| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
מארק חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 23/08/02 הודעות: 173 מיקום: ק.ביאליק
|
פורסם: 20:30 24/02/03 נושא ההודעה: המסר הפסימי ב'אודות שמידט' |
|
|
הנה משהו שחירבשתי בזמני הפנוי ואני מסכים איתו לחלוטין.
מתברר שהוא קשור לסרט.
כאין אפשרות "להשיג" משהו בחיים, במובן הפיזי או המנטלי. כל רכוש שתצבור וכל מחשבה שתחזיק, כולל הרעיונות היפים בעולם, לא ישנו כהינו הך כשתמות כמו כלב, ממש כמו כל אורגניזם עלי אדמות. המוות הופך את כולנו לשווים, ומוחק את הישגינו.
גם הסבל והאומללות יפסיקו כך או כך. לא ישאר דבר מלבד החידלון.
זו אופטימיות לשמה, אם מסתכלים על זה כך. כמה שגרוע עכשיו, בנקודה מסוימת הכל יתאפס (כלומר יעלה יחסית).
מאותה נקודת מבט - אין זה משנה בחישוב הכל מתי יגיע המוות. החיים הם גם כך אפסיים, ואין שום הבדל בין לחיות שנה או שמונים שנה.
There's no point living if you can't feel Alive.
If you can't feel alive, than the world is not enough.
מציאות עצובה, צריך להכיר בה.
נערך לאחרונה על-ידי מארק בתאריך 10:45 12/04/03, סך-הכל נערך 2 פעמים |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 23:34 24/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
התחלנו פה עם פילוסופיה אני רואה...
גם אני חושב שהחיים קצרים ונגמרים יחסית מהר (אם מחשיבים את כל השנים על לימודים,בניית קריירה ועוד...).
לכן צריך לנצל כל רגע ולעשות רק דברים שאתה אוהב!
מארק נשמע קצת כמו טיילר דירדן...
How much can you know about yourself if you never been in a fight? |
|
|
|
 |
sahar 206 חבר/ת פורום

בפורום מ: 22/02/03 הודעות: 83 מיקום: אי שם ברחבי ה"גאיה"
|
פורסם: 1:21 25/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
| מה קורה לכם? פילוסופיה תמיד מעניינת !אבל פסימיות? אני רק רוצה לומר שהחיים אינם עצובים אם עם כמה רגעים של אושר.....הם מאושרים עם כמה רגעים של עצב..... אני לא תמים ולא אופטימי יותר מידי,אלא פשוט וריאלי.אני מסכים איתך ווליאם בקשר לזה שצריך לעשות מה שטוב בחיים ולנצל אותם,אבל אני חושב שלימודים ובניית קריירה הם חלק מהדברים הטובים בחיים.כי גם בתקופות הללו יש טוב -פשוט הבעיה שלנו היא שאנחנו לא מסתכלים על הצד הזה. ולדעתי מארק אתה טועה כי אסור להניח ולחכות לשיוויון שיבוא אחר כך....תביא אותו עכשיו!!! |
|
|
|
 |

