יעל מבקרת בקולנוע מערכת הפורומים של האתר
|
 |
| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
mulder שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02 הודעות: 635
|
פורסם: 16:03 11/12/03 נושא ההודעה: ביקורת ראשונה שלי - "אדון ומפקד" |
|
|
הדבר השלישי הכי משעמם בעולם זו ארוחת ערב שבת אצל חמי וחמותי. למרות שתמיד מפצירים בי להשאר עד סוף הארוחה כמו ילד טוב ולפחות להקשיב, אני תמיד מוצא את עצמי בסוף על הכורסה בסלון, קורא עיתונים.
הדבר השני הכי משעמם בעולם, זה הים. אתה יכול לשוט ביאכטה בים במשך שבוע, כל יום אותו נוף, עד שתרצה לחתוך ורידים, רק בשביל הגיוון.
והדבר היחיד שהוא יותר משעמם מהים עצמו, הוא סרטים על ים. "אדון ומפקד" הוא אחד כזה.
אז בעקבות צירוף מקרים נדיר (הלכנו לראות את "מטריקס מהפיכות" בסינמקס אשר בסינמה סיטי, אבל בטעות הגענו בשעה הנכונה אבל ביום הלא נכון), מצאנו את עצמנו, זוגתי ואני, יושבים באולם מספר 1 רחב הידיים, ממתינים לתחילת אדון ומפקד.
אם כבר הזכרנו את אולם הקולנוע בסינמה סיטי, אני חייב להזכיר שמדובר באולם בגודל שלא ראיתי בארץ. יש בו במסך ענק, שבדומה לטכנולוגיית האיימקס, הסאונד משודר מרמקולים שנמצאים מאחוריו. זה באמת אחד האולמות הטובים בארץ. למרות שהסרט די חדש, האולם היה רק חצי מלא (או חצי ריק, איך שתרצו), אבל אולי זה בגלל שיש שם איזה 100-150 מקומות.
"אדון ומפקד" מתרחש כולו על ספינת קרב בריטית, בזמן הקרבות עם נפוליאון. משום מה שתי המעצמות, בריטניה וצרפת, החליטו שהמערכה תוכרע בים, אבל לא קרוב לבית, אלא באוקינוסים ברחבי העולם. כך מצאו עצמם גיבורינו, מלחי ה-"surprise", ליד חופי ברזיל, רודפים אחר ספינה צרפתית שנקראת “Achron”. בטח הציעו להם רילוקיישן בצבא, אחרת אני במקומם הייתי נשאר בבית. על כולם מפקד "ג'ק בר-מזל", בגילומו של ראסל קרואו, שבאמת מזמן לא קיבל תפקיד של קולונל בצבא שיוצא לארצות רחוקות.
הסרט, בלי ספויילרים, בנוי כך: קרב בכלל לא רע בהתחלה – 10 דקות, אמצע, וקרב בינוני מינוס בסוף. מה קורה באמצע, אתם שואלים? אז זהו, שבערך כלום. יש אמנם סיפורים קטנים באמצע על חברו של הקפטן ואהבת החיות שלו (זה לא מה שאתם חושבים...), ועל נער באוניה שמשום מה קוראים לו לורד, והוא עתיד להיות מפקד בעצמו.
הסיבה היחידה שלא נרדמתי, היה הנחירות של הזוג במושב שלידי. זה מסוג הסרטים שאתה יוצא מהם, ואם מישהו ישאל אותך: "נו, אז מה קרה בסרט?", אתה פתאום תקלוט שאתה פשוט לא יודע. כל זה היה בסדר אם היה מדובר בסרט בעל אורך ממוצע. אבל מה שהחמיר את העניין, זה שהוא לקח שעתיים וחצי, לא דקה פחות.
לא למדתי קולנוע, כי זה לא ממש מעניין אותי. לכל מי שעומד לשלוח לי דואל נפץ, אני רק אומר: אני לא צריך לאהוב לבשל בשביל לאכול טוב, נכון?
אז לא למדתי קולנוע. אבל אפילו אני יודע שאין היום כמעט סרט ששורד בלי אי אלו אתנחתאות קומיות. זה אולי יהיה קצת דיכוטומי להגיד "יבש" על סרט שכולו מתרחש במים, אבל זה המצב. חצי בדיחה לרפואה בכל הסרט. הי, בסרטים על השואה היה יותר מצחיק!
הייתי סולח על הכל, אם לפחות היו דמויות מעניינות, או רעינות יפים בסרט. למשל, הבמאי התחיל ללכת לכיוון פיתוח הדמות של קפטן ג'ק כאדם שיש בו מן הרודנות, והוא הולך על החבל הדק בין עריצות לדמוקרטיה בשליטה בספינה. אבל הכיוון הזה דעך אחרי שני משפטים בדיוק, ועבר לרשימת התוכניות של ערוץ אחד.
דבר אחד טוב אני חייב לומר על הסרט, שהרי "לפוטרו בלא כלום אי אפשר". הסאונד היה מדהים בקטעי הקרבות. יכולתי ממש לשמוע את התותחים רועמים בספינה שנגדנו, ורק מחכה לפיצוץ שעוד מעט יתרחש על סיפונה של ה- “surprise”. היו כאלה שממש שמו ידיים על האוזניים כי זה היה חזק מדי. נקודה לטובת מערכת הסאונד של הסינמה סיטי.
הייתי סוגר את הביקורת בכתובית "לא ללכת" שרצה משמאל לימין על המסך (אם אורן היה מסדר לי אחת כזאת), ואומר לחכות ל-DVD. אבל האמת? קחו אותו ב-DVD רק אם נגמרו לכם כדורי השינה.
3 איקסים בסולם מאלדר וסקאלי. |
|
|
|
 |
וויל חבר/ת פורום

בפורום מ: 13/11/03 הודעות: 32 מיקום: אשדוד
|
פורסם: 17:04 11/12/03 נושא ההודעה: |
|
|
ביקורת חביבה ביותר..!
אהבתי את"לא צריך לאהוב לבשל בשביל לאכול טוב"
הסרט נשמע כמו סרט באמת רע, וגם אני שונא סרטי מלחים, קפטנים וכל היוצא בזה(בניגוד לספרים על הנושא).
מקווה שאני לא מפסיד משהו טוב בהסתמך על הביקורת שלך
 _________________ life is a journey, not a destionation |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 20:30 11/12/03 נושא ההודעה: |
|
|
ברכות על הביקורת הראשונה(?), נהנתי לקרוא אותה
זו הביקורת הרבעית שאני קורא על הסרט הזה (וכולן של אנשים הקשורים לאתר), את הראשונה קראתי ממש כאן בסוף החודש שעבר. היא היתה הרבה יותר אוהדת וכתב אותה מיודענו יניב חכמן. אז בשביל ה"קונטרה", אנשים מוזמנים להכנס ולקרוא גם אותה:
http://movies.israel.net/forumnew/viewtopic.php?t=1616
ואם הכל יתנהל כמתוכנן, כבר הערב תעלה לאתר הביקורת של קרן.
אגב, אני מקווה לטובתך שאף אחד ממשפחתה של אשתך לא קורא בפורום הזה, לא הייתי רוצה שתכנס לעימותים משפחתיים
אגב 2, אולם מס' 1 בסינמה סיטי (הגדול מכולם) מכיל 356 מקומות.
אגב 3, אם אני זוכר נכון, דיכוטומי מתאר משהו עם שתי אפשרויות בלבד, כך שהמילה הזו לא מתאימה בהקשר שהצגת אותה.
אגב 4:
(אם תרצה, אוכל לערוך את ההודעה שלך ולהכניס את זה אליה) |
|
|
|
 |

|
פורסם: 22:37 11/12/03 נושא ההודעה: |
|
|
| אורן כתב/ה: |
אגב, אני מקווה לטובתך שאף אחד ממשפחתה של אשתך לא קורא בפורום הזה, לא הייתי רוצה שתכנס לעימותים משפחתיים
אגב 2, אולם מס' 1 בסינמה סיטי (הגדול מכולם) מכיל 356 מקומות.
אגב 3, אם אני זוכר נכון, דיכוטומי מתאר משהו עם שתי אפשרויות בלבד, כך שהמילה הזו לא מתאימה בהקשר שהצגת אותה.
אגב 4:
(אם תרצה, אוכל לערוך את ההודעה שלך ולהכניס את זה אליה) |
אגב 1: אין סיכוי, בקושי לאשתי אני אתן לראות את זה.
אגב 2: טוב, לא ספרתי אחד אחד. האמת היא שנראה לי שיש קומה שניה שצופה לתוך האולם שיש בה עוד מקומות, וככה מגיעים ליותר משלוש מאות.
אגב 3: אתה מן הסתם צודק.
אגב 4: תודה! |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 0:19 12/12/03 נושא ההודעה: |
|
|
גם אני מתכנן לראות את הסרט ב-DVD רק כנראה (לגבי הכדורי שינה נראה.אני לא משתמש בהם אבל תמיד אפשר להכניס גם את הפצוע האנגלי לעזרה...)
מלפני שצפיתי בסרט אני מדמיין לעצמי משהו כמו שילוב של הסערה המושלמת וגליפולי (גם של פיטר וויר).
אבל האזהרה שלך מאלדר עזרה להחליט סופית להשאיר את זה ל-DVD ואם זה באמת סרט משעמם כמו שאתה אומר אז בטח האקדמיה תיתן לו את האוסקר כמו שאני מכיר אותם...  |
|
|
|
 |
יעל מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 1581 מיקום: חיפה
|
פורסם: 20:13 12/12/03 נושא ההודעה: |
|
|
אחלה ביקורת! תודה! אני מקווה שיום שישי הזה יהיה מוצלח מהרגיל או שלפחות העיתונים יהיו מעניינים.
מהביקורות שקראתי קבלתי תחושה שהסרט "אדון ומפקד" הוא סרט שאלך אליו רק אם ארצה להרגע מיום מתוח במיוחד, או אם אפתח לי תחביב שקשור לשיט. לפעמים, אגב, אני דוקא אוהבת להשתעמם בסרטים... זאת נראית לכם כסטיה?
נראה לי גם שאם הלכת במטרה לראות את "המטריקס" לא יצאת בנזקים כבדים מדי. כמה שסבלת, קשה לי להאמין שהצפייה במטריקס היתה גורמת לך להנאה...
בעצם, ראית כבר את מהפכות המטריקס? |
|
|
|
 |
אורח
|
פורסם: 20:30 13/12/03 נושא ההודעה: |
|
|
אורן אהבתי "מיודענו"...
בכל מקרה, mulder, אני יכול להבין למה השתעממת בסרט.
ניסיתי להסביר את זה בביקורת שלי...
הבמאי פשוט לא ניסה לייצר קו עלילתי, אלא להראות יותר איך זה היה בתקופה הזו. השקיעו הרבה יותר בפאן ההסטורי, ופחות בפאן העלילתי. גם זה סוג של קולנוע.
לכן, אני חושב, שזהו סרט תקופתי, הרבה יותר מאשר הוא עלילתי. |
|
|
|
 |
יניב חקמן חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02 הודעות: 184 מיקום: הרצליה
|
פורסם: 20:38 13/12/03 נושא ההודעה: |
|
|
אוף, זה שוב קורה לי שאני שוכח להתחבר...
אורן, אפשר איכשהו להתחבר אוטומטית?!  |
|
|
|
 |

|
פורסם: 10:09 14/12/03 נושא ההודעה: |
|
|
| יעל כתב/ה: |
נראה לי גם שאם הלכת במטרה לראות את "המטריקס" לא יצאת בנזקים כבדים מדי. כמה שסבלת, קשה לי להאמין שהצפייה במטריקס היתה גורמת לך להנאה...
בעצם, ראית כבר את מהפכות המטריקס? |
עוד לא ראיתי את "מהפיכות". רק מה, אין סיכוי שאני אתאכזב. אחרי גל כזה של ביקורות שליליות, אני בא לסרט עם רף ציפיות כל כך נמוך, שקשה לי להאמין שהסרט יצליח לזחול מתחתיו! |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 22:47 14/12/03 נושא ההודעה: |
|
|
| mulder כתב/ה: | | טוב, לא ספרתי אחד אחד. האמת היא שנראה לי שיש קומה שניה שצופה לתוך האולם שיש בה עוד מקומות, וככה מגיעים ליותר משלוש מאות. |
הקומה השניה עליה דיברת, היא קומת ה-V.I.P ובה יש 42 כורסאות עור מתכווננות, דיילות, כיבוד חופשי הכולל: שמפניה, בירה שתיה קלה וחמה, חטיפי גלידה, מאפים ופופקורן. [עלפי עלוני הפרסום של סינמה סיטי]
| יניב חקמן כתב/ה: | אוף, זה שוב קורה לי שאני שוכח להתחבר...
אורן, אפשר איכשהו להתחבר אוטומטית?! |
כן, במסך החיבור (וגם בתחתית אינדקס הפורומים, אם לא מחוברים), יש תיבת סימון השומרת "עוגיה" במחשב שלך ועוגיה זו מורה לפורום לחבר אותך אוטומטית בכול פעם שאתה נכנס אליו. |
|
|
|
 |
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|
 |