יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

מלחמת האופל - לא סרט מדהים אבל כיף לצפות

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
עודד
כוכב אתר
כוכב אתר

בפורום מ: 12/06/02

הודעהפורסם: 11:38 9/01/04    נושא ההודעה: מלחמת האופל - לא סרט מדהים אבל כיף לצפות הגב עם ציטוט

אתמול צפיתי בסרט "מלחמת האופל" ב- DVD. הסרט עוסק במלחמת חורמה המתנהלת בין הערפדים לבין אנשי-הזאב. כמובן שכיאה לתקופה המודרנית משתמשים הצדדים בכלי נשק מתקדמים בנסיונם לחסל זה את זה (וזאת לצד שימוש בנשק קר).

סלין, אחת מלוחמות הערפדים (קיית בקינסייל) מגלה כי אנשי-הזאב זוממים להשתמש באדם מיוחד (סקוט ספידמן) על מנת ליצור זן על חדש שישלב בתוכו הן את יכולות הערפדים והן את אלה של אנשי-הזאב.

בקיצור העלילה סבבה, הקרבות מצולמים היטב, השחקנים לא נגררים להפגנת רגשות רבה מדי (דבר שלעיתים קורה בסרטים מסוג זה ושנוא עלי מאד), והעיקר יופי של תפאורות ובעיקר מבוכים.

למרות שאני ממש לא יכול לטעון שמדובר על סרט מופת, הרי שהסרט היה מהנה מאד ואני ממתין בכיף לסרט ההמשך (שהסוף יותר מרומז ליצירתו).

שבת שלום לכולם

עודד
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
יניב חקמן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02

הודעהפורסם: 3:41 10/01/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

עודד, דעתי שונה מעט משלך.

לטעמי מדובר בסרט עם פוטנציאל, מבחינה רעיונית ועלילתית, שנופל בגדול בגלל בימוי שטחי, לא אמין ופתטי לחלוטין.
אין שום נסיון מצד הבמאי לפתח נושאים בסיסיים בסרט, כמו הבדלים עמוקים יותר בין ערפדים לאנשי-זאב, לדוגמא.
כמו כן, העלילה לא רציפה, לוקה בחסר בהרבה מובנים, מלאת חורים, ואין התאמת אופי לדמויות.
כל אלו, גורמים לסרט להראות מגוחך ומפוספס.

המשחק בסרט לא פחות גרוע מהבימוי- בקינסייל לא מרשימה, אם כי לא רעה לעומת השאר. סקוט ספידמן (מייקל) ומייקל שין (לוסיאן) פשוט לא משחקים טוב, למרות שלי נראה שהבעיה טמונה בדמותם הגרועה. אבל השיא מגיע בדמותו של שחקן בריטי נוראי העונה לשם שיין ברולי (קרייבן), שהופעתו היא אחת המזוויעות והבלתי אמינות שראיתי בקולנוע בעשור האחרון.

ובכל זאת, העיצוב האמנותי, האפקטים והעיצוב הגראפי האפל בסרט מקוריים למדי, וסצינות האקשן, לכשעצמן, מרשימות ומספקות הנאה. חבל שבמהלכן לא ברור כיצד ניתן לחבר אותן באופן הגיוני לעלילה. כל אלה לא מצילים את הסרט, ומשאירים אותו "ברצפה".

אני מרגיש שהשקעתי יותר מדי זמן בביקורת על סרט שכזה.... אני הולך לישון...

**
4/10
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי