| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
yevgeniy_11 שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03 הודעות: 787
|
פורסם: 13:42 13/06/04 נושא ההודעה: המעניש |
|
|
אתמול בערב הלכתי לקולנוע ל"המעניש".
את האמת- היו לי הרבה ציפיות מהסרט אבל בכל זאת הסרט היה אפילו טוב יותר ממה שחשבתי שיהיה.
הנה העלילה:
פרנק קאסל (תומאס ג'יין) הוא סוכן אף. בי. איי. מצליח שיום אחד מסייע לעצור עיסקה של הברחת נשק במהלכה נהרגים כמה פושעים. אחד מהם הוא בנו הצעיר של איש העסקים (והמאפיונר) האוורד סיינט (ג'ון טרבולטה). סיינט מעוניין בנקמה בקאסל, אך אישתו ליוויה (לורה הארינג) מעוניינת במוות של כל משפחת קאסל וכך האוורד שולח את עוזרו קוונטין (וויל פאטון) יחד עם עוד כמה בריונים לחסל את משפחת קאסל כשהיא באמצע איחודה המשפחתי. הם כמובן מצליחים במשימה, רק שבאורח פלא פרנק נשאר בחיים ומעוטר בחולצה שבנו הפעוט נתן לו כדי שהיא תגן עליו מדברים רעים (היא החולצה עם ציור הגולגולת) ויוצא לנקום בהאוורד סיינט ומשפחתו. פרנק גם עובר לגור בבית דירות ישן בעל שלושה אנשים מנודים מהחברה: ג'ואן (רבקה רומיין סטאמוס, מיסטיק מאקס מן), דייב (בן פוסטר) ובומפו (ג'ון פינט) ואלה עוזרים לו להתגבר על כמה קשיים.
השחקנים של הסרט מעולים: תומאס ג'יין נותן הופעה מאד משכנעת של הגיבור המיוסר, ג'ון טרבולטה משחק ממש טוב את הרשע של הסרט, לורה הארינג גם נותנת הופעה טובה, וגם וויל פאטון ובן פוסטר שיחקו טוב. כל האחרים לא ממש ראויים לציון אבל הם לא שיחקו גרוע בכלל.
המעניש מבוסס על קומיקס של חברת מארבל, אך הוא לא גיבור סטנדרטי: הוא אינו גיבור על. וזה מה שמייחד את המעניש- אין לו יכולות על טבעיות, הוא לא יכול לעוף והוא בעצם בן אדם רגיל. ובכלל, הסרט מאד רציני (חוץ מכמה בדיחות די משעשעות) והוא ממש דומה לסרטי הפשע של שנות ה-60 וה-70 ובכך הוא מצליח בעבודתו מכיוון שהבמאי ג'ונתן היינסלי עצמו רצה בכך. המעניש הוא סרט דרמה\ פשע\ פעולה\ מתח ממש טוב, אך הבעיה העיקרית איתו היא שהסרט קצת לא מקורי (הרקע לנקמה של קאסל). אבל חוץ מזה הכל מעולה בסרט.
האקשן ממש טוב ומצולם בלי שום אפקטים מיוחדים- מה שגורם לאמינות בקטעי האקשן והופך אותם לריאליסטיים הרבה יותר מאשר בסרטי קומיקס אחרים. יש גם הרבה אלימות בסרט- אלימות ריאליסטית ואכזרית ויש כמה מראות אלימים די קשים לצפייה אפילו.
המוזיקה של הסרט והפסקול גם מעולים ומעבירים היטב את האווירה המותחת של הסרט.
אהבתי גם את הצילום החלק והיפה של הסרט ואת האווירה בכלל.
בקיצור, סרט מומלץ מאד במיוחד לחובבי סרטי הפשע והקומיקס.
4.5 כוכבים מתוך 5.
קישור לדף הטריילר למי שרוצה לראות:
http://www.apple.com/trailers/lions_gate/the_punisher/trailer2/
אשמח לקבל תגובות. |
|
|
|
 |
eranml חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/12/03 הודעות: 160
|
פורסם: 15:42 13/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
סתם שאלה- איך סרט שנקרא "המעניש" ומשחק בו ג'ון טרבולטה (שכולנו ראינו מה הוא עשה בשנים האחרונות), ושהסלוגן שלו הוא "הוא לא נוקם הוא מעניש" גרם לך להרבה ציפיות?
אני לא פוסל שהסרט אולי טוב, אבל אני לא מצפה ממנו לכלום _________________ The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he doesnt exist
And like that he's gone... |
|
|
|
 |

|
פורסם: 17:46 13/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
המעניש לדעתי זה לא שם כזה גרוע לסרט, וגם אני יודע שג'ון טרבולטה שחקן טוב (למרות כל הבחירות האחרונות שלו) וגם ההופעה שלו נראתה יפה בטריילר.
לגבי הסלוגן של הסרט: באמת טיפשי מאד, אבל סלוגן טוב לא גורם לי לרוץ לסרט וסלוגן גרוע לא גורם לי להתרחק משום סרט. וחוץ מזה אני מעריץ של דמויות קומיקס והמעניש הוא אחד האהובים עלי ובמקרה אני גם אוהב מאד סרטי פשע ככה שהיו לי ציפיות מהמעניש. |
|
|
|
 |
Elad ZZZ חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04 הודעות: 292
|
פורסם: 18:35 13/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
מסרטים מעיין 'המעניש' או מסרטים שבאים עם סלוגנים מגוחכים או סרטים בעלי תקציב גדול כמו: 'הענק' (החיה הפנימית תשוחרר), 'היום שאחרי מחר' (איפה אתם תהיו), 'דרדוויל' (הוא האדם ללא פחד), 'טרויה' (למען הכבוד) וכו' וכו'.
הבעיה עם סרטים כאלה היא שאין מה לצפות. השאלה היחידה שנשאלת זה האם הבמאי עשה סרט בסדר/בינוני או רע - מצויין או מעולה בכלל לא נכנס לתשובון. הבמאים של הסרטים האלה, גם כן, אינם לוקחים סיכוניים, כלומר הם לוקחים נושאי סרט "מעניינים" שיש להם קהל יעד רחב ביותר, עלילה שכיחה, מקבלים מהמפיקים מליונים על גבי מליונים של דולרים כתקציב, לוקחים סלוגן "משכנע" - משכנע לפחות לבזבז 33 שקל לכניסה - ווואלה, יש להם סרט - בתאבון..
בסרטים הללו אין שום סיכון מבחינת הבמאי - כמו הרס עצמי - לדוגמא: רוברט קריסטיאן - הוא עדיין עושה סרטים והכל בסדר איתו (אני יכול להבטיח לכם שהוא חיי כמו מלך ) - ומלבד כמה השמצות שהוא ספג ומיקום הסרט שלו 'הקרב על כדור הארץ' במקום ה-25 במצעד הסרטים הכי גרועים של כל-זמנים ב- IMDB - לא קרה לו שום דבר שפגע בו מבחינת יצירת סרטים. _________________ "who is John Galt"
 |
|
|
|
 |
eranml חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/12/03 הודעות: 160
|
פורסם: 19:55 13/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
| ציטוט: | | ההופעה שלו נראתה יפה בטריילר |
הקטע הממש לא קשור בו הוא מפיל סכין על השולחן לא ממש הרשים אותי.  _________________ The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he doesnt exist
And like that he's gone... |
|
|
|
 |

|
פורסם: 20:27 13/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
אולי זה נראה לא קשור בטריילר, אבל בסרט זה קשור מאד:
סיינט חשב שאישתו בוגדת בו עם עוזרו קוונטין ולכן הוא קרא על קוונטין אתגר שהיה נהוג עוד לפני הרבה זמן: אם מישהו היה מאשים אדם מסויים ברמאות אז הוא היה קורא עליו אתגר בו קורא התיגר היה זורק סכין לאמצע "הזירה" וחוזר למקומו, כך שיוצא שבין 2 האנשים לסכין אותו מרחק שווה, ומי שהיה מרים ראשון את הסכין היה משתמש בה בדו קרב. |
|
|
|
 |
sami balagun חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/07/02 הודעות: 321 מיקום: תל-אביב
|
פורסם: 2:26 16/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
מה כזה קשה לקבל בעובדה שיש אנשים שפשוט אוהבים קומיקסים ובאמת ובתמים מצפים לעיבודים הקולנועיים שלהם?
ואיפה כתוב שבכל סרט במאי חייב לקחת סיכון? מה שאגב לא נכון כי זה כן סיכון כיום לעשות סרט אקשן נטו בלי פעלולים מיוחדים!
ואם כבר הסרט אשכרה מבדר ראיתי אותו ברביעי שעבר והוא שיפר לי תמצב רוח אחרי יום מחורבן ואם סרט מסוגל לעשות את זה אז הוא ראוי להערכה מבחינתי.
ואגב תחשבו על זה, איפה היה נמצא הקולנוע היום אם כל במאי יהיר היה מנסה ליצור יצירת מופת שוברת מוסכמות? תשובה: בתחת! הענף לא היה מתקדם לשום מקום! למה: בגלל שאם לא היו סרטים מהסוג של המעניש סרטים מהסוג של קן הקוקיה לא היו מיוחדים בשום צורה.
וחוץ מזה למה מה רע בלעשות סרט אקשן מבוסס קומיקס??? מה אתה חושב שהבמאי עשה את זה בשביל להכניס לעצמו עוד כמה דולרים לכיס? התקציב של הסרט הזה היה רחוק מלהרקיע שחקים ובסרט בהחלט ניכרת עבודת בימוי טובה מאוד וגם השחקנים כמו שיבגני אמר עושים תעבודה שלהם +.
האמת עכשיו אני צחכה שישלמו לי תמשכורת שלי בשביל ללכת להלבוי שגם זה סרט קומיקס שאמור להיות מבדר (בעיקר בזכות רון פרלמן). |
|
|
|
 |

|
פורסם: 5:56 16/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
מסכים איתך לחלוטין סמי!
אמנם יש בהחלט כמה סרטי קומיקס לא טובים ממש ובינוניים, אבל המעניש ממש טוב והוא לא דומה לשום סרט קומיקס אחר.
הנה כמה סיבות:
המעניש אלים יותר,
אין לא כוחות על,
הוא יותר אנושי משאר גיבורי העל,
וגם האווירה של הסרט הרבה יותר בוגרת וניתן לראות שהסרט באמת פונה לקהל מבוגר יותר משאר סרטי הקומיקס האחרים.
ככה שאני לא רואה שום דבר פסול בלהנות מסרט כמו המעניש ולצפות לסרטי קומיקס כי אי אפשר לראות רק סרטים שמוגדרים כאיכותיים עוד לפני שהם יצאו לקולנוע (למשל אם יש במאי מפורסם וכו'...). |
|
|
|
 |

|
פורסם: 11:47 8/07/04 נושא ההודעה: |
|
|
איזה סרט מצחיק...
מרוב שהוא צפוי עד כדי גיחוך ומעורר לעג וטימטום לא יכולתי להפסיק את הדמעות שירדו מעיניי.
שעתיים מבוזבזות. _________________ "who is John Galt"
 |
|
|
|
 |
יניב חקמן חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02 הודעות: 184 מיקום: הרצליה
|
פורסם: 20:41 8/07/04 נושא ההודעה: |
|
|
גם אני, לצערי, עשיתי את הטעות וראיתי את הסרט.
מה שהתחיל כסרט פעולה מרתק (בחצי שעה הראשונה) הפך למצגת דמים אלימה (ולא כל כך קשורה, למען האמת) שעשויה בפתטיות מביכה ולא שומרת על מתח עד סופה (המגוחך). כל זה בשילוב משחק איום (אם לא איום ונורא) של השחקנים הראשיים, במיוחד ג'ון טרבולטה, שמה לעשות, כנראה לא שחקן כל כך טוב.
אם זה לא מספיק, ראיתי לא מזמן גם את "שחר המתים", שהוא לא סרט יותר טוב (אלא שדווקא ממנו היו לי צפיות לאור הביקורות באמריקה).
אוף, מתי אני כבר אראה סרט טוב בקולנוע?! |
|
|
|
 |

|
פורסם: 20:58 8/07/04 נושא ההודעה: |
|
|
המלצתי היא זאטואיצ'י של הבמאי טקאשי קיטנו (אחי, זיקוקי דינור).. טרם ראיתי אבל ברגע שיזדמן לי אני רץ לסרט.
סרטים כמו "המעניש" (אותנו אולי?) הם סרטים בשביל סמי בורקס. שיהנה. _________________ "who is John Galt"
 |
|
|
|
 |
אורח
|
פורסם: 4:14 14/07/04 נושא ההודעה: |
|
|
אין מה לעשות, המעניש זה נסיון לסרט פעולה-מבוסס-גיבור סוג ד' (לא סוג ז' - אבל עדיין לא משהו). הקטע היחידי שאהבתי היה הקרב עם הרוסי הענק הזה.
אגב הסרט זאטואיצ'י , או איך שלא קוראים לו, הוא די זוועתי. אני די אוהב סרטי אקשן וקרב מגע, אבל אם אין לך משיכה ספציפית לסרטי קראטה יפנים (כמוני) - הסרט נראה כולו כאילו נעשה ע"י 4 שחקנים (קשה להבדיל בינהם - כולם נראים אותו הדבר), קשה להבין את העלילה, והגיבור נראה יותר כפסיכופט - בצורה הרעה של המילה. |
|
|
|
 |
|