יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

הטייס- דיקפריו נותן בראש

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
yevgeniy_11
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03

הודעהפורסם: 14:02 5/02/05    נושא ההודעה: הטייס- דיקפריו נותן בראש הגב עם ציטוט

אתמול הייתי בסרט הטייס. הסרט כידוע מועמד ל 11 פרסי אוסקר. אני הופתעתי כשפורסמו המועמדים לטקס, אבל לא מ11 המועמדויות של הטייס אלא דווקא מזה שלמצוא את ארץ לעולם לא המעולה לא מועמד ליותר משבעה אוסקרים.
את הטייס מביים מרטין סקורסזה שהאוסקר כבר מזמן מגיע לו. הפעם סקורסזה עשה סרט על האוורד יוז- במאי ומפיק סרטים וכמו כן מעצב וטייס מטוסים.
הסרט הוא ביוגרפיה על חייו הנוצצים של יוז. הסרט מתחיל מהקטע שיוז עושה את הסרט Hell's Angels וממשיך עד לנקודת השיא של חייו. לסרט, מכיוון שהוא לא ביוגרפיה אין קו עלילה ודאי. הסרט פשוט מספר על נקודות הציון החשובות בחייו של יוז. חוץ מלעשות את הסרט היקר ביותר בכל הזמנים (Hell's Angels), בסרט יוז גם נלחם נגד הצנזורה (במטרה שיאשרו את סרטו The Outlaw), יוצא עם קת'רין הפבורן ועוד מגוון נשים, מתכנן מטוסים למלחמת העולם השנייה ואפילו טס בהם ומועמד לדין.
דמותו של יוז היא מיוחדת, ביזארית ומאד קלה להזדהות. אהבתי מאד את כל הקטע הפסיכוטי של יוז (פחד מחייקדים ומחלות) שהועבר בצורה מעולה.
השחקנים של הסרט גם כן מעולים: קייט בלאנשט בתור קת'רין הפבורן משחקת מעולה מאד, קייט בקינסייל גם כן עושה את העבודה היטב בגילום אחת הנשים שיוז מחזר אחריהן, אלן אלדה משחק מעולה בתור סנטור מושחת, ג'ון סי. ריילי גם כן טוב בתפקיד רואה החשבון של יוז ואלק בולדווין גם כן נותן הופעה טובה בתור בעל חברת התעופה פאן-אם.
ויש גם הופעות אורח ממש מעולת של ג'וד לאו, ווילם דפו ואיאן הולם.
אבל אף אחד לא משתווה לליאונרדו דיקפריו שנותן בסרט את הופעת חייו! הוא משחק ממש מעולה בתפקיד יוז, מעביר את כל רגשותיו ותחושותיו ומשלים את דמותו.
עכשיו אני אגע בנושא טיפה עדין: קטגוריית השחקן הראשי באוסקר. אם הייתי חבר אקדמיה הייתי במצב לא נוח עכשיו. מצד אחד יש את ג'וני דפ ששיחק מעולה בלמצוא את ארץ לעולם לא (אבל זה לא היה אחד מתפקידיו הטובים ביותר לדעתי) שמגיע לו האוסקר עוד מימי המספריים של אדוארד ומצד שני יש את ליאונרדו דיקפריו שעד עכשיו אוסקר לא הגיע לו אבל נתן הופעה טובה יותר מזו של ג'וני דפ. אבל הפעם התחרות היתה לא ממש הוגנת. דפ היה יכול לשחק יותר טוב דמות מוזרה כיוז, רק שהפעם דפ משחק אדם די רגיל שהוא לא ממש ביזארי. אבל מה לעשות, הפעם דיקפריו התעלה על עצמו וגם על ג'וני דפ. ולמרות שאני מעריץ את דפ יותר מדיקפריו, אני פשוט הוגן. אבל מצד שני, יכול להיות שחברי האקדמיה יבחרו בכלל את ג'יימי פוקס על ריי או מישהו אחר. בכל מקרה, אשמח לדעת מה אתם חושבים על העניין.
נחזור לטייס: התסריט של הסרט בטח נכתב בידי גאון, כי הרבה זמן לא ראיתי דיאלוגים מוצלחים שכאלה. אבל מה שלא טוב בטייס זה שאין לו פואנטה או מוסר השכל כמו בארץ לעולם לא. בזה הסרט נופל וגם במוזיקה. המלחין האוורד שור שהיה אחראי על המוזיקה המדהימה של טרילוגיית שר הטבעות, פיקשש הפעם עם פסקול לא משהו. בכלל לא משהו.
אבל כל השאר מעולה. הסרט גם מהיר, תוסס ומלא באירועים ולא איטי כמו שאר הסרטים שהולכים שעתיים וארבעים דקות (כן,כן, הטייס הולך שעתיים וארבעים דקות).

לסיכום אני נותן לסרט 4 כוכבים מתוך 5. למרות כל הדברים המצוינים שבסרט היה מאד חסר לי פסקול הגון ואיזה פואנטה לקראת הסוף.
אבל אני ממליץ על הסרט בכל זאת. צריכים גם להביא אוסקר כבר לסקורסזה, במאי מצוין.

אשמח לשמוע את דעתכם.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
אורח

הודעהפורסם: 16:29 30/08/05    נושא ההודעה: נקודה אחרת למחשבה הגב עם ציטוט

אתה סותר את עצמך !
כמו כן - הוליווד הרגילה אותך לסרטים עם פואנטה שאמורים להכווין אותך,
אולם כשהסרט מבוסס על ביוגרפיה אין פואנטה כמו שאין פואנטה לחיים, כך את מה שיש!
סקורסזה הוא אחד הבמאים היחידים בהוליווד שיכול לבצע "תרגיל" כזה למרות שהצופה הממוצע ייצא מאוכזב וקצת חסר הבנה....
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי