יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

איפה אתם מעדיפים לראות סרט, בקולנוע או ב-DVD?
לך לעמוד 1, 2  הבא

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  

איפה אתם מעדיפים לראות סרט, בקולנוע או ב-DVD?
קולנוע
66%
 66%  [ 12 ]
DVD
33%
 33%  [ 6 ]
סך-הכל הצבעות : 18

מחבר/ת הודעה
devilpotter007
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 5/12/02

הודעהפורסם: 19:44 19/01/03    נושא ההודעה: איפה אתם מעדיפים לראות סרט, בקולנוע או ב-DVD? הגב עם ציטוט

לקרוא לפני שמצביעים!
בעקבות ויכוח בין אורן ושי החלטתי לפתוח סקר זה.
איפה אתם מעדיפים לראות סרט? בקולנוע או ב-DVD, עם 5 רמקולים, עם איכות סאונד וכו'?
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני Yahoo Messenger MSN Messenger מספר ICQ
shira
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 11/10/02

הודעהפורסם: 20:04 19/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

קשה לענות על שאלה כזאת, שהיא כללית מדי!
יש בתי קולנוע סטייל רב-חן בקניון איילון שעדיף כבר לראות סרט בערוץ 22 על פני ללכת לקולנוע הזה, ויש את סינמה סיטי ששם זה פשוט תענוג.
יש סרטים גרנדיוזים סטייל שר הטבעות, מולאן רוז' וכ"U שחייבים לראות פעם ראשונה בקולנוע כדי להכנס לאוירה ויש סרטים שמתאימים לפורמט ביתי בלי שום בעיה....
אבל בגדול, אם הקולנוע טוב ואין בעיות מיוחדות אז אני מעדיפה קולנוע...
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית מספר ICQ
devilpotter007
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

הודעהפורסם: 20:28 19/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

כפי שאמרתי, פתחתי דיון זה רק בגלל מחלוקת דעות.
אני לא מכריח אף-אחד להצביע.

לפי מה שאני רואה קולנוע מוביל עם 3 קולות לעומת 0 של DVD(נכון לשעה 20:30 בתאריך ה-19 ל-1), בינתיים אורן הוא המוביל(חחח, כאילו שזה תחרות).
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני Yahoo Messenger MSN Messenger מספר ICQ
שי
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 9/06/02

הודעהפורסם: 20:43 19/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

טוב...

קודם כל - התחרות לא הוגנת כי זה פורום קולנוע, כאילו דה...

אני מציע: אורן נגדי בהורדות ידיים סימן קריאה

הפועל לב-השרון
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
יעל
מבקרת בקולנוע
מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 21:18 19/01/03    נושא ההודעה: אני לא הייתי בונה על ניצחון קל... הגב עם ציטוט

אני אפילו בשתי ידיים הפסדתי!
וכמובן הצבעתי לקולנוע.
בהתייחסי לשאלה אני חושבת על קולנוע "אידאלי", ועל מערכת DVD "אידאלית", ובאידיליה האידאלית הזאת - אני מעדיפה את הקולנוע. החוויה פשוט גדולה יותר. וכמובן ויש גם את ההנאה בעצם היציאה מהבית, הטקסיות שבעניין, שלא לדבר על כך שהאנרגיות של הקהל יכולות לתרום לחוויה באופן חיובי (בקולנוע האידאלי, כמובן).

אבל במציאות הקשה והדורסנית (אמנם לא כאן, אבל שם) לפעמים נראה כאילו נחמד יותר להשאר בבית ולא לצאת למלחמה על המושב, השקט, והזכות להנאה.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
שי
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

הודעהפורסם: 21:34 19/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

טוב יעל, כמו שאת זוכרת - אני יכול להרים לבד טלוויזיה לא ממש קלה (ולא ממש חדשה...), אז נראה לי שאני לא אזדקק לשתי ידיים צוחק בקול רם

חוץ מזה - כמובן שהכוונה היא למצב שלנו כאן במדינה - פשוט נראה לי שיותר טוב בבית...

הפועל לב-השרון
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 0:12 20/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני מעדיף DVD אבל יש סרטים שעדיף קולנוע. למשל הייתי רוצה לראות את הסרט האהוב עליי (אפשר לנחש מה) בקולנוע. אבל פעם ראשונה שראיתי אותו זה היה בוידאו (אי שם ב-1996). אני חושב גם שהייתי יותר נהנה אם היית רואה את חומות של תקווה בקולנוע. ויש עוד ועוד. אבל יש גם את הדברים הטובים ב-DVD.
לא מפריעים לך ילדים קטנים (או ילדים מפגרים). לך ורק לך יש את ה"כוח" לעשות pause מתי שאתה רוצה,ולשבת איך שאתה רוצה (עניין הישיבה הוא דבר פחות טוב בקולנוע. רובם צפופים כמו לא יודע מה.
וכמובן הדבר הכי טוב ב-DVD הוא התוספות. אם אתה חולה קולנוע (כמוני) אתה פשוט "תמות" לראות את התוספות בסרטים האהובים עלייך! כל כך נהניתי לשמוע את מל גיבסון מדבר ברצואת הבמאי ב-braveheart . ואת כל המידע שגיליתי על בחזרה לעתיד. ואת הסופים השונים לסרטים,והסצינות שלא נכנסו, ופיספוסים, ועוד ועוד... אני למשל הולך להזמין כמה סרטים ב-DVD שיש לי כבר בוידאו (שתיקת הכבשים,fight club, וכנראה עוד כמה) רק כדי לראות את הדיסקים של הבונוסים... סרט DVD לפי דעתי הוא מתנה לכל חובבי הקולנוע. אבל שוב מצד שני-יש סרטים שיותר טוב לראות פעם ראשונה בקולנוע (סרטי אימה למשל- אם הייתי רואה את מגרש השדים בקולנוע אי שם ב-1973 לא נראה לי היית יושן שנים...). בכל מקרה לסיכום: אני לפי דעתי 70% DVD ו-30% קולנוע....
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 0:14 20/01/03    נושא ההודעה: תגובתי הגב עם ציטוט

קודם כל מדובר על דיון אקדמי ולא ויכוח אלים (או שזה להפך?קריצה). דבר שני, אומנם כרגע רק אני ושי כתבנו שם, אבל אתם בהחלט מוזמנים ללחוץ כאן, לקרוא את הדיון ולהגיב גם אתם.

ושי, בפעם הבא שנפגש, חוץ מלהחזיר לך את ה-DVD של המטריקס (שהוא לבדו מספיק חשוב כדי שימציאו את ה-DVD בשבילו), אני מוכן להתחרות איתך בהורדת ידיים (וירטואלית?).
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02

הודעהפורסם: 12:44 20/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני חושב שצריך להכניס כמה שיקולים בחשבון.

מבחינת האיכות - אין ספק שקולנוע לוקח.

אבל צריך לקחת בחשבון עוד כמה דברים: נוחות - ב-DVD לא צריך לצאת מהבית, אפשר לעצור כשמתחשק, להריץ קטעים משעממים, לראות עוד פעם קטעים טובים, ולא צריך בייביסיטר.

מחיר - נכון שמערכת עולה הרבה, אבל ברגע שיש לך אתה רואה סרטים כמעט בלי חשבון (ברוב הספריות יש מבצעים של 10 ש"ח לסרט למנויים גדולים). אתה גם יכול להזמין את כל החבר'ה באותו מחיר.

תוספות - בסרטים הטובים היום יש תוספות שמספקות שעות ארוכות של הנאה, DVD-ROM למחשב, משחקים (טפשיים, אני מודה) וכו'.

ספונטניות - כשיש לך אוסף DVD, אפשר פשוט להחליט להשתרע על הספה, לבחור סרט טוב ולסגור את הערב עם חיוך...

אני הלכתי על DVD.

ברור, אגב, שלסרטים החשובים אני הולך לקולנוע, אבל בדרמות חסרות אפקטים אני בהחלט מחכה ל-DVD.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית MSN Messenger מספר ICQ
שי
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

הודעהפורסם: 13:09 20/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

זה ממש מעצבן שאי אפשר להצביע פה יותר מפעם אחת. אחרת הייתי מציף את הסקר לטובתי אגודל למעלה מוציא לשון

הפועל לב-השרון
devilpotter007
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

הודעהפורסם: 15:20 20/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

איזה מאבק! ה-DVD חוזר לתחרות בקול אחד פחות מהקולנוע!
שי
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

הודעהפורסם: 15:22 20/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

devilpotter007 כתב/ה:
איזה מאבק! ה-DVD חוזר לתחרות בקול אחד פחות מהקולנוע!

כמו שצריך - אני מבטיח שאורן לא יחסום אותכם אם תצביעו ל- DVD!!! עוד מאמץ קטן ואנחנו משווים ומנצחים אגודל למעלה חיוך

הפועל לב-השרון
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 15:29 20/01/03    נושא ההודעה: אני מוחה הגב עם ציטוט

אני מאוכזב, כמו בהרבה מקרים אחרים, גם כאן, אנשים פשוט מצבעים על שאלה אחרת מזו שנשאלה. השאלה היתה "איפה אתם מעדיפים לראות סרט, בקולנוע או ב-DVD?" והיא נבעה מהדיון בין שי לביני, קראתם אותו בכלל?

חוץ משי, אלה שהגיבו כאן והצהירו שקולם הלך לאופציית ה-DVD היו מאלדר ווויליאם, שניהם הודו שהם מעדיפים את הקולנוע:
mulder כתב/ה:
ברור, אגב, שלסרטים החשובים אני הולך לקולנוע

William Wallace כתב/ה:
אני מעדיף DVD אבל יש סרטים שעדיף קולנוע. למשל הייתי רוצה לראות את הסרט האהוב עליי (אפשר לנחש מה) בקולנוע.

יש סרטים שיותר טוב לראות פעם ראשונה בקולנוע.

אז הם מודים שגם הם מעדיפים את הקולנוע, אבל בגלל שה-DVD הוא תחביב גדול שלהם ובעזרתו הם צופים שוב בסרטים, הם נתנו לו את קולם. אני מקווה שברור שלא מדובר על "איפה אתם מעדיפים לראות סרט רע או שגרתי?", הרי זה כמו לשאול האם אתם רוצים ללכת למסעדה כדי לאכול אוכל בינוני או גרוע - למסעדה הולכים בתקווה לאוכל טוב ולחוויה כוללת שאי אפשר לקבל בבית.

ה-DVD הוא מכשיר נהדר ומתנה גדולה לאוהבי הקולנוע. זה לא קשור לשאלה, שגרעינה כפי ששי ניסח אותו, הוא: "ללכת לקולנוע - נראה לכם?!!!" או במילים אחרות, האם המערכת הביתית יכולה להחליף בשבלנו את אולם הקולנוע?

אני מניח שמלבד בעית ההצבעה לא לשאלה הנכונה, אנשים מצבעים לפני שהם קוראים את הדיון (גם זה וגם בפתיל המקורי), אבל במבנה הנוכחי, קשה למנוע את זה.
רעיון אולי כשהדיון כאן יהיה בסופו, אפתח סקר בפתיל המקורי ואבקש מכולם להצביע שוב שם.
שי
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

הודעהפורסם: 15:36 20/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אורן...
אתה רואה שאתה מפסיד אז אתה נלחץ? זה הסקר ואלו התוצאות!!!

הפועל לב-השרון
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 15:46 20/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ברור שאני נלחץ, אני רוצה להציל את הנשמות של חברי הפורום מידי שטן ה-DVD רשע

זה לא שאני מודאג מהפסד בסקר, ל-DVD אין סיכוי, אבל חבל על כל נשמה
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

הודעהפורסם: 0:11 21/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אורן, אני לא אמרתי שאני מעדיף לראות בקולנוע. עובדה-אני הצבעתי ל-DVD.
רק אמרתי שיש סרטים שיותר טוב בקולנוע,אבל בשורה האחרונה אני מעדיף DVD.
ו-מולדר: ביבייסיטר? בן כמה אתה בכלל? אתה כנראה גדול מכפי שחשבתי.
טנאי מסכים עם מולדר גם בעניין של לבחור DVD מהאוסף הפרטי שלך. זה מאוד כיף. כי גם אתה יודע בדיוק מה אתה הולך לראות, ואתה בטוח לא תתאכזב...
האמת שיש סרטים שהשכרתי אותם רק כדאי לראות את דיסק הבונוס,ולא את הסרט עצמו...
DVD ROCKS
דרך אגב-עוד מישהו נתקל ב-DVD שיש לו שתי צדדים? (לא צד אחד הסרט במסך גדול,והשני ברגיל. הסרט כולו בשתי חלקים על ה-DVD )
כי לי יש את זה ב-
Aerosmith: The making of pump
Oren the Snark
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 2/07/02

הודעהפורסם: 0:54 21/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אחים יקרים, אני באמת לא מבין אתכם....
להצביע לDVD? מה זו בכלל ההמצאה הזו? זה כמו לשמוע הופעה במקום ללכת להופעה...
וחוצמזה - כל המניפולציה של החשכת האולם ואז היציאה לאור שגורמת מצמוץ בעיניים? והאנשים שלועסים פופקורן עם פה פתוח?

והרי גם לDVD צריך לצאת מהבית לקחת אותו.

ק ו ל נ ו ע.

מאלדר, אתה במיוחד תתביש. מוציא לשון
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

הודעהפורסם: 1:05 21/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

כמו שאמרתי- אתה לא צריך לצאת מהבית כדאי לקחת DVD אם יש לך בבית אוסף שאתה אוהב...
יעל
מבקרת בקולנוע
מבקרת בקולנוע

הודעהפורסם: 1:17 21/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

האמת, צר לי להגיד שאני קצת משתכנעת לכיוון ה-DVD דווקא.

השאלה היא יותר עמוקה, והיא מה אנחנו מפיקים מצפיה בסרט, ומה אנו מפיקים מצפיה בסרט בקולנוע? בהנחה שמערכת ה-DVD מוצלחת ויוקרתית, והקולנוע גם הוא, מה ההבדל האמיתי בחוויה? לדעתי אם בבית יש לך מסך גדול מספיק, הגודל או האיכות של הקולנוע הן סיבות משניות בלבד. הרגישות שלנו לאיכות היא מוגבלת ויחסית, והיא רק חלק מאיכות החוויה, ובעיני לא חלק מרכזי. כי גם פעם לפני עשור או שניים יכולנו להתלהב, והאיכות הטכנית היתה פחות טובה. נכון?

הסיבה האמיתית היא, בעיני, חברתית. ללכת לקולנוע זה אקט חברתי. מהסיבה הזאת מי שלא מחפש את הפן החברתי של הצפייה בסרט (חברתי במובן הרחב, לא במובן של לפגוש חבר'ה אלא של להיות חלק מ"קהל") יכול בהחלט להינות יותר מצפיה בסרט לבד, בבית, בשקט.

בדיון עצמו אורן העלה נקודה מעניינת: היכולת של הצופה בבית "לשלוט" בסרט (במספר ההפסקות, באוכל, שתיה, טלפונים וכו'). אני מסכימה וחושבת שצפייה בסרט היא גם "היענות" והתמסרות לקצב שהוא מכתיב. אבל כיום, בקולנועים בארץ (ברובם) יש הפסקה, ככה שחלק מהקצב מוכתב על ידי שיקולים מסחריים ולא אומנותיים, ובנוסף צפייה בבית יכולה להיות "מתמסרת", אם יש לך מספיק משמעת עצמית להפעיל את המזכירה האלקטרונית, לרוקן את שלפוחית השתן לפני הצפיה, לא לאכול או להסתובב וכו'.

אני אוהבת לצאת. אני אוהבת לצאת מהבית, וללכת למקום אחר. אני אוהבת שהמסך גדול, ואין לי כסף או אמביציה להשקיע כסף במערכת קולנוע ביתית משוכללת, אני אוהבת רעיונית את הסיטואציה של לצפות בסרט עם קהל. אבל לפעמים יש לי גם רעיונות אחרים, והרעיונות האחרים הם שלפעמים זה נהדר לראות סרט לבד, בלי השפעות סביבתיות!

אז קשה לי לשפוט באופן נחרץ. הדבר היחיד הוא שנדמה לי שמשהו שצריך להתאמץ בשבילו, מעריכים יותר. לצפות בבית זה קל, אולי קל מדי.
שי
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

הודעהפורסם: 12:27 21/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

Yael כתב/ה:
האמת, צר לי להגיד שאני קצת משתכנעת לכיוון ה-DVD דווקא.

זהו. ניצחתי. יעל איתי חיוך צוחק בקול רם צוחק בקול רם צוחק בקול רם

הפועל לב-השרון
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 12:47 21/01/03    נושא ההודעה: מתבקשת קריאה חוזרת הגב עם ציטוט

אני מזמין את יעל, וויליאם ואת כל מי שעדיין לא מבין מה היתה השאלה, לקרוא שוב (ובעיון) את הודעתי הזאת ורצוי גם את הדיון המקורי. אין סיבה לחזור שוב על ההסברים, הדברים רשומים בצורה ברורה בהודעותי הקודמות. כל עוד נשאר בפוקוס הנכון, הבחירה תהיה ברורה.

בכל מקרה שי, אתה עדיין רחוק מנצחון - גם עם ההצבעות הפזיזות נגד הקולנוע, הוא עדיין מוביל עם 64% (נכון לרגע זה).
שי
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

הודעהפורסם: 12:50 21/01/03    נושא ההודעה: Re: מתבקשת קריאה חוזרת הגב עם ציטוט

יש לי הרגשה שאם יעל הייתה מביעה את דעתה מוקדם יותר - ההצבעה הייתה הפוכה. אבל לא נורא סימן קריאה אנחנו לא מוותרים וה- DVD לשילטון סימן קריאה

הפועל לב-השרון

נערך לאחרונה על-ידי שי בתאריך 16:29 21/01/03, סך-הכל נערך פעם אחת
קרן
כוכבת אתר
כוכבת אתר

בפורום מ: 6/06/02

הודעהפורסם: 15:17 21/01/03    נושא ההודעה: אין בכלל ספק ( אולי קצת ) הגב עם ציטוט

יצא לי לראות לא מעט סרטים ב - dvd על טלויזיה עם מסך גדול ומערכת סאונד טובה, אבל עם כל זאת, אני חושבת שלראות סרט על מסך ענק, בתנאי חושך וריכוז שאולי נכפים עליך, זה עדיף, שכן בסופו של דבר התנאים האלו יוצרים ריכוז גבוה ותורמים לחוויה.

לדעתי אין בכלל מה להשוות. החוויה של לראות סרט בקולנוע היא עוצמתית פי כמה. יש אולי סרטים מסוג מסויים שאולי ההבדל מצטמצם בהם, כמו קומדיות טפשיות, אבל גם במקרה הזה, המסך הענק מנצח.

מישהו עוד חושב כמוני חיוך ?
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם
שי
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

הודעהפורסם: 15:19 21/01/03    נושא ההודעה: Re: אין בכלל ספק ( אולי קצת ) הגב עם ציטוט

קרן כתב/ה:
מישהו עוד חושב כמוני חיוך ?

בטח אורן חושב כמוך כועס כועס כועס

ממני לא תקבלי תמיכה מבוהל מבוהל מבוהל

הפועל לב-השרון
יעל
מבקרת בקולנוע
מבקרת בקולנוע

הודעהפורסם: 19:55 21/01/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני חושבת שיש אנשים שעבורם ה-DVD מהווה תחליף ליציאה לקולנוע, משום שבסך הכל שהם עושים, החוויה של לראות סרט ב-DVD מהנה אותם כמו לראות סרט בקולנוע.
בתוך הסכך הכל שלהם, שכולל עלויות, הפסקות, שירותים, פופקורן, חוסר רצון לצאת מהבית, תוספים, איכות הצפיה, המפגש עם אנשים, וכו', הם נותנים את המשקל לדברים שנראים (לי אולי) פחות חושבים אבל זה לא אומר שהם "טועים". עבורם ה-DVD הוא תחליף.
עבור מי שבסך הכל שלו גודל המסך ועוצמת החוויה מקבלים "ניקוד" גבוה יותר, או עבור מי שאוהב את התחושה של קהל חי ונושם, הקולנוע אינו בר החלפה. ולכן, המסקנה היא שכל עוד יש אנשים כאלו, ימי הקולנוע לא עברו, ולא יעברו.
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
לך לעמוד 1, 2  הבא
עמוד 1 מתוך 2

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי