יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

המקצוע המושלם לאוהבי סרטים

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  

מהו המקצוע המושלם לאוהבי סרטים ?
במאי
14%
 14%  [ 2 ]
שחקן
7%
 7%  [ 1 ]
מבקר קולנוע
28%
 28%  [ 4 ]
בעל ספרית DVD
50%
 50%  [ 7 ]
סדרן בבית קלונוע
0%
 0%  [ 0 ]
סך-הכל הצבעות : 14

מחבר/ת הודעה
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 10/06/02

הודעהפורסם: 12:27 7/04/03    נושא ההודעה: המקצוע המושלם לאוהבי סרטים הגב עם ציטוט

אני הייתי בוחר בבעל ספרית DVD. כמות בלתי מוגבלת של סרטים לקחת הביתה נראה לי שווה הכל. חוץ מזה אפשרות לקנות בזול (או על חשבון החנות) של המון סרטים טובים לאוסף.

איזה מקצוע הייתם בוחרים ?
מה החלום שלכם ?

נערך לאחרונה על-ידי mulder בתאריך 14:31 7/04/03, סך-הכל נערך פעם אחת
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית MSN Messenger מספר ICQ
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 14:27 7/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

סקר חזק מאלדר, קבל ח"ח אגודל למעלה
והשאלה בכלל לא פשוטה. לכל אחד מהמקצועות יש צדדים חיוביים ושלילים בהקשר של אהבת קולנוע:
הבימאי - הוא היוצר הקולנועי המוחלט, חובב הסרטים יוכל סוף סוף לעשות את "הסרט המושלם" שלו. מצד שני הבימאי בכל זאת תלוי באנשים אחרים ולא באמת יכול לעשות מה שהוא רוצה (ולו בגלל מגבלות תקציב וחוקים נגד הריסת רכוש ציבורי).
השחקן - איזה חובב סרטים לא רוצה לפעמים להיות הגיבור של הסרט? להיות מי שעומד לפני המצלמה וכל האורות מופנים אליו. מצד שני או שלועולם לא תהיה כוכב והתפקיד הכי זוהר שלך יהיה כפיל הישבן של אל פצ'ינו, או שתהיה כוכב גדול ותאבד לגמרי את הפרטיות (ואת השפיות).
מבקר קולנוע - מה יכול להיות רע? אתה רואה את הסרטים לפני כולם, איכפת לאנשים מדעתך על הסרט ולא רק שזה לא עולה לך כסף, אפילו משלמים לך. מצד שני, אתה רואה כל כך הרבה סרטים עד שזה יוצא לך מהאף, כבר נורא קשה להפתיע/להקסים/להלהיב אותך ואתה נאלץ לצפות בהמון זבל. בסופו של דבר אתה עלול למצוא את עצמך שונא סרטים ולא להיפך.
בעל ספרית סרטים - אתה יכול לראות סרטים מתי שבא לך, אתה יכול להשיג סרטים שהמפיצים החליטו לא להביא לארץ, יש לך סרטים מכל ז'אנר אפשרי, כמעט כל יום אתה יכול לראות סרט חדש. אם אתה רוצה אתה יכול להמליץ ללקוחות אילו סרטים לקחת ועל אילו לוותר, אתה יכול לנסות לקדם סרט או ז'אנר לא מוכר שלפי דעתך ראוי להכרה. ואת כל זה אתה עושה רק מבחירה (אף אחד לא מכריח אותך). מצד שני, את הסרטים אתה רואה בבית ולא בקולנוע.

אני הצבעתי לאפשרות האחרונה (בעל סיפריה), אבל הכי טוב לעשות את הכול (אני חושב שקווין סמית' עשה את זה).
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

הודעהפורסם: 14:35 7/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

תודה על החיזוק, אורן.

לאור ההערה האחרונה והנכונה שלך לגבי הצפיה בסרטים בבית, הוספתי גם אפשרות של סדרן בבית קולנוע, למרות שזה לא ממש מקצוע לכל החיים...

היתרון בספרית DVD לעומת סדרן קולנוע זה באמת הגיוון. בקולנוע אמנם זו חוויה שונה, אבל שם, למשל, אורן כבר לא יוכל לראות את הנסיכה הקסומה כאוות נפשו, ווואלאס לא יצפה כבר בלב אמיץ גם אם הוא יעבוד בבית קולנוע כל חייו.

בכל זאת, האופציה פתוחה למי שמעוניין...
Oren the Snark
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 2/07/02

הודעהפורסם: 14:44 7/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

המקצוע שלי הוא להיות נשוי לשחקנית/במאית/מבקרת קולנוע. כך אתה הולך חינם לכל הסרטים והפרמיירות. אתה יכול להתחכך בזוהר (אהמ, אהמ!) אבל אתה יכול גם לבחור מה לא לראות ולומר לה - לכי עם החברות, אני רואה עכשיו בייסבול.
(אישית הייתי בוחר את ג'ודי פוסטר. נראית לי אחלה) אגודל למעלה
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

הודעהפורסם: 16:40 7/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

Oren the Snark כתב/ה:

(אישית הייתי בוחר את ג'ודי פוסטר. נראית לי אחלה) אגודל למעלה

ג'ודי פוסטר? יש לכם כבר פיליפינית ומנוי למועדון גיל הזהב?
Oren the Snark
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 2/07/02

הודעהפורסם: 16:49 7/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

mulder כתב/ה:

ג'ודי פוסטר? יש לכם כבר פיליפינית ומנוי למועדון גיל הזהב?

חטאתי עוויתי פשעתי, אז אני אוהב את ג'ודי פוסטר. היא עושה לי את זה, אז מה?
חוצמזה שהיא נכנסת גם לקטגוריה של במאית גם שחקנית ואולי גם מבקרת.
רק בעיה אחת. שמועה שמעתי שהיא מעדיפה את בנות מינה... את זה אני לא יכול לספק (לפחות יש לנו משהו במשותף - גם אני מעדיף את בנות מינה)
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 23:00 7/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני בחרתי את מבקר קולנוע. זה ה-Dream Job שלי...
אם אפשר אז הייתי משלב את זה גם עם בעל חנות DVD וגם להיות נשוי לשחקנית (רעיון טוב...).
ג'ודי פוסטר היא אחת השחקניות האהובות עליי לכן אני ייתן fight לאורן עליה.והיא לא מעדיפה את בני מינה...וגם היא לא חשפה מי הוא אביו של בנה האחרון אז אולי אורן קשור לזה איך שהוא... הא? (אני מדבר על oren the snark כן...)
ליב טיילר התחתנה שבוע שעבר (NO!!!!),אז כבר אין לי סיכוי.אבל אליסיה סילברסטון עדיין פנויה ככל הידוע לי אז יש לי עוד תקווה. שתיהם ביחד עם ג'ודי הם השחקניות האהובות עלי...
ויש עוד שתיים ברשימה:
Maura Tirney
Lauren Graham
אגודל למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
נור
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 26/02/03

הודעהפורסם: 23:08 7/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני בחרתי להיות מבקרת קולנוע. זה מקצוע עם מין ארומה אינטלקטואלית נעימה חיוך . גם במאית בא בחשבון, ועוד יותר מזה תסריטאית ובמאית. יצאתי פעם (קלות) עם מבקר קולנוע, וראיתי המון פרמיירות. היה כייף. וגם רואים המון אנשים מעניינים.
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

הודעהפורסם: 23:24 8/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

מי שבחר במבקר קולנוע, חייב לזכור את התכונות הנדרשות לתפקיד, שלא כל אחד ניחן בהן.

מבקר קולנוע חייב להיות, בין שאר הדברים, בעל טביעת עין חדה לגילוי סצנות מרעישות בסרטים שצולמו מזרחית לקליפורניה. למעשה - כמה יותר מזרחה - כך יותר טוב. איראן זה נהדר, למשל. סרטים איראנים חייבים להיות תענוג למבקר הסרטים הממוצע (לא כולל, כמובן, מבקרי סרטים שפותחים אתר באינטרנט ומגדירים אותו כ-"ביקורות קולנוע לאנשים ששונאים ביקורות קולנוע". אהמ...אני מקווה שיצאתי בסדר פה...)