|
פורסם: 11:42 25/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
אכן תמיד צריך לחפש את הטוב,אפילו אם אתה ממש לא בשיא... תמיד טוב לדעת שאתה יכול להכניס את אחד הסרטים האהובים עלייך ל-DVD ומיד להרגיש יותר טוב...  |
|
|
|
 |
מארק חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 18:33 25/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
לא. החיים הם עינויים שנועדו לגרום סבל טהור לבני האדם. הם כאב צורם שאומנם יש בו מס' רגעים מאושרים אך לא מפצים על כל השאר.
15 שנים מחיינו, השנים הטובות של חיינו, נגנבות (לימודים וצבא).
לאחר מכן, כמובן שהמדינה שמחה לזרוק אותך לבדך אחרי שהתאמצת ללמוד ולשרתה בצה"ל (סתם דוגמא, לא חייבת להיות ישראל).
life is pain. |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 18:51 25/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
מארק, ראשית רציתי להגיד לך, שלא לכל דבר צריך וכדי לצרף סקר. אני ממליץ לך למחוק אותו (רק את הסקר), הרבה יותר מעניין לשמוע מה אנשים כותבים מאשר "לפתור" אותם בלחיצה קצרה על כפתור.
דבר שני, הנושא הזה הזכיר לי את "רקוויאם לקולנוע", אחד מהנושאים הראשונים שנפתחו בפורום. שם אתה יכול לראות, שיש עוד אנשים המקדישים מחשבות למוות ולהשפעת הזמן "הקצר" עד אליו על דרך החיים. בנוסף נתקלתי היום בטריילר של הסרט החדש "FLIGHT FROM DEATH: THE QUEST FOR IMMORTALITY", שנוגע גם הוא בנושא הזה (גם אם הוא לא מתרכז בו). [אל דף הטריילר]
הטקסט שלך מבולבל ונראה כמו גיבוב של חומרים ממקומות שונים (שזה לא דבר רע, רק עדיף לסדר את זה בצורה טובה יותר). יש סתירות או הערות תמוהות בתוך חלק מהמשפטים/פיסקאות, אבל אני אנסה להבין מעבר לדברים האלה את המשמעות אליה התכוונת ולהסביר איפה, לדעתי, אתה טועה.
יש אפשרות להגיע להישגים* בחיים גם במובן הפיזי וגם במובן המנטלי וההישגים האלו כן ישנו כשנמות - השאלה היא, למי?
אם אתה מתכוון למת עצמו, אז כאן, או שכמו שהרבה אנשים מאמינים, יש המשך והוא קשור (בצורה זו או אחרת) לחיים שהיו לו, או שהמוות הוא מוחלט ואז דברים גם לא יכולים "להתאפס" או "להשתוות". במקרה הזה נקודת המבט לא נכונה, הרי אין חשיבות מה משמעות החיים למת המוחלט - חשוב מה משמעות החיים לאדם החיי.
אם אתה מתכוון לשאר החברה שסביב המת, אז כאן ברור שהישגיו בחיים משפיעים על זכרו שנשאר אחריו וגם כאן אין השוואה או "איפוס" (למרות שיש מגמה מסוימת לכיוון הזה).
ברור שמשנה מתי יגיע המוות, או יותר נכון - מהו משך החיים. זה הזמן בו אדם יכול "לגעת" באנשים נוספים ולעשות פעולות ש"יתביעו את חותמו"** בעולם. החיים הם מה שאתה עושה מהם, אתה צריך להרהר למה אתה עושה מהם את מה שהם בשבילך.
* כל יצירה היא הישג - גם יצירת חבר או סיפור בדיחה מוצלחת הם הישגים, לא רק גילוי יבשת או המצאת הסוכריות הקופצות (למרות שזו באמת המצאה גדולה!).
** להתביע חותם זו לא חובה וגם כאן הכוונה היא במובן הרחב - להשאיר משהו מסוג כלשהו אחריך (פיזי או אחר).
נערך לאחרונה על-ידי Oren בתאריך 19:27 25/02/03, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
|
|
 |
devilpotter007 חבר/ת פורום

בפורום מ: 5/12/02 הודעות: 69
|
פורסם: 19:01 25/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
צודק..... החיים באמת קשים! ומעניין מה קורה אחרי שהם נגמרים.....
הדבר שאני הכי מסכים איתו זה ביזבוז החיים על הלימודים, כל הזמן המורות צעקו עלי, השאירו אותי בהפסקה , נתנו פול שיעורי בית!
לסיכום:
I think i die another day!
Die Another Day-למות ביום אחר(למה לא?) |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 19:07 25/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
| אני רואה שבזמן שכתבתי את הודעתי הקודמת, אתה הוספת עוד הודעה. אז רק רציתי להוסיף, שאף אחד לא באמת גונב ממך שום דבר. ואם אתה חושב ש"החיים הם עינויים שנועדו לגרום סבל טהור לבני האדם", אז אתה אדם מאמין ולאנשים מאמינים יש פתרונות מקובלים (בחר את הדת המתאימה לך). בכל מקרה אני מפנה אותך שוב למשפט האחרון בהודעה הקודמת שלי - "החיים הם מה שאתה עושה מהם, אתה צריך להרהר למה אתה עושה מהם את מה שהם בשבילך." |
|
|
|
 |
קרן כוכבת אתר

בפורום מ: 6/06/02 הודעות: 2018 מיקום: חיפה
|
פורסם: 20:25 25/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
מארק, סתם מתוך סקרנות, ראית את הסרט?
וגם כל הכבוד על האומץ להגיד את מה שאתה חושב.
אני לא רחוקה מאיך שאתה רואה את הדברים.
המסר הפסימי של אודות שמידט מדבר אלי מאד. לצערי. |
|
|
|
 |

|
פורסם: 0:08 26/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
כמו שאגטה אמרה ל-ג'ון אנדרטון, וג'ון אמר ל-למאר:
You still have a choise
וכמו שדוק אמר ל-מרטי וג'ניפר בסוף הטרילוגיה:
you creat your won future,so make you a good one
למה המשפטים האלה על העתיד? כי אף אחד מאיתנו לא יודע איך יראה העתיד שלו.את ואתה קובעים לעצמכם את העתיד. אז תעשו את כל הדברים הטובים שאתם אוהבים ותעשו לכם עתיד טוב
ורק תיזהרו שמישהו לא יפליל אתכם ותגלו שבעוד 36 שעות אתם הולכים להרוג אדם שמעולם לא פגשתם...  |
|
|
|
 |
מארק חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 22:09 26/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
| אורן כתב/ה: | | אני רואה שבזמן שכתבתי את הודעתי הקודמת, אתה הוספת עוד הודעה. אז רק רציתי להוסיף, שאף אחד לא באמת גונב ממך שום דבר. ואם אתה חושב ש"החיים הם עינויים שנועדו לגרום סבל טהור לבני האדם", אז אתה אדם מאמין ולאנשים מאמינים יש פתרונות מקובלים (בחר את הדת המתאימה לך). בכל מקרה אני מפנה אותך שוב למשפט האחרון בהודעה הקודמת שלי - "החיים הם מה שאתה עושה מהם, אתה צריך להרהר למה אתה עושה מהם את מה שהם בשבילך." |
You're wrong, Oren.
אנחנו לא עושים לעצמנו את החיים.
אתה צריך להסתכל על זה מפרספקטיבה רחבה יותר, גלובלית.
Human beings are a disease, Cancer of this planet, and there...is no cure.
בני אדם מגדירים את המציאות שלהם באמצעות אומללות וסבל כך שעולמנו המושלם היה חלום שמוחנו הפרימיטיבי ניסה להתעורר ממנו ללא הרף.
אלו הם לא סתם משפטים מסרט. This is the REALITY, people.
אנחנו לא יוצרים לעצמנו את העתיד. העולם יוצר אותו בשבילנו. ועפ"י כלל המעבר הארור משיעורי גיאומטריה, העולם יוצר לנו עתיד גרוע.
ידעת ששיעור ההתאבדויות בעולם גודל משנה לשנה באופן אסטרונומי בזמן שגיל ההתאבדויות קוטן וקוטן? אנשים התחילו להפנים לעצמם מס' דברים, מסתבר.
לאדם יש השפעה כזו מסכנה על העתיד שלו שאני לא יודע למה אני צריך לומר את זה בעצמי. אתה צריך להסתכל על המכלול. בני אדם רוצחים, גונבים, משקרים,, הורסים ועושים כל דבר רע שאפשר להעלות על הדעת. גורמים סבל בזמן שהם סובלים. מאמללים אנשים בזמן שהם אומללים. מבזבזים מקום יקר ביקום שהיה יכול להישמש למטרות חיוביות יותר.
בני אדם הם בע"ח. מכל הבחינות: אינטליגנציה, דרך חיים...
אגב, הנה משהו שכתבתי במקום אחר. רוב מה שכתבתי כבר בהודעה זו נמצא שם, אבל יש כמה דברים שלא. אולי מס' דברים לא יהיו מובנים לך/ם כי אתם לא רואים את כל הת'רד שבו כתבתי את זה, אבל זה לא ממש משנה:
בני אדם הם המין/גזע/בעה"ח הכי נחלא בכדה"א. אני אומר "בעל חיים" כי בני אדם הם לא שונים מכך.
עם הפרשי האינטליגנציה ביננו לבין שאר בעלי החיים בכוכב לכת זה, גרמנו רק צרות.
הבה ניזכר בשורה מתוך מטריקס:
"בני אדם מגדירים את המציאות שלהם ע"י אומללות וסבל כך שעולמכם המושלם היה אשליה שמוחכם הפרימיטיבי ניסה להתעורר ממנו ללא הרף"
בהחלט משפט נכון, למרות שאני מניח ששנוי במחלוקת.
איך זה מתקשר לנושא של הת'רד הזה? קחו אותו כדוגמא. זה מראה את הטמטום של בני האדם. NASA, משקיעה מיליארדי דולרים בשביל להגיע לחלל, כאשר עדיין יש לנו מיליוני בעיות לא פתורות עדיין בכדה"א (או שעליי לומר 6 מיליארד וחצי בעיות, בלשון המעטה?).
ובשביל מה? 7 אנשים איבדו את חייהם, חללית של עשרות מיליוני דולרים הושמדה.
מה זה כסף בשביל בני אדם? נייר שנותנים לו ערך. ערך רב יותר מאשר בני אדם. כאשר לפני מס' חודשים, טרוריסטים השתלטו על יותר ממאה אנשים בתיאטרון במוסקבה, אף אחד לא ממש התרגש מזה אחרי שהכול נגמר. מתו שם יותר מאשר 7 אנשים אבל לא הייתה שם מעבורת בשווי מיליוני דולרים שנהרסה.
מה זה בני אדם בשביל בני אדם? ערך החיים אינו קיים. אין ערך לחיים. כל יום מתים אלפי אנשים שהיה ניתן למנוע את מותם.
C'mon, People. Other animals are better than we are.
העולם הזה אינו ראוי לבני אדם. למה? כי אנחנו הרסנו אותו.
עיצבנו אותו בצורה המושלמת שתגרום לנו אומללות, סבל וכאב. ברכותיי לבני האדם.
מה עשית היום בחיים? משהו משמעותי? הגדירו "משמעותי".
לדעתי, אלוהים עשה טעות והיה צריך לחשוב טוב יותר בחלוקת מנות אינטליגנציה בין בעלי חיים (שימו לב: בעלי----חיים. יצורים שיש להם חיים).
May This World & it's Citizens be fallen by destruction & chaos...Since they deserve it.
אתם יודעים מהי משמעות החיים? עינוי, עינוי פשוט וטהור. עינוי.
שלכם, הפילוסוף המרגש, מארק. |
|
|
|
 |

