| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
Bitton חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/11/03 הודעות: 107 מיקום: ירושלים, מול המחשב
|
פורסם: 1:09 28/05/04 נושא ההודעה: היום שאחרי מחר... |
|
|
היום (יום חמישי...) קמתי מוקדם בבוקר ליום חדש של צפייה בסרטים....ה"מסע" החל בשמונה בבוקר, לשעה הזאת קמתי במיוחד כדי לראות את טריולוגית "שר הטבעות" לבדי (אל תשאלו למה אבל אני אוהב לראות סרטים לבד...).
המסע נגמר בשעה חמש וחצי שם עשיתי מקלחת ארוכה וניסיתי למגר את העייפות הנוראית הזאתי...אבל אז, מתקשר חבר ואומר: "בוא נלך לסרט...", אני עונה: "לא יכול...קבעתי עם אחי לראות להרוג את ביל 2", אבל אחי כהרגלו: "אין אוטו - אני לא בא".
והוא נזכר להגיד לי את זה בשמונה...אז התקשרתי לחברי ושאלתי אם ההצעה עדיין אקטואלית, הוא אמר שכן והחלטנו ללכת ל"יום שאחרי מחר"...נסענו במונית (לא היה בא לו לנסוע באוטובוס....כולם נהיו לי מפונקים!) והגענו שעה לפני הסרט, הלכנו לאכול משהו, לעשן משהו ולקנות צידה לסרט או בקיצור - קולה.
נכנסנו לאולם די מלא בחמישה לעשר, ועכשיו לסרט:
הסרט הוא סרט אסונות במלוא מובן המילה רק שהעלילה שלו הכי ריאלית מבין סרטי האסונות הקודמים של הבמאי (רונלד אמריק - היום השלישי, גודזילה...). אז מתישהו, בזמן הזה, איזשהי הפרעה באיזון האקלים בכדוה"א בעקבות קידוח נפט וכל מיני דברים כאלה שגורמת להתחממות יתר שהיא גורמת לקרחוני הקוטב הצפוני לימוס וזה גורם לחוסר איזון במים ואיכשהו (לא ממש הבנתי אבל אני יחזור אליכם בעניין הזה) זה גורם למזג אוויר קיצוני כדי לאזן את המצב. זה מתחיל בגושי קרח שנופלים מהשמיים בטוקיו, בסופות הוריקן מטורפות שמעיפות בניינים (מוטיב שחוזר על עצמו בסרטי אסונות במיוחד אצל הבמאי) ומכוניות ומתדרדר להצפה של כל חצי כדוה"א הצפוני ולאחר כל זה לסערה שגורמת לצניחה ע-צ-ו-מ-ה בטמפרטורות בקצב של 10 יחידות לשניה!!!! ובסופו של דבר לעידן קרח חדש!! וכמובן שיש גיבורים:
ג'ק הול (דניס קוויד - טראפיק, יום ראשון הגדול) הוא חוקר מזגי אויר פרהיסטורים או משהו כזה שצופה את הדבר שעלול לקרות לכל המוקדם עוד 100 שנה...כמובן שהוא טעה אבל זה לא גורע את זה שהממשל האמריקאי והוועדה של האו"ם בנוגע להתחממות כדוה"א לא שמו עליו (אתם יודעים את ההמשך...)...
ג'ק הוא גרוש ואב לילד בן 17 - סאם הול (ג'ק ג'ילנהול - בחורה טובה, דוני דארקו) שממש לפני שכל זה מתחיל לקרות נוסע עם נבחרת המדע של בית ספרו אליה הצטרף בגלל הדלקותו על "לורה" לניו-יורק לתחרות מדע. שם כמובן הוא נתקע מחמת מזג האוויר הקיצוני.
ממש לפני שסאם מאבד קשר עם אביו, הוא אומר לו שהוא יגיע לקחת אותו מניו-יורק שם סאם תקוע בספריה ציבורית שהצילה אותו, את חבריו לנבחרת המדע ועוד כמה ניצולים מנחשול מים ענק שהציף את ניו-יורק. מכאן העלילה מתפצלת למסעו של ג'ק לעבר בנו שתקוע בניו יורק הקפואה והמוצפת שלג, לסאם, בנו של ג'ק ומלחמת ההישרדות שלו ושל חבריו נגד הקור המאוד מאוד עז ולצילומים מרחבי העולם כשהוא קופא! כמובן שיש גם מסר: כדוה"א מחזיר למין האנושי על כך שניצל וחמד את משאביו וזילזל ביד איתני הטבע.
פרטים טכניים:
צילום + אפקטים + עריכה: במילה אחת מ-ד-ה-י-מ-י-ם!!!
עלילה - תיראה קיטשית לחלק מכם אבל הצילומים בהחלט מחפים!
בימוי - יש כמה סצינות טובות שמראות שרונלד אמריק הוא במאי בכלל לא רע ולא רק אחד עם אפקטים...יש למשל סצינת אימה עם זאבים שאני ממש אהבתי....
שחקנים - לא משהו מיוחד, עושים עבודה טובה...לא היה ממה להתרשם...כן התלהבתי לראות את איאן הולם המוכר כבילבו מ"שר הטבעות".
לראות את הסרט פעמיים לדעתי אי אפשר, הוא מרתק אבל לא סוחף. פעם שנייה הוא ישעמם...אפשר לחכות לדיוידי...מה שכן הצילומים פשוט אדירים והאפקטים לא נופלים ממה שראיתם עד עכשיו... לראות את ניו מחצי גובה הבניינים כאשר למטה הכל קרח זה דבר מדהים...עלילת הסרט יכולה לגרום לכם לתהות מה תפקידנו בעולם ולהבין שאנחנו רק אורחים על כדוה"א הזה...כדאי לראות, יכול להעביר לכם בילוי נחמד, אני יודע שאני נהנתי...
3.5 מתוך 5 כוכבים
תגובות על הביקורת! |
|
|
|
 |
Elad ZZZ חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04 הודעות: 292
|
פורסם: 0:21 29/05/04 נושא ההודעה: |
|
|
קראתי מספר ביקורות על הסרט וזה נראה סרט אסונות דיי ממוצע. אל תצפו לסרט עם עלילה מושקעת (אולי קצת מחקר לגבי הגורמים להפרעות בכדור הארץ) או איזשהו מסר מלבד המסר הברור - "תשמרו על כדור הארץ".
מסתבר שהדבר היחידי שכיום התעשייה מנסה לשכלל זה את האפקטים והעריכה - ואכן יש תוצאות. אני פשוט מעדיץ להתשקע בדברים היותר עיקרים ופרקטים בסרטים - תסריט, בימוי, צילום.
תודה על הביקורת דרך אגב.
נ.ב:
אני מבין לגמרי למה את נהנה לראות סרטים לבד - same here!!!
קחו המלצה: תראו את 'צבע ארגמן' - סרט ממש טוב!! _________________ "who is John Galt"
 |
|
|
|
 |
AliasName חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 6/06/04 הודעות: 11
|
פורסם: 1:41 6/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
אני מאוכזב מג'ייק ג'ילנהל... מצד שני, אם הוא היה מחכה לסרט ברמה של דוני דארקו כדי לשחק שוב, הוא היה גומר שם את הקריירה שלו...
אז מה אתם אומרים? אפשר ללכת ולהנות למרות שהעלילה לא מבריקה? _________________ .If you ask me, I'd bring back hanging and go into rope |
|
|
|
 |
Bitton חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/11/03 הודעות: 107 מיקום: ירושלים, מול המחשב
|
פורסם: 11:31 6/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
| כן...אבל איך הביקורת...??זה הביקורת השנייה שלי... |
|
|
|
 |
sami balagun חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/07/02 הודעות: 321 מיקום: תל-אביב
|
פורסם: 22:28 10/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
איזה מגניב גם אני שייך למועדון האנשים שאוהבים לראות סרטים לבד, הייתי בטוח שאני היחיד.
לגב היום שאחרי מחר-
ראיתי בערב היציאה של הסרט בארץ
ואני מסכים לגמריי עם הביקורת של ביטון ולך אלעד אני כן ממליץ לראות את הסרט.
לא כל סרט שאתה רואה חייב להיות יצירת מופת מתוסבכת לדעתי אין כמו סרט קליל ומהנה עם איכות וויזואלית ממימד אחר.
בשביל סרטים כמו היום שאחרי מחר המציאו את מערכת הסאונד ותצוגת התמונה בקולנוע.
רק בבית קולנוע גדול הסרט הזה הוא באמת חוויה.
מן הסתם הסיפור יחסים אב/בן זה קשקוש מחורטש אבל זה סרט אפקטים אז למי אכפת. |
|
|
|
 |
Elad ZZZ חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04 הודעות: 292
|
פורסם: 23:18 10/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
ראיתי את הסרט לפני שבוע.
בצומת גלילות בסנימקס.
חחחחחחחח.. איזו חוויה. כל סרט כמה שטותי ומפגר שיהיה - העיקר שיהיה בו אפקטים - יהיה שם מהנה ביותר.
עם זאת, כפי שניתן לשים לב (דיי בעקביות אצלי) אני תופס מסרטים כאומנות בלבד.
אני יכול בכיף לחיות החיים שלי בלי לראות סרט אקשן סתמי, אלא רק "סרטים כבדים" כפי שחלק מבני האדם יכנו. _________________ "who is John Galt"
 |
|
|
|
 |
sami balagun חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/07/02 הודעות: 321 מיקום: תל-אביב
|
פורסם: 1:37 11/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
OK כל אחד והטעם שלו
אבל כמות הסרטים האיכותיים שיוצאים מוגבלת ביותר... יהיה לך הרבה יותר קשה להנות מאשר לנו פשוטי העם. |
|
|
|
 |
|