יעל מבקרת בקולנוע מערכת הפורומים של האתר
|
 |
| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
AliasName חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 6/06/04 הודעות: 11
|
פורסם: 2:07 6/06/04 נושא ההודעה: ראסל קרואו - האיש והאגדה |
|
|
הסיבה המקורית בגללה (בזכותה) נכנסתי לפורום (הנחמד) הזה, הייתה צורך עז להביע את הזעזוע שלי מהבחירה של Russell Crowe לככב בסרט The Insider. אני לא בטוח שהוא אי פעם היה בישראל או קיבל שם בעברית.
שימו לב שאני נמנע בינתיים מלהגיד שהוא שחקן גרוע - קראתי ביקורות מקצועיות ששיבחו את ההופעה שלו בסרט הזה והוא לא הפריע לי בגלדיאטור, אבל אני כן יכול לתפוס את ההכללה הבאה - אני (ושניים מחברי, בשני המקרים המתוארים) פשוט לא מסוגל שלא להסתכל עליו כמגוחך כאשר הוא מנסה לשחק מישהו מעל גיל ארבעים.
גם כאן, וגם ב"A Beautiful Mind" נתנו לו לשחק מדען ממושקף ומאוד מאוד מוטרד. בעניי, הוא נראה מגוכך ומזוייף בכל תנועה והבעה שהוא עושה בשני הסרטים הללו. הוא מפרק גמגום, עויתות, עצבנות וכו', וזה פשוט לא עובד. לדעתי הבחירה שלו בתפקידים האלה הרסה את שני הסרטים האלה (The Insider עדיין טוב, למרות זאת.) כמעט לחלוטין.
My point is:
is it just me?? _________________ .If you ask me, I'd bring back hanging and go into rope |
|
|
|
 |
Bitton חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/11/03 הודעות: 107 מיקום: ירושלים, מול המחשב
|
פורסם: 11:33 6/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
בגלדיאטור הוא היה ע-נ-ק והיה מושלם לתפקיד...בנפלאות התבונה הוא שיחק נפלא דווקא בגלל שהוא כביכול נראה מזויף...הוא כאילו היה מגודל כזה אבל גאון, שקט אבל פרנואיד וכה...
the insider זה הסרט "המקור"?? כי אם כן לא ראיתי אותו... |
|
|
|
 |
mulder שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02 הודעות: 635
|
פורסם: 18:27 6/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
"המקור" אכן יצא כאן ואף הוקרן בקולנוע.
אני מבין למה אתה מרגיש שהוא נראה מזוייף, אבל אני יכול לשער את הסיבה. אתה רגיל לראות את ראסל קרואו בתור דמות של גיבור, לוחם, ולא מדען רכרוכי. אם "המקור" היה הסרט הראשון עם ראסל קרואו שהיית רואה, אני בטוח שלא היית חושב ככה. |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 23:38 6/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
הסברה של מאלדר נראת לי הגיונית, הרבה פעמים אנו נוטים לחשוב ששחקן מתאים יותר לגלם את הדמויות אותן כבר ראינו אותו משחק (במיוחד כשיש כמה סרטים בהם הדמיות הן בעלות מאפיינים דומים). "המקור" יצא בדיוק לפני "גלדיאטור" ושידרוג מעמדו של קרוא לכוכב, אני מניח שאז לא היה לו "טייפ קאסטינג" שיגרום למפיקים לחשוב שהוא לא מתאים לסרט מסוג זה. יש סיכוי שבמידה וסדר יציאת הסרטים היה הפוך, הצלחת "גלאדיאטור" היתה יוצרת לו בעיות לקבל תפקידים כמו זה שקיבל ב"נפלאות התבונה" (למרות שיש את "סודות L.A.", שכבר שם זכה לשבחים כשחקן דרמתי).
בכל מקרה, קרוא באמת קיבל שבחים רבים, היה מועמד ואף זכה בפרסים עבור משחקו ב"המקור" וגם יעל, שראתה את הסרט באמצע שנת 2000, חשבה כך. אני לא ראיתי את "המקור", כך שאיני יכול לחוות דעה על משחקו שם. ב"גלדיאטור" חשבתי שהוא מתאים ואילו ב"נפלאות התבונה" לא חשבתי שהוא הבריק ושכנע, מצד שני, יכול להיות שזה בגלל שאהבתי ונהנתי הרבה יותר בסרט הראשון מאשר בשני.
אגב, ראסל קרוא הוא בן 40 כיום ואם אין מניעה ששחקנים יגלמו דמיות הצעירות מגילם האמיתי, אני לא רואה מניעה גם לכיוון השני.
[דף השחקן של ראסל קרוא ב-IMDb] |
|
|
|
 |

|
פורסם: 1:38 7/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
כבר חשבתי על זה - זה שהמקור נעשה לפני גלדיאטור - וזה אכן נימוק לחשוב שזה "רק אני" שחורה לו ההופעה של קרואו בשני הסרטים האלה. הוא עוד לא היה כוכב אז, ולא הייתה סיבה לקחת אותו לתפקיד של המדען בהמקור אם הבמאי והמלהקים לא חשבו שהוא באמת מתאים. נפלאות התבונה נעשה אחרי זה, אז אי אפשר להסיק מזה כלום, אבל אם בהמקור הוא היה כל כך מגוחך ולא מתאים כמו שהוא נראה לי - אז הוא כבר לא היה שם. בשביל זה יש במאים, ואת Mann אני מעריך על Heat.
קשה לי להודות\להאמין שאני אושפע בצורה כל כך גסה מטריק פסיכולוגי שכזה על עצמי (היינו, ה"סברה" של מאלדר), מה גם שאני מרגיש שאני כבר בכלל לא זוכר את גלדיאטור או את המשחק של קרואו בו - הייתי רוצה להאמין שאני מסוגל להרבה יותר אוביקטיביות מזה... אבל כן, זאת אפשרות...
אורן, לא אמרתי שיש מניעה עקרונית שמגבילה את תחום הגילים ששחקן יכול לגלם - יש רק דוגמאות לכאן ולכאן - האם זה נראה טבעי או מזויף ומגוחך. אותי אישית זעזע כבר בטריילר, איך הוא נראה עם צבע אפור בשיער... _________________ .If you ask me, I'd bring back hanging and go into rope |
|
|
|
 |

|
פורסם: 1:40 7/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
הסרט, המקור, אגב, טוב מאוד, ומבוסס על השתלשלות העניינים במציאות הרבה יותר מאשר Troy מבוסס על האיליאדה... _________________ .If you ask me, I'd bring back hanging and go into rope |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 11:11 11/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
| AliasName כתב/ה: | | אורן, לא אמרתי שיש מניעה עקרונית שמגבילה את תחום הגילים ששחקן יכול לגלם - יש רק דוגמאות לכאן ולכאן - האם זה נראה טבעי או מזויף ומגוחך. אותי אישית זעזע כבר בטריילר, איך הוא נראה עם צבע אפור בשיער... |
מה שהשתמע מדברך הוא, שקרוא נראה לך מישהו צעיר מידי מכדי לגלם אדם מעל גיל 40. לי נראה שאנחנו פשוט שומעים "מעל 40" וחושבים על מראה ממש מבוגר, אבל זה לא מחוייב המציאות - בכל גיל יש אנשים שנראים טוב יותר ופחות. לכן אין חוסר אמינות באדם מעל גיל 40 הנראה "טוב". אגב, בני כמה נראים לך ג'ורג' קלוני, טום קרוז ובראד פיט? כולם בני 40 ומעלה.
ואם כבר הזכרנו את טום קרוז, דיברנו על סרט של מייקל מאן והתלוננת על צביעת השער של קרוא - תציץ ותראה איך קרוז יראה בסרטו הבא של מייקל מאן (Collateral):
http://romanticmovies.about.com/library/graphics/collateralpubb.jpg |
|
|
|
 |
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|
 |