|
פורסם: 1:24 27/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
מארק,לא היה לי כח לקרוא את כל ההודעה האחרונה שלך...
מתאים לך השיר- Live and let die .ולא העולם קובע לנו את העתיד,זה האנשים שבו...
"We all need mirrors to remind ourselfs who we are..."
"Im not different then others"
so...were was i ?
(מילותיו של- ליאונרד שלבי, ממנטו ) |
|
|
|
 |
מארק חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 7:56 27/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
ראיתי את 'ממנטו' ושמעתי את Live and Let Die.
לכך התכוונתי. האנשים שבעולם קובעים לנו את העתיד, אבל לא רק הם, למרות שהם הדבר העיקרי.
I am not in control of my life. You are. |
|
|
|
 |
יעל מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 1581 מיקום: חיפה
|
פורסם: 18:05 27/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
אין לנו שליטה כפרטים על התרחשויות רבות בעולם, אבל אנחנו יכולים לעבוד ולהתאמן להשיג יותר שליטה על עצמינו. אם אנחנו יכולים לחיות תוך כבוד לאנשים, בעלי חיים, והטבע, הצלחנו להשיג עולם ומלואו. אם אנחנו יכולים לאהוב אנשים אחרים, ולהעניק בלי לקוות רק לקבל תמורה - זה כאילו נתנו מהאהבה שלנו לעולם כולו...
יש לנו השפעה רבה, פשוט צריכים להתחיל ממה שקרוב - מהמשפחה שלנו, החברים שלנו, מהשכנים שלנו, מהגינה שלנו, מעצמינו.
"ואהבת לרעך כמוך" - אבל קודם למד לאהוב את עצמך... אחרת מה זה שווה "הכמוך"?  |
|
|
|
 |
מארק חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 21:29 27/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
לא.
בין אם זה הילד בין ה-10 שחייב ללכת לבי"ס...
החייל בן ה-18 שחייב ללכת לצבא...
או המבוגר בן ה-22 שאין כאן מקום לכתוב את כמות המכשולים שעומדת בינו לבין עבודה, לימודים נוספים, התקדמות בחיים, משפחה...
זה יותר מדי קשה לחיות מכדי להנות מכך.
העובדה שהצלחתי לשחק היום חצי שעה במחשב (SC4, תודה ששאלתם) לא מכפרת על הארבע שעות שישבתי על ש"ב בגיאומטריה (מוות לאהרון אספיס ולבני גורן).
הנאה היא משהו רגעי. ברגע שהיא חולפת היא מאבדת מערכה.
אומר לכם דבר אחד בטוח:
כל דבר טוב...סופו להיגמר. הדברים הרעים...יישארו לנצח |
|
|
|
 |
יעל מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 1581 מיקום: חיפה
|
פורסם: 22:40 27/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
אבל זו רק שאלה של בחירה. אתה יכול גם להנות משיעורי הבית בגיאומטריה, לא? ואם לא - אז חבל, ואולי כדאי לך לנסות. ופרט לכך אני לא חושבת ש"הנאה" היא המטרה של הקיום שלנו. הנאה היא חלק ממגוון הרגשות שאנשים אמיתיים מרגישים. אבל טוב לחוש גם עצב, או פחד, או חמלה. טוב לחוש ולחוות. ההנאה האמיתית היא בהבנה שאנחנו "חיים" - על מגוון הרגשות שיש, ומגוון החוויות הטובות והרעות שהתרחשו ויתרחשו לנו בחיינו.
ברור שיש תנאים "קשים" להנאה - וברור שיש פעילויות שגורמות סבל, כמו שהיה בשבילי להיות בצבא - אבל תמיד אפשר לחפש איך לשפר, ובסופו של דבר, גם אם אין צבא או שיעורי בית או בוס מטריד ויש מלא כסף והכל נראה טוב, אנשים לא תמיד מאושרים. כי האושר נמצא בלב, ולא בנסיבות החיצוניות. הנאה נמצאת בנו, לא בעולם. אנשים מחפשים אובייקט שיגרום להם הנאה, במקום לחפש את ההנאה בתוכם. מעצם החוויה של החיים....
מישהו מבין אותי? לא שאני יכולה תמיד ליישם, אבל אני משתדלת קצת יותר לראות את החיים כך. |
|
|
|
 |

|
פורסם: 1:58 28/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
אל תדאג מארק. אני לא גמרתי בית ספר, אני בן 20 עכשיו ואין לי עדיין תעודת בגרות,וגם אין לי שמץ של מושג מה אני הולך או רוצה לעשות בעתיד. אבל אם אתה תתרגז על זה כל הזמן זה לא יעזור לך. צריך לנסות למצוא את הדברים הטובים בכל זאת.
זה מה שטוב גם כל כך בקולנוע, שהוא גורם לך הנאה או לשכוח את כל הדברים האחרים למשך שעתיים או יותר...
תפסיק לקטר. שאתה מרוגז פשוט תשים בוידאו או DVD את אחד הסרטים האהובים עלייך, או תשים את המוזיקה האהובה שלך ותשכח מהדברים האחרים.אפילו אם זה לא להרבה זמן. זה מה שאני עושה...
"How much can you know about yourself if you never been in a fight" |
|
|
|
 |
מארק חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 18:13 1/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
| Yael כתב/ה: | אבל זו רק שאלה של בחירה. אתה יכול גם להנות משיעורי הבית בגיאומטריה, לא? ואם לא - אז חבל, ואולי כדאי לך לנסות. ופרט לכך אני לא חושבת ש"הנאה" היא המטרה של הקיום שלנו. הנאה היא חלק ממגוון הרגשות שאנשים אמיתיים מרגישים. אבל טוב לחוש גם עצב, או פחד, או חמלה. טוב לחוש ולחוות. ההנאה האמיתית היא בהבנה שאנחנו "חיים" - על מגוון הרגשות שיש, ומגוון החוויות הטובות והרעות שהתרחשו ויתרחשו לנו בחיינו.
ברור שיש תנאים "קשים" להנאה - וברור שיש פעילויות שגורמות סבל, כמו שהיה בשבילי להיות בצבא - אבל תמיד אפשר לחפש איך לשפר, ובסופו של דבר, גם אם אין צבא או שיעורי בית או בוס מטריד ויש מלא כסף והכל נראה טוב, אנשים לא תמיד מאושרים. כי האושר נמצא בלב, ולא בנסיבות החיצוניות. הנאה נמצאת בנו, לא בעולם. אנשים מחפשים אובייקט שיגרום להם הנאה, במקום לחפש את ההנאה בתוכם. מעצם החוויה של החיים....
מישהו מבין אותי? לא שאני יכולה תמיד ליישם, אבל אני משתדלת קצת יותר לראות את החיים כך. |
אני מבין אותך.
אני חושב שאני אדלג על התיכון, על בגרויות ופסיכומטרי.
אלך לי לצבא, להיות שם טבח/שרת עד גיל 45.
מצאתי אפשרות לברוח מהחיים (שהיא לא להתאבד)!!!
עכשיו אני שמח.  |
|
|
|
 |

|
פורסם: 0:43 2/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
Mark-
Your life realy that suck ? |
|
|
|
 |
מארק חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 14:42 2/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
Naturally.
They're life. |
|
|
|
 |

|
פורסם: 0:02 3/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
you need to find your "Tyler Durden" and make your life better
תמצא משהו שתוכל להיאחז בו ושיעשה לך טוב.
מה הסרט האהוב עלייך מארק? אם יש לך... |
|
|
|
 |
מארק חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 19:21 3/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
מטריקס.  |
|
|
|
 |

|
פורסם: 0:49 4/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
אז כבר יש לך סיבה להנות מהחיים מציפיה.(לפחות עד אחרי נובמבר... ) |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 26/02/03 הודעות: 163 מיקום: תל אביב
|
פורסם: 0:10 7/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
מארק, אני מבינה שאתה בתיכון. אני יכולה להגיד לך שזה משתפר בהמשך. אני סבלתי מאוד בשנים האלו, והתחלתי לחיות רק כשהשתחררתי מהצבא.
ואם לחזור לסרט שהיה לך (מסתבר ) קשה לראות - לי נדמה שהיתה בו, לצד הפסמיות העצומה, משהו אופטימי, כי שמידט מצליח לגדול פסיכולוגית, להגיע למקום יותר נינוח עם עצמו.
בשבילי, יש בזה נחמה. |
|
|
|
 |

|
פורסם: 0:21 7/03/03 נושא ההודעה: |
|
|
מישהו מאוד חכם בקולנוע אמר פעם-