יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

מלחמת הכוכבים, פרק 3: נקמת הסית'

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
yevgeniy_11
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03

הודעהפורסם: 21:05 20/05/05    נושא ההודעה: מלחמת הכוכבים, פרק 3: נקמת הסית' הגב עם ציטוט

אני אהבתי את סרטי מלחמת הכוכבים. לדעתי פרקים 4-6 היו טובים והם חומר קולנועי מצויין. אני גם מאד אהבתי את "אימת הפאנטום" וחשבתי ש"מתקפת המשובטים" היה נחמד למרות היותו די סתמי ולא הכרחי, כי הרי בקושי קורה בו משהו יעיל. ולדעתי "נקמת הסית'" הוא הסרט הטוב ביותר מבין כל השישה.
העלילה עצמה ממשיכה את עלייתו ונפילתו של אנאקין סקייווקר (היידן כריסטנסן). בעצם בסרט יש די הרבה פיתולים בעלילה ולדעתי כל פרט קטן יכול להחשב כספוילר אפשרי ככה שאני לא אגע בעלילה, אני רק אגיד שהיא די טובה. כלומר, זה לא "מועדון קרב" או משהו אבל העלילה טובה מאד לז'אנר.
אני חושב שזה סרט מצוין: אפקטים מצוינים, סאונד ופסקול טובים, אקשן מרהיב ומשובח ובכלל מבחינות טכניות הסרט פשוט מעולה וגם מבחינת תסריט.
הכל מושלם בסרט הזה. הייתי אפילו חושב שזה סרט של 5 כוכבים אם לא בעיה אחת קטנה: איכות משחק. כן כן, אפילו יואן מק'גרגור המהולל (ובצדק יש להוסיף) שיחק די גרוע בסרט. המון שחקנים שיחקו לא טוב. כמעט כולם. והיו קטעים וסצינות שלמות שנפגו בגלל זה. אבל אני התרגלתי מהר ונהניתי מהסרט. קשה לכתוב הרבה על סרט שכזה שהכל מושלם בו חוץ מדבר אחד שאותו פירטתי. אבל אני ניסיתי להתעלם מזה והצלחתי להפיק כמעט מקסימום הנאה מהסרט.
הסרט מאד מומלץ ובעיקר לאלה שאוהבים את סאגת מלחמת הכוכבים. "נקמת הסית'" הוא בהחלט סרט ראוי לסיום הסאגה. בשביל סרטים כאלה יש קולנוע.

הציון שלי לסרט: 4.5 כוכבים מתוך 5.

אז, יש עוד מישהו שראה?
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
שמר
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 9/01/03

הודעהפורסם: 22:53 22/05/05    נושא ההודעה: המ.. הגב עם ציטוט

ראיתי את הסרט, ורציתי קצת להעלות כמה נקודות במבט כולל על כל הסדרה (כל 6 הסרטים).
הנבואה על אנאקין הייתה "שיבוא האחד שיחזיר את הסדר והאיזון לכוח". ופרשנות מועצת הג'דיי הייתה "שייחסל סופית את אבירי הסית' מהעולם".
חשבתי על 3 סיבות, שניתן לראות בהן כאילו הנבואה אכן התגשמה:

1) בימים של תחילת הסדרה, המועצה של הג'דיי חזקה ובעלת השפעה רבה, אבירי הג'דיי נודדים בגלקסיה ומשליטים סדר, ומגנים על החלשים ומבצעים מעשים טובים. אבירי הסית' לא נראו מזה אלף שנה.
הפרשנות שלי: זה נראה לכם מאוזן?? הטוב שולט בצורה כמעט מוחלטת! ואנאקין באמת הגיע ואיזן את זה! כמעט לא עוד ג'דיי! הרוע חוזר לאזן את כל הטוב ששרר ללא עורערין ב1000 שנה האחרונות!!

2) שוב, כשחושבים על זה, בסופו של דבר, אנאקין באמת מקיים את דבריי הנבואה, ומשמיד את הקיסר, ובכך הורג את לורד הסית' האחרון, ושיווי המשקל קיים : לא עוד צבאות של ג'דיי ושל סית' - הם יותר מאוזנים כרגע.

3) ייתכן בכלל שהג'דיי שהשליכו את הנבואה על אנאקין טעו, לדעתי זה מתפרש בצורה מאוד טובה על בנו: לוק סקייווקר. בשיא האיפריה ושלטון הסית', לוק היה הג'דיי שהוביל למפלתם והחזרת האיזון בין טוב ורע.

מה דעתכם ?
yevgeniy_11
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

הודעהפורסם: 14:23 23/05/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

לדעתי ניתן לפרש זאת גם איך שאתה חשבת על זה. אני אוהב סרטים שיש להם יותר מצד אחד ושניתן להבינם בכמה דרכים ושכולן יהיו נכונות.
לדעתי הנבואה בכל זאת לא התגשמה כי השגשוג היה זמני.
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 19:16 23/05/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

שמר, שלושת האפשרויות שהצגת, הן האפשרויות המקובלות על רוב הקהל שדן בנושא. אני חושב שהאפשרות השניה, היא הפופולארית ביותר והיא גם מתאימה עם המגמה (החדשה יחסית) של לוקאס להעמיד את אנקין במרכז ששת הסרטים.

מכיוון שאף פעם לא ממש שמענו את הנבואה עצמה, אלא רק דיבורים עליה, קשה לשפוט בצורה החלטית.אבל לפי מבנה הסרטים ואי ההתאמה לציפיה של מועצת הג'דאי, הייתי נוטה לכיוון האפשרות השלישית, שלוק הוא הנבחר (לוק אמור להיות דמות מרכזית גם בשלושת הפרקים האחרונים).
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
מבקרת קולנוע מוכשרת
אורח

הודעהפורסם: 14:45 31/05/05    נושא ההודעה: תראו ביקורת קולנוע אמיתית!!!! הגב עם ציטוט

טוב,אי-אפשר להכחיש את זה שהסרט היה מדהים.סצנות האקשן והסאונד היו מושלמים,מה שמראה על בימוי טוב וכיף אמיתי.אך היתה לי קצת בעיה עם המשחק. יואן מקר'גור הפתיע אותי ושיחק גרוע משחשבתי.לעומת זאת,נטלי פורטמן והיידן כרינסטיסאן שיחקו מצוין ולולא זה היה בסרט,הייתי יכולה לטעות ולחשוב שהם זוג אמיתי.האפקטים בסרט היו יוצאים מן הכלל והקטע של דארת' ויידר כשהוא נשרף בכוכב הוולקן לא מש מראשי ימים רבים.בכללי,זה היה סרט טוב,למרות שאים עוד קצת עבודה היו יכולים להוציא את הטוב ביותר מהסרט הזה. אז מה הציון שלי? 4.999999999999999.קצת יותר עבודה והין מצליחים. אז ביי
sami balagun
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/07/02

הודעהפורסם: 17:21 31/05/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ואללה המשחק לא היה מי יודע מה אבל זה די מאפיין את כל הסדרה לא?
וחוץ מזה הסצינה שבה אובי וואן ספוילר מוריד לאנקין את הרגליים ונותן את הנאום של "אתה הייתה הנבחר" הייתה דווקא רגע של הפגנת משחק משובח וזה תפס אותי לאאלה, מקגרגור היה ממש מרגש בקטע הזה בניגוד לשאר הסרט.
ובנוסף לזה בגלל האופי הדרמטי גם ככה של הסרט אז כשהורגים את הג'דיים זה גם ממש תופס והסצינה ההכי חזקה בסרט זה כמובן כששמים על אנקין את המסיכה ואז הוא נושם את הנשימות של ווידר- חזק, חזק ועוד פעם חזק! לוקאס התעלה על עצנו מעל ומעבר בקטעים האלה.

אגב אספקט מצויין נוסף בסרט זה הפסקול ולקראת הסוף יש איזה קטע שפתאום שומעים ממש בצורה בולטת את המארש האימפריאלי, קטע מצויין.

נערך לאחרונה על-ידי sami balagun בתאריך 18:19 1/06/05, סך-הכל נערך פעם אחת
yevgeniy_11
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

הודעהפורסם: 20:17 31/05/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

כן, בסרט היה באמת פסקול מדהים. במיוחד בקרב בין יודה ולפאלפטין וגם כשוויידר קם לראשונה בחליפה השחורה.

נערך לאחרונה על-ידי yevgeniy_11 בתאריך 16:50 1/06/05, סך-הכל נערך פעם אחת
מבקרת קולנוע מוכשרת
אורח

הודעהפורסם: 15:09 1/06/05    נושא ההודעה: פשוט סרט מדהים.... הגב עם ציטוט

הסרט היה מדהים.בניגוד להודעה הקודמת שלי,גם הפסקול היה משגע,וקטעים מסוימים,כמו הקטע ששמים את המסיכה על אנקין,רגשו אותי עד דמעות.בקיצור,זה היה סרט מהמם, והיידן ח-ת-י-ך!!!!!!!!! חיוך
אורח

הודעהפורסם: 14:34 5/06/05    נושא ההודעה: ביקורות באתר על סרטים הגב עם ציטוט

בראש ובראשונה התנצלות, אין כאן כל כוונה לפגוע באף אחד מהכותבים והתורמים לאתר נפלא זה, אבל באמת, מה חשבתם?
איך ניתן למסור את משימת כתיבת הביקורת על סרט בעל מקדם פולחן גבוה כל כך בידי מישהי שלא ראתה את הסרטים הקודמים לו.
ולמי שלא הבין, אני מדברת על הביקורת של קרן סיוון לסרט נקמת הסית' , האחרון בטרילוגיה החדשה\ישנה של ג'ורג' לוקאס.
ולא, אל תטעו לרגע, אני לא פנאטית ואני מודה בפה מלא ששני הסרטים הקודמים נעו על סקאלה של: אכזבת המעריצים --- פיספוס עצום ---- כישלון בקנה מידה 'כוכבי'. ועדיין זהו סרט שלא עומד בפני עצמו, סרט שהעוצמה הרגשית שלו נובעת מהידיעה המרה של מה שהיה ושל מה שיהיה. סרט שאין כל ספק שלא ניתן להתייחס לביקורת עליו בצורה זו.
אני שתמיד מצאתי פינה חמה לביקורות באתר, שתמיד שמחה לגלות עוד "מוזרים" כמוה שאוהבים סרטים שלא היו צולחים את הביקורות של עיתוני "העילית"... התאכזבתי.
sami balagun
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/07/02

הודעהפורסם: 0:26 6/06/05    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

האמת מאז שאני זוכר את עצמי רק שני אנשים כתבו ביקורות באתר הזה כך שלא "מסרו" את המשימה הזאת לסתם מישהו.
ובתכלס סרט אמור לעבוד על כל אחד ולא רק על אלה ראו את כל הסרטים הקודמים בסדרה+תוכניות ספיישל בטלויזיה+קומיקסים, והביקורת הזאת מציגה את המצב מהזווית ההיא! בגלל זה טוב שיש הרבה מבקרים ושהם כולם שונים אחד מהשני.
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי