| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
eranml חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/12/03 הודעות: 160
|
פורסם: 11:23 10/12/03 נושא ההודעה: מי שראה את הסרט החיים של דיוויד גייל; |
|
|
לטעמי סרט בסדר, לא יותר. כרגיל ספייסי טוב, אבל משהו חסר.
הסוף היה בעייתי בעייני: מה בעצם הם הצליחו להוכיח- שהמערכת הענישה הדמוקרטית לא עובדת:
אם לא היה עונש מוות אז גייל היה פשוט נאסר מאסר עולם ולא יוצא מהכלא למרות שהוא היה חף מפשע! (אין הרבה הבדל בין מוות למאסר עולם) אז מה זה משנה אם הרגו אותו או לא- מה שהם עשו לא הוכיח שעונש המוות לא עובד אלא כל מערכת הענישה המודרנית ואני בטוח שזו לא הייתה הכוונה.
מה עוד שדיוויד גייל בצורה מסויימת היה שותף למוות של קונסטנס מה שאומר שהוא עבר על החוק- בצורה מסוימת המערכת כן תפסה את האשם. זה דיי הורס את הטיעון של הסרט...
אם מישהו ראה ויכול להביא דעה משלו אני אודה לו.
(נ.ב- אם כבר פתחו נושא על הסרט הזה ב14 העמודים שיש לפורום אני מתנצל מראש) |
|
|
|
 |
Raven חדש/ה בפורום
בפורום מ: 11/12/03 הודעות: 2
|
פורסם: 15:33 11/12/03 נושא ההודעה: לא נראה לי שזה נכון לגמרי |
|
|
| מאסר עולם שונה מעונש מוות בכך שאף פעם לא מאוחר מדי בשביל הנאשם להוכיח את חפותו (ע"ע הוריקן"). מה גם שלדעתי גייל לא עשה את מה שעשה משום אידיאולוגיה כלשהי אלה יותר בשביל עצמו. אני אני לא טועה יש איזה קטע שקונסטנס צועקת עליו בגלל שהוא כל הזמן מנסה לנצח את המערכת או משהו כזה ומה שהכשיל אותו בדיון עם הסנטור (קטע תותח...) זה כשהסנטור ביקש ממנו דוגמא לאדם אחד חף מפשע שהמערכת הרגה. |
|
|
|
 |
eranml חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/12/03 הודעות: 160
|
פורסם: 22:47 11/12/03 נושא ההודעה: |
|
|
זה כל העניין
גייל לא רצה להוכיח חפותו הוא רצה להראות (בשביל האידאולוגיה, על זה כל הסרט) שאנשים חפים מפשע מוצאים להורג- הוא הצליח להוכיח את זה- אבל נגיד שהוא היה מקבל מאסר עולם, אז עדיין אדם חף מפשע נאסר על כלום- זה גם לא בסדר- ומכאן שהסרט דיי פיספס את הנקודה בגלל שהוא מראה שהמערכת כולה טועה ולא רק עונש המוות- ואני בטוח שזה לא היה המסר של הסרט.
הוא מראה שאדם חף מפשע יכול לקבל עונש כלשהו- נגיד ובאמת לא היה עונש מוות, אז אדם חף מפשע היה נאסר לתקופה ממושכת- זה גם ממש לא בסדר (גם אם הוא מוכיח חפותו, החיים שלו לא ממש אותו הדבר).
הנקודה הזאת הפריעה לי מאד בסרט- ממש הרס לי אותו, כי זה נראה כאילו התסריטאים לא הקדישו מחשבה מספיקה על כל הרעיון |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 0:13 12/12/03 נושא ההודעה: |
|
|
בגלל הסרט הזה כ"כ חכם.
שמההתחלה הם רצו (גייל,הדמות של לורה לייני והנהג משאית) להראות לציבור שהם טועים מול הגזר דין מוות והסרט הזה מאוד מפתיע וגם יש בו אלמטים מאוד מציאותיים וחזקים.
לפי דעתי עד עכשיו זה הסרט הטוב ביותר של 2003 (אני אומר עד עכשיו כי שבוע הבא יכול להיות אני אשנה את דעתי ביום חמישי אולי...) |
|
|
|
 |
|