יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

אנימציה ממוחשבת

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
צבי
כוכב אתר
כוכב אתר

בפורום מ: 7/06/02

הודעהפורסם: 1:22 11/02/03    נושא ההודעה: אנימציה ממוחשבת הגב עם ציטוט

טוב, אמנם אני לא אובייקטיבי, אבל לכבוד כתבה שנתקלתי בה, ולמען הגאווה האישית והלאומית:
http://biz.yahoo.com/rc/030210/tech_intel_pixar_1.html
רב אולפני האנימציה הממוחשבת משתמשים במעבדים, מוצרים ותוכנות של אינטל (בין השאר), שחלק מהם מפותחים כאן בארץ.
ע"פ הכתבה, פיקסאר עובדים עכשיו על סרט חדש "The Incredibles". אורן, שמעת עליו משהו?
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני מספר ICQ
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 2:37 11/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

The Incredibles הוא קומדיה על החיים של משפחת גיבורי על. להבדיל מסרטים קודמים של פיקסאר, כאן כל הדמיות המרכזיות הן בני-אדם (עד היום גיבורי הסרטים היו חיות, צעצועים, מפלצות וכו'). אז נראה שהם יזדקקו גם לכוח מחשוב רב, שיוכל לעזור להפוך את הדמיות ליותר אמינות. הסרט אמור לצאת בשנה הבאה (2004) אם לא יהיו בעיות מיוחדות.

דרך אגב, נדמה לי שדותן סיפר לנו על ביקור שלו בחוות המחשבים של פיקסאר, או שזה היה בחווה של PDI (אלו שעשו את "שרק" בשביל דרימוורקס)? בכל מקרה, המחשבים עובדים שם שעות נוספות...
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02

הודעהפורסם: 12:32 12/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

איזה חברה יצרה את Final Fantasy ?

הם יצרו שם דמויות די אמינות. למעשה בתמונות סטילס מהסרט שהראתי לאנשים ושאלתי אם הם מכירים את השחקן כולם חשבו על אלק בולדווין או בן אפלק ולא ניחשו שזו אנימציה. התנועות של הדמויות היו מעט מסורבלות, אבל זו היתה בהחלט פריצת דרך.

נראה אם the incredibles יתעלה עליו, ואני מנחש שכן...
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית MSN Messenger מספר ICQ
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 13:34 12/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

את הסרט Final Fantasy יצרה חברת SQUARE USA (שבינתיים די התפרקה). כדי שנוכל להבין אחד את השני, חשוב שנשתמש במינוחים הנכונים - אנימציה זו הנפשה (התנועה והמימיקה של הדמיות) ובתמונות סטילס אפשר להתרשם רק מאיכות הגרפיקה. כולם מסכימים שהגרפיקה בסרט הזה הייתה מדהימה, לגבי רמת האנימציה הדעות חלוקות - חלק חשבו כמוך (שהיא מעט מסורבלת) וחלק ממש קטלו אותה (אני חשבתי שהיא הייתה די טובה). בדף הביקורת של הסרט, יש מבחר דוגמאות לגרפיקה המשובחת (כולל תמונה של אקי בבקיני שפורסמה ב-Maxim, מגזין ידוע שמתעניין בבחורות אמיתיות בדרך כלל). הדמות הגברית הראשית, באמת הרבה יותר דומה לבן אפלק מלאלק בולדווין, שתרם את קולו לדמות (בביקורת יש דף עם תמונות של שניהם), אבל מראש לא הייתה קוונה שהם יהיו זהים.

כפי שציינתי בהתחלה, החברה שעשתה את הסרט, התפרקה עקב הכישלון הכלכלי שלו. את הפרויקט האחרון שלהם, הזכרנו ממש לפני כמה ימים :

לחצו כדי להגיע לדף הסרט

הצצה בתמונה הזו, מראה שרמת הגרפיקה בסרט הזה גבוהה לפחות כמו שהייתה ב-Final Fantasy. חשוב להזכיר ש-SQUARE USA נוצרה מתוך חברת SQUARE היפאנית, שמתמחה במשחקי מחשב והיא עדיין חייה ובועטת.

כרגע אין שום אינדיקציה ש-The Incredibles יתעלה על Final Fantasy בתחום יצירת בני-אדם אמינים, לא סתם פיקסאר השתדלו עד היום להשתמש בעיקר בדמויות שאינן בני-אדם. לעומת זו הם כנראה החברה עם יכולת האנימציה הטובה ביותר, אם ראיתם את מייק ממפלצות בע"מ, אתם יודעים על מה אני מדבר (עיגול ירוק שמצליח להעביר כל כך הרבה רגשות בעזרת המימיקה שלו). כמובן שהכי טוב יהיה אם נחכה לראות תמונות מהסרט ורק אז נחליט לגבי הרמה שלהם... עבר הרבה זמן מאז Final Fantasy והטכנולוגיה השתפרה רבות, עד היום פיקסאר לא איכזבו (אותי לפחות), אז יש למה לחכות.
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 12:38 13/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ממש במקרה ראיתי עכשיו את הידיעה הבאה:
ציטוט:
Steve Jobs announced during Pixar's earnings press conference in February 2003 that "early animation on The Incredibles [is] looking, incredible, like nothing anyone has ever seen before. You'll be able to see a glimpse of it yourself when we release a teaser trailer for The Incredibles with Finding Nemo's theatrical release on May 30th."

אז אולי אנחנו לא צרכים להאמין לנחתום שמעיד על עיסתו, אבל עוד 3.5 חודשים נוכל לראות את הטיזר ולשפוט בעצמנו.
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

הודעהפורסם: 14:42 13/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

זה הרי ידוע שהאמריקאים אוהבים להחמיא לעצמם.
רוב ה-commentries בסרטי DVD זה :
(הבמאיחיוך "כאן הצלם צ'אלרס עשה עבודה נפלאה. כן, זו סצנה מצויינת. איך שסטיב משחק , פשוט נפלא. והנה עוד סצנה שבה צ'ארלס עשה עבודה נפלאה. כל הכבוד בחורים". וכו' וכו'.

אבל אני במקרה הזה דווקא מאמין לו. בכל זאת, עברה שנה ויותר מאז FF, והטכנולוגיה בתחום (הגם שאני לא מבין בה ולו חצי דבר) השתפרה רבות, מן הסתם.

מעניין אם תוך כמה שנים כבר נראה סרטים שלמים שייוצרו ע"י מחשב. תחשבו איזה מהפך זה ייצור: לא יהיו עלויות אסטרונומיות של אפקטים מיוחדים, לא יהיו שחקנים שלא יוצאים מהבית בשביל פחות ממליון וחצי דולר, ואנחנו נשלם פחות עבור התענוג.

Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 16:55 13/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אתה שואל תוך כמה שנים נראה סרטים שלמים שייוצרו ע"י מחשב? מה היה FF ומהם סרטי פיקסאר, PDI (שרק), Blue Sky (עידן הקרח)? כולם סרטים שנוצרו רק ע"י מחשב. אז התשובה לשאלה הזו היא: החל מ-1995 (Toy Story).

למרות שמה שאמרת בקשר לעלויות נשמע הגיוני, מסתבר שגם להפיק סרט רק במחשב עולה המון. החומרה והתוכנה עולות המון (הרבה פעמים הן נבנות במיוחד לסרט ואם לא אז לפחות מתעדכנות - תהליך יקר גם אם פחות), עלות "צבא" האנימטורים והמתכנתים גבוהה גם היא ובמקום שחקנים יש מדבבים מפורסמים שעולים לא מעט. בקיצור, מדובר על סכומים גבוהים מאוד:
Toy Story 2 (1999): $90 million
Monsters, Inc. (2001): $100 million (and another $100 million for prints and advertising)
Final Fantasy (2001): $137 million (Est. Marketing Costs: $30 million)

כל עוד הסרטים ימשיכו להתפתח, נראה שהעלויות לא יקטנו...

אני לא צופה החלפה מלאה של הסרטים הקיימים היום בסרטים שנוצרים במלואם במחשב, אלא יותר שילוב של הטכנולוגיה המתקדמת בסרטים שחלקים נרחבים מהם יצולמו בצורה רגילה. דוגמא לזה אפשר לראות ב"שר הטבעות" וב"מלחמת הכוכבים" (בעיקר בפרק 2) - שילוב, שכמעט "שקוף" לצופה, בין סצנות ממוחשבות במלואן לסצנות רגילות וגם דמיות ממוחשבות המבוססות על שחקן.
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

הודעהפורסם: 1:19 14/02/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ברור לי שסרטים מלאים כבר נוצרו ע"י מחשב, כמו אלה שהזכרנו. התכוונתי באמת לסרטים רגילים שיוחלפו לגמרי בסרטי מחשב. אבל בשביל שלא נרגיש בהבדל צריך עוד כמה קפיצות מדרגה ברמת האנימציה הממוחשבת.

מתישהו זה יגיע.
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי