| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
shira חבר/ת פורום

בפורום מ: 11/10/02 הודעות: 23
|
פורסם: 21:15 16/03/03 נושא ההודעה: השעות |
|
|
ביום חמישי ראיתי את הסרט "השעות" ואני ממש ממש ממליצה לכולם!!!! ממזמן לא ראיתי סרט שאח"כ חשבתי עליו כל-כך וזה בלי שממש רואים משהו מזוויע (חוץ מאיזו התאבדות פה ושם, אבל זה לא ספויילר רציני כי כולם יודעים איך וירג'יניה סיימה את חייה. מה גם שזו הסצנה הראשונה בסרט. ובחלק של הקטעים המזוויעים התכוונתי לרקוויאם).
קראתי את הספר לפני כמה חודשים, כשגיליתי שייקח זמן עד שהוא יגיע לארץ ואני כבר חיכיתי איזה שנה לראות את הסרט ששמעתי עליו כל כך הרבה.. קראתי את הספר במינימום שיכולתי- כל יום הגעתי הביתה מהבי"ס והתחלתי לקרוא. קראתי בזמן האוכל, לא ראיתי טלויזיה ושמחתי שאין לי מבחנים ללמוד אליהם, ופשוט אהבתי את הספר! אבל עם זאת כל הזמן הרגשתי שבחיים לא יצליחו להעביר אפילו חלק קטן מכל הרגשות שמתוארים לסרט. טעיתי.
התסריט מדהים! ממזמן לא ראיתי סרט עם כזה תסריט מעולה. יש קטעים שכשאתה קורא את הספר אין לך מושג איך יעבירו את זה לסרט, אבל כשאתה רואה את הסרט אתה אומר לעצמך "ואווו איך הוא חשב לכתוב את זה?!?! בעצם אין שום משפט שיכול להתאים יותר" ויש גם משפטים שהוספו לסרט ואהבתי אותם מאוד!
גם ראו שדיוויד הייר (התסריטאי) ובעצם כל הצוות, קראו את הספר "השעות" וגם את "מרת דאלווי" כמה פעמים טובות, בגלל שהם התייחסו גם לפרטים הקטנים ביותר שמאחוריהם יש סיפור שלם. לדוגמה בסוף יש חלק מאוד גדול שלא הופיע במפורש בספר, אבל רמזו בחצי משפט שזה מה שקרה לדמות.
העריכה גם כן ממש טובה, וכבר על ההתחלה אפשר להבין בעזרתה מה הקטע של שלושת הסיפורים האלה ואיך הם משתלבים. בהמשך זה נהיה טיפה מיותר, אבל אני קראתי את הספר ככה שאני לא ממש דוגמה.
המשחק היה מדהים!!! לא הייתה לדעתי נפילה אחת בנושא הזה! לדעתי ייקח הרבה זמן עד שישכחו את הסצנה בתחנת הרכבת של וירג'יניה וולף (ניקול קידמן), סצנה אחת של לורה בראון (ג'וליאן מור) שהייתה ממש מרגשת ומשוחקת מדהים (כאן לא אמרתי איזו סצנה כי לא הראו קטעים ממנה בכל שניה שדיברו על הסרט, להבדיל מהסצנה בתחנת הרכבת) וכמובן גם מריל סטריפ מדהימה! אפילו הילד הקטן שם ראוי לאוסקר!
לסיכום, הסרט ממש ממש מדהים ומומלץ בחום! היו חלקים בסרט שממש שמעת את כולם בוכים, למרות שלא הייתה סצנה קיטשית אחת, וזה הישג מאוד גדול בקולנוע של ימינו..... |
|
|
|
 |
על השעות אורח
|
פורסם: 12:21 26/03/03 נושא ההודעה: תגובה |
|
|
אני לא אהבתי את השעות, קשה לי להסביר למה
אף פעם לא ראיתי סרט כל כך קשה, עמוס בפסימיות ומצבים
שבהם נראה לי שהייתי פשוט מאבדת את הרצון לחיות שבכל זאת
לא הצליח לגרום לי לעצב
לא גרם לי להרגיש
וגם לא גרם לי להגיע לאיזה שהם תהיות, מחשבות
מסקנות? משהו?
פשוט חלף לידי, ולא נכנס
...מה שכן, את הספר מרת.דאלווי הוא גרם לי לרצות לקרוא
סיפור כל כך עצוב.
היא באמת התאבדה בחיים? |
|
|
|
 |
קרן כוכבת אתר

בפורום מ: 6/06/02 הודעות: 2018 מיקום: חיפה
|
פורסם: 14:00 26/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
כן, וירג'יניה וולף, הסופרת של "מרת דאלאווי" התאבדה בשנת 1941
ע"י כניסה לנהר עם אבנים בכיסים היא היתה בת 59 כשעשתה זאת. |
|
|
|
 |
אורח
|
פורסם: 14:10 7/06/03 נושא ההודעה: |
|
|
אפשר לומר שכן אהבתי את הסרט. אם כי, הוא די דכא אותי ויצאתי ממנו בהרגשה די כבדה. לאור העובדה שראיתי אותו בבית, יכולתי לעצור מדי ולנשום עמוק, מה שלא היה מתאפשר לי בקולנוע.
אני לא קראתי את הספר לפני, ולכן עלי לומר שכלל לא היו ברורים המעברים. ועסקתי יותר בלנסות להבין את ההקשרים בין הסיפורים ולהבין את סיפור המסגרת מאשר להיות מערובתץ ברגשות הדמויות, לפחות בתחילת הסרט. וחבל.
יכול להיות שמי שקרא את הספר - לא התקשה בקטע הזה.
המשחק אכן מדהים.
להבדיל מהסופר והבמאי, אני כן חושבת שקריאת הספר של וולף "מרת דאלוואי" היתה עוזרת. |
|
|
|
 |
yevgeniy_11 שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03 הודעות: 787
|
פורסם: 16:47 7/06/03 נושא ההודעה: |
|
|
| אני לא ממש אוהב סרטים שקשורים בהתאבדות, כי כאלה סרטים מכניסים אותך לדיכאון, וזה מעצבן, כלומר- איך זה שסרט מצליח להשפיע עלינו ככה? אולי כי זה קרה באמת? אבל נראה לי שגם אילו זה לא קרה באמת היינו מושפעים מכאלה סוגים של סרטים. |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 23:21 7/06/03 נושא ההודעה: |
|
|
כל סרט שמבוסס על סיפור אמיתי זה מוסיף אולי לצופה.כי אתה אומר לעצמך שזה באמת קרה...
סרטים עם סוף טרגי הם בדרך כלל טובים לפי דעתי. אני אוהב אותם. אם אתה לא אוהב אותם יבגני אל תראה בשום אופן את חמש ילדות יפות של סופיה קופולה... |
|
|
|
 |

|
פורסם: 18:32 8/06/03 נושא ההודעה: |
|
|
מאוחר מדי, כבר ראיתי!  |
|
|
|
 |
sami balagun חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/07/02 הודעות: 321 מיקום: תל-אביב
|
פורסם: 2:21 9/06/03 נושא ההודעה: |
|
|
בדיוק לפני 3 שעות סיימתי לראות את חמש ילדות יפות.
סרט טוב, ציפיתי שהוא יהיה קצת משעמם ונסחב אבל הוא לא!
והוא לא כזה עצוב כי סך הכל היה ידוע שהן יתאבדו אז אין שום הלם מכך וגם הסוף (5 הדקות אחרי ההתאבדות) מצליח להכהות את תחושת הדיכאון.
אני דווקא אוהב סרטים מדכאים. הם מזכירים לי שקולנוע זה לא רק בשביל הנאה. |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 2:54 9/06/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני גם אוהב הרבה סרטים שה-Bad Guys מנצחים בסוף או משהו כזה...
לא כל הסרטים צריכים להיגמר בהכל טוב. ככה זה היה מאוד משעמם... |
|
|
|
 |

|
פורסם: 17:19 9/06/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני דווקא מחבב כאלה סרטים שבהם הבחור הרע נמלט, אך הבחור הטוב לא ניזוק מכך, למשל:
90 דקות לרצח, תא טלפון, שם קוד: דג חרב ועוד... |
|
|
|
 |
|