בנוסף לכך, מבקר קולנוע ממוצע גם חייב להיות בעל יכולת להתעלם מסרטים נהדרים שכל העולם אוהב ומרוויחים בוחטות של כסף. מידה של גאווה עצמית מוגזמת גם לא תזיק ("מה הם בכלל מבינים בסרטים ? ראיתם את הסרט הויאטנמי החדש ? לא הבנתי מילה, אבל הוא מלא צבע. באמת סרט נהדר.")
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

הודעהפורסם: 23:28 8/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ואם כבר מדברים על מבקרי קולנוע - יעל, מה קורה איתך ? כבר מלא זמן לא כתבת...

למה הצבעת בסקר ?
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

הודעהפורסם: 1:01 9/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

מבקר קולנוע לא חייב לאהוב את כל הסרטים הזרים. אני יהיה זן חדש ורענן לדור הצעיר. צריך עוקץ וחוש הומור ואהבה לקולנוע. ויש לי את זה... אגודל למעלה
והסרט האירני החדש דרך אגב לא משהו... חיוך גדול
shira
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 11/10/02

הודעהפורסם: 17:58 9/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

דבר ראשון, באמת סקר מעולה!
בתור אחת שהרגע חזרה מצילומים של קליפ גמר בתור בערך כל התפקידים (ככה זה בקבוצות של שלושה אנשים), ובתור אחת שבגלל הקליפ גמר בקושי ישנה בלילות, לא אכלה 3 ימים ושבועות כבר תכננה את הצילומים, אני ממש לא יכולה לבחור את התפקיד במאית ברגע זה!
למרות שאם יש לך כסף ושחקנים רציניים (שניים הבריזו לנו ברגע האחרון. שניים מתוך שלושה....) והצילומים זורמים זה ממש תענוג.
בכל אופן אני בחרתי בבעלת ספריית DVD בגלל שתמיד אני רואה בסניף הקרוב אליי את כל אותן 10 טלויזיות שמראות את הסרט שהמוכרים שם בוחרים וזה נראה לי תענוג לראות כל הזמן את הסרטים שאתה בוחר (בניגוד לסדרן בקולנוע שיכול להתקע עם סרט משעמם לאללה, ועוד לראות מאה פעמים את הסוף שלו).
ובשום אופן לא הייתי בוחרת להיות מבקרת קולנוע בגלל שאני מסוג האנשים שרוצים ישר אחרי שהם רואים סרט, קודם כל להרגיש שהוא ממש טוב (אם הוא טוב) ורק אח"כ אולי לחשוב על מה לא אהבתי בו, ואני לא אוהבת לרדת על סרטים כ"כ אלא אם כן הם ממש גרועים, והרי מבקר קולנוע חייב ישר להקניט סרטים ולרדת עליהם חופשי רק בגלל סצנה אחת שהוא לא אוהב וזה ממש לא מתאים לי. אני אוהבת סרטים ואוהבת לאהוב סרטים.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית מספר ICQ
קרן
כוכבת אתר
כוכבת אתר

בפורום מ: 6/06/02

הודעהפורסם: 18:53 9/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

לדעתי, מבין הרשימה כל מקצוע שלא מעביר אותך אל מאחורי הקלעים של סרט מתאים לאוהבי קולנוע. לדעתי מעבר אל מאחורי הקלעים של סרט, מסכן את אהבת הצפיה שלכם בסרטים, ההיחשפות אל האופן בו נעשה קולנוע עלולה לגרום לכם להיות מעורבים רק בסרטים שאתם עושים ולא לרצות לראות סרטים אחרים.
אז השאלה היא, אם אתם אוהבים לצפות בסרטים או להיות חלק מהסרט.
מבקר קולנוע נמצא בשטח ביניים שכזה, כי יש חשיפה מסויימת אל מאחורי הקלעים (דרך הרצון לבקר סרט בצורה עמוקה מפשפשים הו הרבה) קצת מעבר לצופה הרגיל - ככה זוכים בשני העולמות חיוך
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם
נור
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 26/02/03

הודעהפורסם: 20:15 9/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני מסכימה מאוד עם קרן, אבל לא עם מאלדר. ואני לא חושבת שמבקר קולנוע חייב להמליץ או לא להמליץ. כמבקרת, הייתי מציעה ניתוח של הסרט, אולי משהו כמו ביקרות ספרות (אולי אני ממציאה מקצוע חדש). זה מה שאני מחפשת בביקורת. בגלל זה למבקר טוב יש שפה נוספת להסתכל דרכה על סרט, בנוסף לשפה קולנועית. אני לא צריכה מבקר שיגיד לי "ללכת" "לא ללכת".
פנגו חתול קטן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02

הודעהפורסם: 10:05 10/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

כמעט כולם.

אני רוצה להיות תסריטאי,עורך,במאי,מבקר,שחקן,צלם....מה אני יעשה ?

ואלי אתם לא יודעם : אבל החלום בכי גדול שלי זה להיות שחקן קולנוע, לזכות באוסקר, תמיד שאני צופה בטקס כולי מתמלא קנאה,וחושב לעצמי "למה אני לא שם" וגם שמבקר [או מבקרת] שיגדו שהיתי נהדר...אך אך פנטזיות......

פנגו חתול לבן קטן,
חולם.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

הודעהפורסם: 10:36 10/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני לא יודע אם זה כזה תענוג להיות שחקן.

כל העולם מסתכל על כל צעד שלך, נכנס לך לחדר המיטות, ויודע בדיוק איזה מצרכים קנית בסופר.

מייקל ג'קסון הוא דוגמה טובה (אם כי קיצונית) למה שחשיפה כזאת יכולה לעשות לבנאדם.
הוא איבד כל פרופורציה וכבר לעולם לא יידע מה זה לחיות חיים רגילים. גם הילדים שלו מאד נפגעים מזה.

למרות כל הכסף והתהילה, הייתי מוותר.
פנגו חתול קטן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02

הודעהפורסם: 19:03 10/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

זה לא מה שאני מחפש....
כסף ותהילה לא חשובים לי מצדי לחיות חיים פשוטים,או/ו שאיש לא יכיר אותי ולא ידע מי אני, ואני יסתובב כמו תהמוני [אין תהילה],משחק זה אהבה הכי גדולה שלי [חוץ ממוסיקה],ובגלל זה אני רוצה,נכון,אני גם לא מחבב יותר מדיי את הוליווד שזה מקום נוצץ,מזויף ורכלני אבל אני כול רוצה לעסוק בזה למרות החסרנות שציינת !!!!
זה חלום,חלום חיי.....
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

הודעהפורסם: 22:39 10/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ספילברג עשה פה אודישנים לא מזמן.היית הולך ואולי זוכה ל-15 דקות התהילה שלך... אגודל למעלה
יעל
מבקרת בקולנוע
מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 20:47 12/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אהלן!
טוב אז קודם כל תשובה למאלדר, שאי שם באמצע הפתיל שאל איפה אני. ובכן אני הייתי עסוקה באופן קטלני, אבל נשארתי בחיים. בנוסף, חלה ירידה בתנאי הגישה שלי לאינטרנט ככה שגם כשכבר היה לי זמן, לא ממש היתה לי אפשרות להיות מחוברת בצורה נוחה. אבל עכשיו אני כאן, מנסה להשלים פערים...

בכל מקרה, המקצוע המושלם לאוהבי קולנוע הוא להיות בעל ספריית DVD. אין ספק. בגלל מרבית הסיבות שכובר צוינו קודם. מבחר סרטים זמין הוא אחת מהן (תלוי גם איזו ספרייה, נניח אחת כמו "האוזן השלישית" מומלצת), אבל גם הסיבה שאורן ציין - האפשרות להמליץ לאנשים ועל סרטים, ולרומם ז'אנרים, וכך להיות מבקר קולנוע באופן בלתי רשמי. בעיני זו סיבה מצויינת!

אישית, הייתי שמחה אם הייתי יכולה להיות במאית, מבחינת הכישורים. לצערי אין לי את הכישורים. אבל אני לא חושבת שזה "המקצוע המושלם לחובבי קולנוע", פשוט בגלל שזה מקצוע תובעני מדי כדי להיות מושלם. נראה לי שאני קצת מקשקשת, אבל שיהיה. ככה זה כשעושים צום אורז.
או שלא.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
mulder
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

הודעהפורסם: 4:21 13/04/03    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

צום אורז ???
את נסעת לשם כדי להבריא, לא ?
חיוך גדול
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי