| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
yevgeniy_11 שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03 הודעות: 787
|
פורסם: 6:57 8/05/05 נושא ההודעה: ממלכת גן עדן-ביקורת |
|
|
כשבא הסרט גלדיאטור, הוא החזיר את הסרטים האפיים למרכז הבמה. גלדיאטור קיבל אוסקרים וקופה מרשימה אפילו. לאחר מכאן יצאו סרטי שר הטבעות שעשו אפילו יותר מגלדיאטור.
ואז באו סרטים שניסו לרכב על הגל. אני אחד שמאד אוהב סרטים אפיים (ייתכן גם שזה הז'אנר האהוב עלי) וכן, אני באמת נהניתי מכל הסרטים שניסו לרכב על הגל (הסמוראי האחרון, טרויה, המלך ארתור וגם אלכסנדר שבעצם תוכנן להעשות עוד לפני גלדיאטור ושר הטבעות). לדעתי גם הסרטים המושמצים טרויה, המלך ארתור ואלכסנדר עשו טוב לז'אנר ופיתחו אותו פלאים במיוחד מהצד הטכנולוגי.
כעת יצא סרט חדש לקולנוע- ממלכת גן עדן, ועוד מרידלי סקוט, הבמאי של גלדיאטור.
אז אני נהניתי גם מסרטים אפיים מושמצים (אלה שרשמתי למעלה) ולדעתי אלה היו טובים מאד. כשהלכתי לממלכת גן עדן חשבתי שכשאצא מהסרט אוכל להגיד אותו דבר, אבל טעיתי.
הסרט לוקח מקום בסוף המאה ה-12. נפח צרפתי ששמו בייליאן (אורלנדו בלום) מגלה שהוא בנו של הלורד גודפרי (ליאם ניסן) שמוביל את מסעות הצלבנים. גודפרי קורא לבייליאן שיצטרף עמו אל ירושלים, שם בייליאן יוכל למחוק את החטא שביצע לאחר מות בנו והתאבדות אשתו. בייליאן יוצא למסע עם אביו והצלבנים לעבר ירושלים. בדרך הרשויות רודפים את בייליאן על החטא שביצע ומתרחש קרב בין שני המחנות. גודפרי נפצע קשות אך ניצח את התוקפים. אך הוא חלה בקדחת והוא עומד למות. לפני מותו הוא משביע את בייליאן להיות אביר ושינהיג את מסע הצלב. בייליאן יוצא אל ירושלים וכשמגיע הוא מגלה שהמלך בולדווין הרביעי (אדוארד נורטון) חתם על הסכם בינו לבין סלח א-דין (גאסן מסוד) מנהיג המוסלמים על שלום. אך המלך בולדווין חולה אנוש בצרעת וימיו ספורים. את מקומו רוצה לרשת גי דה לוסיון (מרטון קסוקס) שיחד עם חברו ריינולד (ברנדון גליסן) רוצה להתחיל במלחמה נד סלח א-דין. גי שונא את בייליאן, כי זה עלול לזכות בכסא המלוכה וגם בלב אשתו סיבילה (אווה גרין).
העלילה של הסרט בהחלט טובה והתסריט שאפתני אבל פיתוח הדמויות גרוע ביותר. הדמויות לא חושפות את מניעיהן מה שנותן תחושה של תסריט ילדותי במקצת. חוץ מזה יש גם דמויות שאין לי מושג מה הן עושות בסרט ומי הן היו בכלל, למשל הדמויות של ג'רמי איירונס ודייוויד ת'יוליס (פרופסור לופין מהארי פוטר והאסיר מאזקבן). השחקנים היו די בסדר. כל השחקנים שאת שמם כתבתי בסוגריים שיחקו מצוין רק אורלנדו בלום היה די בלתי מובחן בסרט. אולי בגלל שסוף סוף יש לו תפקיד ראשי בסרט גדול שכזה. אבל בעקרון הוא שיפר את רמת המשחק שלו בהרבה ויצר דמות אמינה (עד כמה שזה יכול להיות בהתחשב בתסריט הבעייתי של הסרט). מה גם, שכל השחקנים הפחות מפורסמים שיש בסרט שמשחקים דמויות קטנות משחקים די גרוע ולא כל כך אמין.
דווקא הפתעת המשחק הגדולה ביותר היא אדוארד נורטון שמתברר שקיבל תפקיד די מרכזי בסרט. דמותו עטוית מסכה כל הסרט (כדי לא לחשוף את בניו מושחתי הצרעת) אך אדוארד נורטון בונה את דמותו ממש מצוין ומקנה לה נפח ורגש- פשוט כל שניה זה תענוג לראות ולהתפלא איזה שחקן הוא. גם השחקן ששיחק את סלח א-דין, גאסן מסוד היה מעולה וגם יצר דמות מצוינת.
מהצד הטכני הסרט מושלם. הפסקול מעולה והמוזיקה מתאימה לאווירה ומתנגנת איפה שרצוי. העריכה גם טובה והסרט זורם ועובר מהר מאד אפילו שהוא הולך שעתיים ועשרים דקות.
כל הויזואליות של הסרט בכלל מרתקת- שחזורה של ירושלים העתיקה, האפקטים, הקרבות הענקיים. בכלל הבימוי עצמו מרהיב ומצוין, כל עוד זה נוגע לויזואליות. הקרבות היו מצוינים ויפים וכל הקרבות מדגימים היטב את הבלגן שהולך בזמן מלחמה ואני יכול לומר שמבחינה זו ממלכת גן עדן הוא המקבילה האפית ללהציל את טוראי ריאן.
לסיכום, הסרט מבויים היטב והצד הויזואלי שלו מרשים ביותר, אך התסריט חלש ולא ממש גמור ולסרט עצמו אין הרבה עומק, נפח או רגש. ולמרות שהנושאים בהם הוא מתיימר לעסוק הם כבדי ראש קשה לצאת מהאדישות כלפי הסרט. ואפילו שהסרט די ארוך, הוא עובר מהר ודי סוחף וחפיף שכזה. אפשר ללכת אבל לא ממש חייבים. אם אתם אוהבים כמוני סרטים אפיים אז אני ממליץ על הסרט בשביל הויזואליה שלו. אם סרטים אפיים לא קוסמים לכם על הסרט הזה אתם יכולים לוותר או לתפוס אחר כך בדי.וי.די.
3.5 כוכבים מתוך 5.
אשמח לקבל תגובות. |
|
|
|
 |
סתם מישהוא אורח
|
פורסם: 0:06 5/06/05 נושא ההודעה: |
|
|
מאד נהנתי מהסרט, אני בכלל אוהב סרטים היסטוריים, וזה היה אחד הסרטים ההיסטוריים היפים ביותר.
צריכים לתת קרדיט לבמאי על שהצליח "לאחד" את שלושת הדתות המופיעות בסרט.  |
|
|
|
 |
sami balagun חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/07/02 הודעות: 321 מיקום: תל-אביב
|
פורסם: 0:20 6/06/05 נושא ההודעה: |
|
|
אני לא מצליח להבדיל בין תפקיד אחד של אורלנדו לאחר. משום מה תמיד התפקידים שלו מסתכמים ב"זה שהיה מעצבן עם הבעות פנים מפגרות". _________________ בלגאן |
|
|
|
 |
yevgeniy_11 שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03 הודעות: 787
|
פורסם: 11:25 6/06/05 נושא ההודעה: |
|
|
כי הוא תמיד משחק את דמות הלוחם-מאהב (חוץ משר הטבעות, שם הוא לא מאהב למזלנו).
כל תפקידיו באמת דומים. השטיקים שלו עבדו עוד בשר הטבעות. בשודדי הקאריביים ג'וני דפ וקירה נייטלי גנבו לו את זמן המסך ככה שלא ממש שמתי לב אליו, בטרויה הוא התחיל להיות מעצבן וכאן בממלכת גן עדן דמויות המשנה כמו זאת של אדוארד נורטון למשל גונבות את כל אור הזרקורים ושוב לא מבחינים בו בסרט.
הוא צריך לצאת מהתדמית הזאת דחוף ולנסות לשחק דמויות שונות. אולי תפקיד באיזה דרמת נעורים או תפקיד של גיבור רשע למשל ינפצו לו את התדמית. |
|
|
|
 |
sami balagun חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/07/02 הודעות: 321 מיקום: תל-אביב
|
פורסם: 18:45 6/06/05 נושא ההודעה: |
|
|
קשה מאוד להאמין בזה _________________ בלגאן |
|