יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

והזוכים באוסקר הם:

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> חדשות קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 19:20 24/03/03    נושא ההודעה: והזוכים באוסקר הם: הגב עם ציטוט

לפנות בוקר נערך טקס האוסקר ה-75 של האקדמיה האמריקנית לקולנוע, קצת פחות נוצץ, אבל עם הרבה יותר עיניין מכרגיל. למרות שלפני הטקס, היה די ברור ש"שיקאגו" יזכה בפרס הסרט הטוב ביותר, ככול שהתקדמה חלוקת הפרסים, נוצרה הרגשה שהסיכויים של "הפסנתרן" לזכות גדולים יותר. בסופו של דבר, "שיקגו" זכה בשישה פרסים, כולל פרס הסרט הטוב ביותר ופרס שחקנית המישנה לקטרין ז'טה-ג'ונס (שלא ילדה במהלך הטקס, אבל לא היתה רחוקה מכך). זו הפעם הראשונה בה זוכה סרט מוזיקלי בפרס הסרט הטוב מאז "אוליבר" מ-1968.

אדריאן ברודי היה כוכב הערב, כשזכה בפרס השחקן הטוב ביותר עבור משחקו בסרט "הפסנתרן", זכיה שהצליחה להפתיע גם אותו. הנאום שלו היה הארוך ביותר (בערב בו הנאומים היו קצרים מכרגיל) וכלל גם נשיקה מפתיעה בעוצמתה להאלי ברי, שהגישה לו את הפרס. רומן פולנסקי, במאי "הפסנתרן", שלא נכח בטקס עקב מעמדו המשפטי, זכה בפרס הבמאי הטוב ביותר והשאיר את מרטין סקורסזה ואת "כנופיות ניו-יורק" נטולי פרסים.

אחרי שנגזל ממנה הפרס בשנה שעברה, זכתה ניקול קידמן בפרס השחקנית הטובה ביותר עבור משחקה בסרט "השעות". בפרס שחקן המשנה זכה כריס קופר עבור "אדפטיישן". האקדמיה הפגינה פתיחות כשהעניקה את פרס סרט האנימציה הטוב ביותר ל-SPIRITED AWAY, סרטו היפני שהייו מיאזאקי (שלא זכה לקידום נאות ע"י המפיצה שלו בארה"ב - דיסני). עוד עדות לפתיחותה של האקדמיה, ניתן היה לראות פרס עבור התסריט המקורי, אותו היא העניקה לפדרו אלמודובר עבור "דבר אליה". זו הפעם הראשונה בתולדות התחרות, שזוכה בפרס התסריט המקורי הטוב ביותר, הוא סרט בשפה זרה.

הפרס עבור הסרט התיעודי הוענק ל"באולינג לקולמביין" של מייקל מור. מי שמכיר את מור, ידע שאפשר לצפות ממנו לנאום שיצא נגד המלחמה בעירק ואכן, מור היה הראשון להזכיר את הנושא והוא גם עשה זו בצורה הבוטה ביותר (ולהבדיל מאחרים, קיבל די הרבה קריאות בוז).

רשימת הזוכים בקטגוריות העיקריות:

הסרט הטוב ביותר: "שיקגו"
הבמאי הטוב ביותר: רומן פולנסקי ("הפסנתרן")
השחקנית הטובה ביותר: ניקול קידמן ("השעות")
השחקן הטוב ביותר: אדריאן ברודי ("הפסנתרן")
שחקן המשנה הטוב ביותר: כריס קופר ("אדפטיישן")
שחקנית המשנה הטובה ביותר: קתרין זטה ג'ונס ("שיקגו")
התסריט המקורי הטוב ביותר: פדרו אלמודובר ("דבר אליה")
התסריט המעובד הטוב ביותר: רונלד הארווד ("הפסנתרן")
אפקטים מיוחדים: "שר הטבעות: שני הצריחים"
סרט האנימציה הטוב ביותר: SPIRITED AWAY
עיצוב אמנותי: "שיקגו"
תלבושות: "שיקגו"
איפור: "פרידה"
פס-הקול הטוב ביותר: "פרידה"
הסרט הזר הטוב ביותר: NOWHERE IN AFRICA - גרמניה
סאונד: "שיקגו"
עריכת סאונד: "שר הטבעות: שני הצריחים"
הסרט התיעודי הטוב ביותר: "באולינג לקולומביין"
צילום: קונרד ל. הול ("הדרך לפרדישן")
עריכה: מרטין וולש ("שיקגו")
שיר הנושא: Lose Yourself (אמינם) - "8 מייל"

אל רשימת הזוכים המלאה באתר הרשמי:
http://www.oscar.com/oscarnight/winners.html
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 23:32 24/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני הייתי בשוק שאדריאן ברודי זכה. הייתי בטוח ב-100% שג'ק יזכה,ובמקרה שלא אז-דניאל דיי לואיס או ניקולס קייג'.בכלל הפסנתרן ממש הפתיע. הייתי בטוח גם שהתסריט המעובד ילך לאדפטיישן, וש-הבמאי יהיה סקורסזה... שני זוכים לא הגיעו לטקס דרך אגב-אמינם ורומן פולנסקי... וכל כך חבל על עריכת סאונד.כל תקוותיי היו עם Minority Report... בוכה בוכה בוכה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
קרן
כוכבת אתר
כוכבת אתר

בפורום מ: 6/06/02

הודעהפורסם: 10:40 25/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

המסקנה שלי היא, שכדאי לראות את הפסנתרן...
מישהו כאן ראה?
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 23:18 25/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני לא. למעשה זאת נראה לי הפעם הראשונה שלא ראיתי אף סרט מ-5 המועמדים. את שני הצריחים אני צריך כבר לראות ולא יצא לי וה-4 האחרים לא מאוד מושכים אותי... אבל אני משאר שאת שיקגו, אדפטיישן ואולי גם השעות אני יראה בעתיד ב-DVD.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 4:15 26/03/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ב-ynet פרסמו ידיעה על מועדי יציאת ה-DVD של סרטי האוסקר:
"שיקגו" יישלח למדפים ב-19 באוגוסט ויכלול לפחות קטע ריקוד אחד שלא נכלל בסרט. ב-10 ביוני ייצא לחנויות הוידאו הסרט "פרידה". הוצאת "השעות" מתוכננת ל-24 ביוני במהדורה מיוחדת לאספנים, שתכלול ערוץ קריינות מפיהן של ניקול קידמן, ג'וליאן מור ומריל סטריפ, וערוץ נפרד להערותיהם של הבמאי סטיבן דלדרי והסופר מייקל קנינגהם.
אולפני MGM תכננו לשווק את "באולינג לקולומביין", זוכה האוסקר בקטגורית הסרט התיעודי, החל מה-22 באפריל, אולם חזרו בהם מכוונה זו לפני כמה שבועות מבלי לקבוע תאריך חדש. כעת שוקלים באולפנים להוציא את הסרט לחנויות בחודש יוני. מועד יציאת "הפסנתרן", שגרף שלושה פרסים בטקס שהתקיים ביום ראשון, עדיין לא נקבע. "יוניברסל" אמורים להודיע על תוכניותיהם לגביו בשבוע הבא.

עוד בטרם זכה אמינם בפרס האוסקר עבור השיר " Lose Yourself", הדי.וי.די של הסרט בכיכובו, "8 מייל", שבר שיאי מכירות. האמריקנים הוציאו תוך שבוע 75 מיליון דולר על גרסת הדי.וי.די של הסרט מאולפני "יוניברסל" – הסכום הגבוה ביותר לפרק זמן זה עבור סרט בעל דירוג R, והוא כעת אחד מעשרת הסרטים הנמכרים ביותר בכלל.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> חדשות קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי