| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
Bitton חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/11/03 הודעות: 107 מיקום: ירושלים, מול המחשב
|
פורסם: 16:38 30/01/04 נושא ההודעה: ראיתי קולד מאונטיין בהקרנה מיוחדת של וואלה - ביקורת!!!! |
|
|
אז ככה: קיבלתי את המעטפה ובה שני כרטיסים לסרט בשעה 11:30, שעה וחצי לפני תחילת הסרט. לפני כמה שבועות הלכתי לשר הטבעות עם אבא שלי וראינו את הטריילר ואבא שלי, שמאוד אוהב סרטים היסטוריים אמר שזה סרט שהיה רוצה לראות אז לקחתי אותו איתי...ועכשיו לסרט:
הסרט מספר על אינמן (ג'וד לאו), תושב העיירה קולד מאונטיין, אליה מגיעה איידה (ניקול קידמן) עם אביה הכומר (דונלד סאתרלנד או קיפר, אף פעם לא הבדלתי בניהם) אשר קנה שם אדמות. בין אידה ואינמן מתחיל להתפתח משהו ולפני שהוא ממש מתחיל, הגיוס לכוחות הדרום במלחמת האזרחים מפריע לשניים לממש את אהבתם. לפני שהם נפרדים, איידה מבטיח לאינמן שהיא תחכה לו. אינמן יוצא למלחמה וכמו רוב הלוחמים בה, אינו מאמין במטרה שלשמה המלחמה. הסרט בעיקרו מספר על ההרפתקאות שאינמן עובר כאשר הוא נפצע ומחליט לערוק מהצבא כדי לשוב לאהובתו. וכמובן מה עובר בינתיים על איידה שלא יודעת מה עלה בגורלו לאחר שהיא שלחה לו עשרות מכתבים ולא שמעה ממנו בחזרה. רובי (רנה זלווגר בתפקיד מעולה) נכנסת לתמונה לאחר שהיא מגיעה לחווה של איידה כדי לעזור לה לצאת מהמשבר (אביה מת) ועוזרת לה לטפל בחווה תוך כדי שנוצרת בניהם ידידות טובה!! ממש כמו בסרטים.
זהו, לא נותר לציין עוד הרבה, תקראו את החלקים הבאים לפני הסיכום
ליהוק: המשחק בסרט הוא ממש טוב, אתם בטח כבר מנחשים שניקול קידמן משחקת שם טוב מאוד (כפי שהוכיחה בעבר בכל סרטיה - נקודה!) ואכן כך, למרות שאני חייב לציין שרנה זולווגר עושה תפקיד פשוט מעולה!! גם ג'וד לאו לא חסר לו ומפגין את הכישרון שלו מה שמעיד עליו כשחקן עולה ובהחלט משפר את מעמדו...
תלבושות: עיצוב התלבושות מעולה ובהחלט מתאר את התקופה וממנו מאוד התרשמתי.
פרטים טכנים: הצילום ,העריכה והסאונד טובים וכמו כן הפסקול לא רע בכלל.
התסריט: העלילה דווקא לא רעה אבל עדיין נראית קצת קיטשית ורגילה למדי.
לסיכום: הסרט, או יותר טוב ניתן לציין, ההפקה, טובה מאוד. יש כמה קטעים מרשימים בדרך שבה ניסו להעביר את התקופה אך הסרט לא סוחף ומאוד מייגע ומתיש. ניתן להסביר זאת בעיקר בגלל הבמאי שגם כתב את התסריט (אנתוני מינגלה - הפצוע האנגלי) שידוע שסרטיו או לפחות הסרט הקודם המוצלח שלו (הפצוע האנגלי) מאוד כבדים. את העובדה שהסרט לא מועמד לאוסקר למרות שהאקדמיה נוהגת לתת מועמדות לסרטים מסוג זה, ניתן להסביר בכך שהשנה סרטים קצת יותר כביכול איכותיים וקלילים מועמדים לאוסקר ולא שוברי קופות ענקיים עם הפקה ענקית מדוברת ומרשימה. קחו לדוגמה את מיסטיק ריבר, אבודים בטוקיו וסיביסקט שהם סרטים יותר קטנים. תסתכלו על המועמדים להרבה פרסים, כמעט כולם מסרטים קטנים ויש הרבה מאוד שחקנים "זרים".
בקיצור: סרט טוב אך לדעתי במאי או/ו קצת שינויים בתסריט אחר, היו הופכים את הסרט ליותר סוחף מה שהיה חסר לו. לדעתי אפשר לחכות ל dvd אך סביר להניח שאחרים יותר יאהבו במיוחד בגלל המשחק והאווירה של התקופה שמבויימת היטב.
3/5 כוכבים.
מצפה לתגובות!! _________________ אז מה חשבתם?! |
|
|
|
 |
yevgeniy_11 שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03 הודעות: 787
|
פורסם: 13:17 31/01/04 נושא ההודעה: |
|
|
| ביקורת טובה כתבת! אני לא ממש הייתי מעוניין בסרט, אבל אתה עוררת בי קצת עניין לגביו. כנראה אני אקח את זה להשכרה בדי.וי.די.\וידיאו כשזה יצא. |
|
|
|
 |
mulder שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02 הודעות: 635
|
פורסם: 18:56 31/01/04 נושא ההודעה: |
|
|
על הביקורת! |
|
|
|
 |
Bitton חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/11/03 הודעות: 107 מיקום: ירושלים, מול המחשב
|
פורסם: 20:53 31/01/04 נושא ההודעה: |
|
|
וואלה?? ביקורת טובה?? תודה...הייתי בטוח שהיא לא כתובה משהו.... _________________ אז מה חשבתם?! |
|
|
|
 |
עודד כוכב אתר

בפורום מ: 12/06/02 הודעות: 339 מיקום: רחובות
|
פורסם: 16:29 1/02/04 נושא ההודעה: |
|
|
רק עכשיו קראתי אותה אבל הביקורת כתובה היטב וברהיטות. כל הכבוד BITTON. כן ירבו (וכן אני יודע שאני מפשל בנושא, אולי גם כי לא ראיתי בזמן האחרון - לפחות מאז "להתראות לנין" אף סרט שממש נהנתי ממנו).
אבל באמת כל הכבוד ותמשיך לכתוב לכולנו ביקורות באתר.
עודד  |
|
|
|
 |
פנגו חתול קטן חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02 הודעות: 218 מיקום: ירושלים
|
פורסם: 20:22 1/02/04 נושא ההודעה: |
|
|
אחלה ביקרות !
וג'וד לאו מלךךך אין ספק בזה בכלל !!
(כנ"ל לניקול קידמן המעולה !!) _________________ שלכם,
פנגו קטן. |
|
|
|
 |
yevgeniy_11 שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03 הודעות: 787
|
פורסם: 15:10 30/01/05 נושא ההודעה: |
|
|
עכשיו ראיתי סוף-סוף את הסרט.
אני דווקא מאד אהבתי והייתי נותן לסרט 4.5 כוכבים מתוך 5.
אני אישית מאד אוהב כאלה סרטים (הסטוריים) וגם העובדה שהסרט איטי לא הפריעה לי.
כאחד שמאד אהב את הסרט אלכסנדר (שאגב סרט מאד איטי) לא היתה לי בעיה לאהוב את קולד מאונטן.
אבל אני מוריד לזה חצי כוכב כי היו בסרט בכל זאת מס' קטן של סצנות משעממות ולא תורמות.
הליהוק אכן נפלא: ג'וד לאו נותן תפקיד מצוין, ניקול קידמן מעולה כתמיד ורנה זלווגר בהחלט מצדיקה את העובדה שקיבלה אוסקר על הסרט הזה.
דמויות המשנה (של ריי ווינסטון, נטלי פורטמן, פיליפ סימור-הופמן וברנדן גליסן) גם כן היו מצוינות.
האווירה של הסרט עצמה מעולה ומעבירה היטב את תחושות התסכול של כל הדמויות שבסרט.
אבל למרות שהסרט היה די אלים, לדעתי הוא לא היה מספיק מזעזע ואותו הקרב שבחרו להראות לנו בסרט (ממלחמת האזרחים) לא היה מספיק חזק לדעתי ובוים בצורה לא מיומנת.
אבל לסיכום הסרט מאד מעולה על אף חיסרונותיו הבודדים.
יש עוד מישהו שראה? |
|
|
|
 |
אורח
|
פורסם: 0:52 2/02/05 נושא ההודעה: |
|
|
זה לא סרט היסטורי. הוא קורה בתקופה אבל הוא לא מספר סיפור. זה שספר קורה בימי הביניים זה לא אומר שהספר מנציח את התקופה כפי שספר היסטוריה עושה.
אלכסנדר הוא סרט היסטורי מאחר שהוא מנציח קודם את ואחר כך את הסיפור. כך גם טרויה והולדת אומה |
|
|
|
 |
|