יעל מבקרת בקולנוע מערכת הפורומים של האתר
|
 |
| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
ann חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 15/01/04 הודעות: 6 מיקום: ת"א
|
פורסם: 11:14 15/01/04 נושא ההודעה: למה לזרות מלח על הפצעים? |
|
|
חיפשתי איפה לפרסם את ההודעה הזו (למרות שבדיעבד זה נשמע יותר כמו נאום בחירות), מקווה שבכל זאת הגעתי למקום הנכון.
אני כותבת זאת בגלל שיצא לי לקרוא הודעה ישנה יחסית שמציינת את התקציבים ואת רשימת הפרוייקטים התיעודיים שזכו בתמיכת הקרן החדשה (פורסם ע"י קרן ב"חדשות הקולנוע")
וכרגיל נראה כי התקציבים היחידים הקיימים בישראל הם לסרטים תיעודיים או סרטים שעל גבול זה.
ונשאלת השאלה למה?
האם זו באמת הדרך לעודד את שוק הקולנוע הישראלי הצולע גם כך (ואל תגידו לי שהרבה ישראלים נוהרים לסינמטקים רק למען חדוות הסרט הישראלי החדש)?
לפי דעתי, אם ניתן ללמוד משהו מהשנה האחרונה , זה שהקהל רוצה אחרת!!! סרטים מקסימים כמו "הכוכבים של שלומי" אכן עשו זאת והצליחו לשרוד בהקרנות מסחריות לאורך זמן וזה בהחלט יותר ממה שאפשר לומר על כל סרט אחר.
אם ניתן לקשר זאת להודעה שפרסם PYEO : הקולנוע לאן? , בפורם דיונים על קולנוע,
כולנו יודעים מה מגמת הקולנוע ההוליוודי , אבל לאן הולך הקולנוע הישראלי ? איזה עתיד יש לקולנענים ישראלים בחברה בה קולנוע מקומי הוא מילה נרדפת לסרט שואה מטעם בית ספר או סרט חינוכי במסגרת שיעור היסטוריה (סליחה מראש על ההגזמה , אבל אני לא מאמינה בהטמנת הראש בחול במסווה של "איכות").
נכון הקולנוע הוא אמצעי ללימוד, השכלה והעברת מסרים חברתיים, פוליטים, מוסריים... אבל בואו לא נשכח שבראש ובראשונה מרביתנו הולכים לקולנוע כדי ל-ה-נ-ו-ת! לשכוח ולו לתשעים דקות מהחיים שסובבים אותנו (ומי כמונו יודע שבארץ מכורת החדשות שלנו זה קשה).
ועכשיו אחרי שנאמתי , והוצאתי קצת קיטור , אשמח לקבל תגובות נוספות.
האם זו רק אני, שרוצה לראות קצת מהוליווד בקולנוע הישראלי (אבל רק קצת )? |
|
|
|
 |
mulder שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02 הודעות: 635
|
פורסם: 13:16 15/01/04 נושא ההודעה: |
|
|
עד כמה שאני מבין, גם סרטים לא תיעודיים מתוקצבים או זוכים למענקים מכל מיני קרנות לעידוד קולנוע.
הסיבה שסרטים תיעודיים מקבלים יותר, היא מן הסתם מגמת המדינה והקרנות לתת דגש על עידוד סרטים תרבותיים יותר, שלא יוכלו לממן את עצמם על ידי מכירת כרטיסים, בעוד סרטים "הוליוודיים" יותר יוכלו לממן את עצמם ואף להרוויח ללא תמיכה.
הכוכבים של שלומי, למשל, הוא סרט שבכל מקרה היה יוצא לאקרנים משיקולים עסקיים של המפיקים. סרטים תיעודיים, לעומת זאת, היו נשארים ברמת הרעיון בלבד, כי מבחינה כלכלית הם לא רווחיים. |
|
|
|
 |
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|
 |