוד לפני שתיקת הכבשים. |
|
|
|
 |
צבי כוכב אתר

|
|
|
|
 |
|