יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

המטריקס reloaded

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
sami balagun
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/07/02

הודעהפורסם: 1:22 23/05/03    נושא ההודעה: המטריקס reloaded הגב עם ציטוט

בדיוק חזרתי מההקרנה של המטריקס ונורא התחשק לי לדעת מה אתם חושבים על הסרט הזה?
לדעתי האישית הסרט "כמעט טוב מאוד" שזה בערך ציון 80 מתוך 100.
זה ללא ספק סרט אקשן קצבי ומגניב ביותר ולא פלא ששיחררו אותו בתחילת הקיץ בגלל שהוא ממש מתאים לעונה אבל לומרות האקשן המצויין שדי התחברתי אליו יש לי הסתייגות רבה במיוחד מהקטע העלילתי של הסרט.
למעשה הוא מלא בזיוני שכל שלא מובילים לשום מקום והם לגמרי חסרי מטרה.
זה לא המטריקס הראשון וזה לא מתקרב אליו!
אבל זה בכל זאת סרט שווה ואני 100% הולך לשלישי.
מה אתם חושבים?
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
yevgeniy_11
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03

הודעהפורסם: 7:02 24/05/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני נותן נותן לזה 100 מתוך 100! הסרט השני לא ניתן להשוואה מול הראשון, כי הם בעצם קצת שונים- בראשון יש יותר פילוסופיה, ובשני יותר אקשן.
מה שבעצם לא הבנתי זה מי הוא בן האדם הזה שהראו בסוף, לפני שהכותרת "המשך יבוא" צצה? אמרו שהוא ניצול ממשהו, אז ממה הוא ניצול לכל הרוחות? ולגבי השלישי אני מסכים איתך סמי, אני גם הולך לראות את זה.
sami balagun
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/07/02

הודעהפורסם: 12:38 24/05/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

מי שהם הראו בסוף זה האיש ספוילר שהסוכן סמית' השטלת עליו בתוך המטריקס והוא ניצל מהמתקפה על הרובוטים שערכו האנשים ופישלו בה ספוילר
Banana-Man
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 26/08/02

הודעהפורסם: 12:17 25/05/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

זה ביין. מי שניו חלם עליוץ שסמית השתלט עליו. לפני שניו וחבריו יצאו אל האורקל, ראינו את ביין בודק סכין על עצמו, לראות עד כמה הוא חד. זה בעצם סמית. אחר כך הוא ניסה להרוג אותו... אבל הילד המעצבן הופיע.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית MSN Messenger
אורח

הודעהפורסם: 0:00 26/05/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

האיש הזה נראה בדיוק כמו השחקן מהסרט הראשון שבגד בצוות....
אורח

הודעהפורסם: 7:51 26/05/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

חברים יקרים. החצי הראשון של הסרט גרוע. כל מה שמתרחש בעולם האמיתי (מזכיר קצת אלף סרטי מדע בדיוני אחרים) משעמם. בחצי הראשון נראה כאילו הבמאים אמרו לעצמם "וואו כבר עברו 15 דקות בלי קטע מכות, יאללה בו נכניס קטע של מכות!" וכך סצינות הקרב בחצי הראשון פשוט תלושות ומשעממות (במיוחד הסצינה עם כלי הלחימה מימי הביינים).
לעומת זאת סצינת מרדף המכוניות מרשימה מאוד ומזכירה במשהוא מה באמת יכל הסרט להיות.
ועוד שלוש הערות:
1. ניו לא מנצח בשום קרב בסרט, מכולם בסוף הוא בסוף בורח ספוילר . ספוילר אנחנו רוצים קצת לפרוק עצבים! תנו לניו לנצח!
2. מה זה הקטע של TO BE CONCLUDED ? אני מרגיש כאילו אני בפרק כפול של מקגיוור. לסרט צריך להיות סוף, גם אם לא שלם.
3. למה לא יורים בסרט? כמה מכות אפשר לראות?

נ.ב.
מישהו יודע משהו על זה שמפיצי הסרט שחררו להקרנות פסקול סוג ג'? הסאונד בסינמה סיטי היה גרוע! (סרואנד נעלם לפרקים ואפילו הסאונד משתתק לגמרי, זוועה!)
שמר
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 9/01/03

הודעהפורסם: 14:47 26/05/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ספוילר אני די מסכים אם כל מה שאנשים כתבו פה. העלילה הייתה מאוד קלושה, וקטעים נורא מפגרים (מה פתאום אלפי אנשים מתחילים לרקוד לי ריקוד שבטי?), החלק הראשון היה מסקרן בגלל האפשרות להביט על ציון, אבל זה היה משעמם, באיזשהו שלב התעצבנתי ואמרתי שבאתי לראות את המטריקס, לא דוקומנטרי על חברה שבטית בעתיד.
קטעי האקשן היו מעולים, ואין ספק שזו גולת הכותרת של הסרט, סצנת הקרב של ניאו שהוא נלחם בהתחלה ב-10 סמית'ים ואח"כ ב-20 וב-30, ובסוף הוא משחק בייסבול עם הראש של 50 סמית'ים - הייתה מדליקה לאללה (במיוחד כשהם עושים "ערימת ילדים" עליו, והוא מעיף אותם לכל הכיוונים).
הבחור השחור ההוא מ"אוז" שהיה המפעיל שלהם נתן כמה הלצות משעשעות במהלך הסרט, ובאיזשהו שלב נאמר שהקודמים שלו (טאנק ודוזר) מתו שניהם, מה?! - עד כמה שאני זוכר (וראיתי את מטריקס 1- 14 פעם), טאנק נפצע מהרובה לייזר, אבל שרד - מוזר.
הקטע עם הסמית'ים היה לא ברור ולא שירת שום מטרה מבחינת העלילה , אני מעריך שתהיה לכך חשיבות בסרט ההמשך.
אהבתי מאוד את הסצנה שבה ניאו עף כל כך מהר, שהוא יוצר גל סערה בעיקבותיו שמשטח ביניינים ומכוניות... אה כן, וזה שהוא החייה את טריניטי היה כל כך דבילי ולא במקום - למה הוא לא ריפא את עצמו כשפצעו אותו עם החרב ?! ויותר מזה, למה הוא טרח להילחם בכל התוכנות האחרות, ולא פשוט חדר לתוכם ופירק אותם מבפנים כמו במטריקס הראשון?

לסיכום, עקב הציפיות אחריי הסרט הראשון - מטריקס2 מאכזב בגדול. אולם, בפני עצמו הוא עדיין אחלה סרט, ברמה גבוהה בהרבה מרוב סרטי האקשן האחריםץ
קרן
כוכבת אתר
כוכבת אתר

בפורום מ: 6/06/02

הודעהפורסם: 10:05 27/05/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

בענין האפקטים בסרט,הצילום של שתי המשאיות מתנגשות חזיתית היה מדהים בעיני.
שאר האפקטים היו מלהיבים אבל טיפה מיושנים בעיני וסצינת האוטוסטרדה היתה קטועה ומרובת קאטים וקצת איכזבה אותי.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם
אורח

הודעהפורסם: 20:36 6/12/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני חושבת שכל סרטי המטריקס הם מדהימים
אבל כל אחד הוא קצת שונה מהשני
אבל לכולם יש את אותו העיקרון ובסוף הם מובילים לאנשהו
יעל
מבקרת בקולנוע
מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 0:36 7/12/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ציטוט:
אני חושבת שכל סרטי המטריקס הם מדהימים

דעה מעניינת. מוכנה להסביר מה היה מדהים בהם? האם הסיפור הוא זה שתפס אותך? או אולי דווקא האקשן? האם את מעריכה מאד את השחקנים? או שאולי את לא יכולה להפסיק לזמזם שירים מהפסקול של הסרט הראשון? מחשבות נוספות היו עוזרות לנו לקבל את דעתך קצת יותר בכבוד.

ציטוט:
אבל כל אחד הוא קצת שונה מהשני

רגע! זה כבר באמת מדהים! הסרטים לא זהים אחד לשני?
מוכנה להרחיב קצת?

ציטוט:
אבל לכולם יש את אותו העיקרון ובסוף הם מובילים לאנשהו

רגע רגע גם לי יש אחד: "אם אתה לא יודע לאן אתה הולך כל דרך תוביל אותך לשם"!
נכון שהפתגם שלי יותר מוצלח?

הודעה חשובה
הודעות בפורום הזה כותבים במטרה שאנשים אחרים יקראו אותם, יחשבו עליהן, ויוכלו להגיב עליהם. זה נכון שלפעמים להתנסח בצורה בהירה זה קשה אבל זה המאמץ המינימלי שמי שרוצה לכתוב הודעה חייב לעשות. תודה ויום טוב!
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
אורן34
אורח

הודעהפורסם: 11:54 8/12/03    נושא ההודעה: אחד הפתרונות היפים ביותר לחידת טרילוגיית המטריקס הגב עם ציטוט

היכולת להבין את טרילוגיית המטריקס אפשרית רק בתנאי שהצופה מכיר את כללי ספרות המד"ב הקאנונית (כלומר - את ההבדל בין ספרות מופת כמו סדרת המוסד של אסימוב לבין "חטפה אותי מפלצת ירוקה מהמאדים ורק עכשיו ברחתי בחללית") ומוכן להשקיע עוד מחשבה. כי להבדיל מסרטים הוליוודים אחרים- פה לא נותנים את המסקנות בסוף בכפית.
לדוגמא :תמצית קצרה לאחד מכללי היסוד במד"ב: בספרות מופת מדבי"ת מתקיים "חוזה"/הסכם בין הסופר לקורא: " אומר הסופר: בוא נניח ש - X ו - Y קרו. עכשיו - בוא נראה מה עשוי לקרות הלאה, כפוף להגיון הפנימי של הסיפור." סיפור מדע בדיוני חייב, אבל חייב, לציית לכללי היסוד שהונחו ברקע. זוהי גדולתו של סיפור מד"ב- יכולתו לערער על הנחות יסוד שאיש מאיתו לא מערער במציאות, ועל ידי כך יכול להאיר נקודות למחשבה עלינו, בני האדם. אי אפשר בשום פנים לשנות את החוקים פתאום באמצע הסיפור,כמו לדוגמא להוסיף תכונות על פתאומיות לגיבור. כלומר - אפשר. אבל אז זה סתם חרא של סיפור. וזה מחזיר אותנו למטריקס.
להלן כמה רמזים:
1. איך עצר ניאו את הזקיפים/מכונות בעולם האמיתי בסוף הסרט השני? מה, הוא סופרמן פתאום?, מעולם לא נרמז בשום מקום שיש לו כוחות ב"עולם האמיתי".
2. איך סמית' (שהינו למעשה מעין וירוס מחשבים) משתלט על אדם אמיתי- בשר ודם. ממתי וירוס מחשבים מסוגל להשתלט על אדם, כולל זכרונותיו, התנהגותו וכדומה?
3. איך ניאו מתחבר למטריקס ללא חיבור פיזי? מה, יש לו יכולות טלפתיות?, מעולם לא נרמזה יכולת פאראפסיכולוגית לניאו הבשר ודם.

אחת התשובות היפות ביותר לחידת המטריקס היא שאין דבר כזה "עולם אמיתי". המכונות נצחו מזמן. כל בני האדם מחוברים. אין "בני אדם חופשיים" כלל. ציון היא חלק אחר מהמטריקס הראשי- אבל עדיין חלק ממערכת השליטה של המכונות שנועדה לספק את הצורך של בני אדם בבחירה, בשליטה. אז נותנים להם בחירה של בריחה - למראית עין של חופש, בעוד שהם מעולם לא יצאו משליטתם של המכונות. זה מסביר את הכוח של ניאו ב"עולם האמיתי" שאינו אמיתי כלל, זה מסביר את יכולתו של וירוס מחשבים להשתלט על "אדם בעולם האמיתי", שכאמור, אינו אמיתי כלל, גם אם הוא חושב כך, וזה מסביר כיצד ניאו מתחבר למטריקס, בלי חיבור פיזי כלל. פתאום עוד עשרות שאלות, תהיות וחוסר עקביות לאורך כל הטרילוגיה נפתרות (בדקתי - זה מדהים, הכל נסגר)- והמסקנה עגומה ושטנית: אי אפשר לברוח מהמטריקס. אפשר לנסות ומי שמנסה מספיק - בורח לעולם חדש- שגם הוא כפוף למטריקס, אפילו אם הוא חושב שלא. ואם המטריקס היא הדימוי ל"שיטה" בעולמנו - המסקנה היא שאי אפשר לברוח מהשיטה. החלוצים שבאו לאמריקה ורצו ליצור "עולם חדש" ייבאו את כל חוליי ה"עולם הישן", כך עשו הקומוניסטים שרצו מהפיכה, וכך עושים כולם. אתה בורח משיטה קיימת- רק כדי לייצר שיטה חדשה, רעה באותה מידה. אתה אף פעם לא חופשי באמת. אפילו אם אתה חושב כך. כולנו עבדים. של צריכה, של אילוצים, של מוסכמות, של חוקים. ותחשבו על זה.
eranml
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/12/03

הודעהפורסם: 17:42 8/12/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

זאת אמנם תאורייה יפה מאד
אבל אולי תאורייה פשוטה ממנה (ולפי דעתי נכונה בהרבה) היא שהבמאיים.כותבים של הסרט פשוט איבדו כיוון בניסון להתחקות אחרי ההצלחה של הראשון.
לטעמי, זה סרט שנועד רק כדי להכניס כסף. הוא סרט גרוע עם הרבה דיאלוגים משעממים וכלום חוץ מאפקטים טובים.
אורן34 כתב פה תאורייה שלמה, לי יש תאורייה אחרת: מי שחשבו על רעיון המטריקס (האחים עם שם המשפחה המסובך), מצאו רעיוןו תאורייה נחמדים והחליטו לעשות סרט שיצא מצויין. כשביקשו מהם לעשות סרט שני, הם ניגשו לכתוב תסריט וגילו שהתאורייה מהסרט הקודם פשוט לא הייתה מספיק מורכבת, שלמה, כדי שיהיה אפשר לכתוב עליה סרט שני: ואז קיבלנו את התוצאה: רילודד הגרוע!
(לא כדי לנסות להבין דברים איפה שאין מה להבין- רילודד הוא סרט הנוצר כדי לשבור קופות ולא שום דבר אחר)
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי