יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

משאל האוסקר החלופי לשנת 2003

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 21:12 22/02/04    נושא ההודעה: משאל האוסקר החלופי לשנת 2003 הגב עם ציטוט

גם השנה אנחנו מקיימים משאל אוסקר חלופי המאפשר לכם "להחליף" את חברי האקדמיה ולבחור במקומם למי להעניק את פרסי האוסקר. כמעט תמיד הבחירות שלהם נגועות בפוליטיקה ואינטרסים חיצוניים ולכן הבחירות שלהם "לא מוצלחות". אתם, כמובן, נאורים יותר ומוצלחים יותר, לכן הבחירות שלכם מעניינות יותר קריצה

כל חמשת המועמדים לקטגורית הסרט הטוב ביותר הוצגו בקולנועי ארצנו, כך שאפר לבחור מבינהם "בהגינות". זכרו המטרה היא לא לנחש מי יזכה, אלא לבחור בטובים ביותר לדעתנו. אתם לא חייבים להצביע בכל הקטגוריות שבמשאל (9 קטגוריות), "הסרט הטוב ביותר" היא קטגורית החובה היחידה.
משאל האוסקר החלופי

אחרי שתצביעו, אשמח אם תכתבו כאן מה היו בחירותיכם ולמה.

נערך לאחרונה על-ידי Oren בתאריך 0:05 4/03/04, סך-הכל נערך פעם אחת
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 22:57 22/02/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני הראשון כנראה:
הסרט-שובו של המלך. ללא ספק האהוב עלי השנה למרות שאת מיסטיק ריבר לא ראיתי עדיין.אבל פעם ראשונה שנראה לי שהסרט שיזכה באמת בטקס הוא אותו סרט שאני רוצה שיזכה...
הכי חסר לי להרוג את ביל. כנראה לא קיבל מועמדות בגלל האלימות והדם...היה יכול להיכנס בקלות במקום אדון ומפקד.
הבמאי-פיטר ג'קסון. מגיע לו סוף סוף על העבטדה הקשה על שלושת הסרטים
השחקן-ביל מארי. המשחק שלו באבודים בטוקיו לא כזה בעננים אבל לפי דעתי מגיע לו אחרי קריירה ארוכה שלא ממש הביאו לו ריספקט באקדמיה. אבל נראה לי יביאו דווקה לשון פן שכבר היה בעבר מועמד 3 פעמים ולא זכה. אני כמובן רוצה גם אוסקר לג'וני דפ אבל לפי דעתי על הסרט הזה זה לא כ"כ מתאים. אבל בהחלט צריך להביא לו!
השחקנית-סמנתה מורטון. מהקצת סרטים שראיתי אותה היא פשוט מדהימה לפי דעתי.
שחקן משנה-טים רובינס. כי מגיע לו כבר לזכות ובניסיו דל-טורו כבר זכה על טראפיק.
שחקני תמשנה-מרשה גיי הארדן. למה? לא יודע. השנה המועמדות בקטגוריה הזאת לא כ"כ מהאהובות עלי ביותר אז לא ממש אכפת לי.
התסריט המקורי-מוצאים את נימו. הקומדיה של השנה ללא ספק אז למה לא?
התסריט המעובד-שובו של המלך. מה לעשות שזה סרט השנה...
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 2:06 27/02/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

עוד פחות מ-4 ימים אמור להערך טקס האוסקר (והמשאל יסגר), לכן מי שעדיין לא הצביע כדאי שיעשה את זה בקרוב. להבדיל ממשאלים אחרים, במשאל הזה לא חייבים לראות את כל הסרטים לפני שמצבעים - גם חברי האקדמיה מצבעים לסרטים שהם לא ראו...

ולמי שכבר הצביע, למה אתם הצבעתם כפי שהצבעתם? כיתבו זאת כאן. ואם אתם צריכים הזמנה אישית (כמו בשנה שעברה), אז...
מאלדר, יניב, צבי, נור, פנגו, יבגני, ארגורן, עודד, נוני, בננה-מן, 6969, שי, אלעד... איפה אתם, למה אתם הצבעתם (כמובן, שהשאלה מופנת גם לכל שאר החברים והמבקרים בפורום)?
עודד
כוכב אתר
כוכב אתר

בפורום מ: 12/06/02

הודעהפורסם: 5:49 27/02/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אמנם שלחתי גם את סיכום שנת הקולנוע שלי לאורן שיפרסם אותו בטח עוד מספר ימים עם הסיכומים של שאר הכוכבים, אבל היות שאורן ביקש, אני אסביר את הצבעתי (נדמה לי שהצבעתי שלישי או רביעי לסקר) גם למשאל הזה (שכמעט ואינו דומה לסיכום האמיתי שלי).

סרט: מיסטיק ריוור - בינתיים "רק" קראתי על הסרט. וכידוע בזמן האחרון אני קורא לא מעט על קולנוע... מוציא לשון מכל מצב הייתי חייב לבחור סרט כל שהוא, והיות והסרט היחידי שראיתי מבין החמישה הוא "LOTR" שאין שום סיכוי שאני אבחר בו לסרט השנה גם אם יתמודד מול גילגי או איך שלא יקראו לזוועתון ההוא בחרתי בסרט שעל פי הקריאה והמלצות של מספר ידידים קרובים נשמע לי סרט הטוב מבינהם. אני בהחלט מתכוון לצפות. בו בעתיד (המתחרה היחידי בקטגוריה זו, "אבודים בטוקיו" שגם אותו אני מעוניין לראות).

הסרט שחסר לי: שוב, הסרט האמיתי שלי ממש לא כאן, אבל מבין הסרטים הללו בחרתי את "קולד מאונטיין" ששוב לא ראיתי. ראיתי את "קללת הפנינה השחורה" את "קיל ביל" ואין לי שום כוונה לראות את "דוגויל" ואת "מטריקס". פשוט סרטים רעים לטעמי האישי (אולי חוץ מ "קיל ביל" שהיה סביר), כך שהבחירה שלי הייתה די אוטומטית.

במאי: קלינט איסטווד. המתחרה היחידה מולו קופולה הצעירה והמוכשרת שסביר שתזכה בפרסים רבים בעתיד במידה ותמשיך לנפק סרטי איכות. אני לא יודע מספיק על פרננדו מיילס ויתכן וגם הוא ראוי, אבל איסטווד הוא איסטווד ואני מאחל לו זכיה בפועל.

השחקן: שון פן. אחד מהשחקנים האהובים עלי. לפי מה שקראתי נותן יופי של תפקיד. מתחרה על הפרס ביל מוריי.

השחקנית: נעמי וויטס: הפעם התלבטות די קשה בינה לבין שרליז ת'רון (שדי נראה לי שתזכה בפועל). אני מחקה בקוץ הרוח לראות את "21 גרם". ממה שהספקתי לקרוא הסרט אמור להיות מצויין ועוסק בנושאים מעניינים (פילוסופיה, נצרות, ועוד ועוד).

שחקן משנה: טים רובינס. כאמור רק על סמך שמועות + על סמך הקריירה שלו עד כאן. פשוט מגיע לו. מתחרים - בנסיו דל טורו, ג'ימון יונסו. העיקר שאלק בולדווין לא יקח את הפרס. לטעמי סתם שחקן רע.

שחקנית משנה: סוף סוף קטגוריה איכותית. אמנם לא ראיתי את הסרטים אבל בהחלט קראתי על כולם. כל השחקניות ראויות, ואם אני זוכר טוב הצבעתי עבור עבור נעמי וויטס.

תסריט מקורי: ללא ספק "אבודים בטוקיו". אני בהחלט מקווה ומעריך שהוא גם יקח את הפרס ובצדק.

תסריט מעובד: "מיסטיק ריוור". טוב הייתי חייב לבחור משהו שלא עונה לשם "LOTR"... מוציא לשון
את הסיכום המלא שלי תקראוו בטח עוד מספר ימים.

שתהיה לכולנו שנת קולנוע נפלאה.

עודד
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
ארגורן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/03/03

הודעהפורסם: 13:55 27/02/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני חושב שהסיבה שאנשים לא אמרו למה הם הצביעו למה שהם הצביעו זה בגלל שהם לא ראו אף אחד מהסרטים.
גם אני לא ראיתי את כל הסרטים חוץ משר הטבעות כמובן , אז הנה מה הצבעתי בכל אחד מהקטגוריות ולמה.

לסרט הטוב ביותר בחרתי את "שר הטבעות: שיבת המלך" כי זה פשוט הטריולוגיה הטובה ביותר שהייתה איי פעם והגיע הזמן שהסרט יקבל את פרס האוסקר לסרט הטוב ביותר.
רציתי להצביע יותר מפעם אחת לסרט אבל במקום זה קיבלתי תמונה של נימו מסתכל עלי במבט מאשים (כמה מביך אופס ).

הסרט שחסר לי : כאן לא ראיתי אף אחד מהסרטים אבל בחרתי "קולד מאונטן" לא בגלל שאני חושב שהסרט היה מוצא חן בעייני יותר מהאחרים , אלא בגלל שחסרה לי המועמדות של ניקול קידמן לאוסקר.

הבמאי הטוב ביותר: כאן בחרתי את פיטר גקסון ואני לא מרגיש צורך להסביר .

השחקן: כאן בחרתי בביל מאריי כי אהבתי את הדמות שלו בסרט "מכסחי השדים" שזה אחד מהסרטים האהובים עלי .

השחקנית: גם כאן לא ראיתי אף אחד מהסרטים אז בחרתי את השחקנית הכי יפה שזו נעמי וואטס.

שחקן משנה : אני חושב שבחרתי בטים רובינס כי נראה לי שהוא זה שיזכה באוסקר.

שחקנית משנה: אני לא זוכר למי הצבעתי אבל אני רק זוכר שלא הצבעתי לרנה זלווגר כי ראיתי את הטריילר של הסרט והדמות שלה נראית מעצבנת במיוחד.

תסריט מעובד: כמובן שבחרתי את "שר הטבעות" כי זה פשוט סרט השנה.
כוכב אתר
כוכב אתר

בפורום מ: 7/06/02

הודעהפורסם: 1:46 28/02/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

טוב, תורי.
לא רציתי להצביע עבור סרטים שלא ראיתי, מה שצמצם עבורי את האפשרויות בחלק מהקטגוריות.
שר הטבעות זכה אצלי בסרט הטוב, הבמאי והתסריט המעובד - זאת יותר הצבעה לכל הסדרה מאשר לסרט של השנה (שהיה טוב מאוד, אבל אהבתי יותר את הראשון). הסדרה היוותה את האירוע הקולנועי של השנים האחרונות, והיא תחסר מאוד... אני מקווה שגם באוסקר עצמו היא תקבל את הכבוד הראוי לה.

הסרט החסר - kill bill. ראיתי את רב הסרטים, שודדי הקאריביים נחמד, אבל לא מגיע לו אוסקר. מטריקס - ממש לא. קולד מאונטיין סרט טוב, בנוי לאוסקר, אבל בכל זאת קיל ביל היה יותר מיוחד ומהנה. רק את דוגוויל טרם ראיתי, אולי הוא היה יכול להתחרות על הצבעתי...

שחקן - ביל מאריי, אהבתי את כל מה שקשור ב"אבודים בטוקיו", והתאכזבתי שסקארלט ג'והנסון לא מועמדת לכלום...

שחקנית - בחרתי בקיישה קסטל-יוז שעשתה תפקיד משכנע בלרכב על הלוויתן. חוץ מזה לא ראיתי את הסרטים האחרים, אבל לנעמי וואטס בטח גם מגיע. אני זוכר לה את חסד "מולהולנד דרייב".

שחקן משנה - לא ראיתי את הסרטים ולא הצבעתי. שחקנית משנה - ראיתי רק את קולד מאונטיין אבל לא הצבעתי לרנה שלא החלטתי אם היא משחקת טוב, או מעצבנת...

תסריט מקורי - אבודים בטוקיו, ראו הערה למעלה על הסרט...

אורן, מה עם ההצבעות שלך??
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני מספר ICQ
yevgeniy_11
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03

הודעהפורסם: 19:54 29/02/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

הסרט הטוב: בחרתי את שר הטבעות כמובן ולא נראה לי שצריך להסביר למה (אפקטים, בימוי ושחקנים מעולים שלא נדבר על הסאונד).
השחקן: ג'וני דפ, כי אני כבר רוצה שהוא יזכה בפרס וכמובן גם שיחק מעולה בשודדי הקאריביים.
הסרט שהכי חסר לי בין המועמדים: הייתי רוצה לבחור את הסמוראי האחרון (כי הוא הכי חסר לי) אבל כשראיתי שהסמוראי האחרון לא מופיע בחרתי בשודדי הקאריביים (הסרט השני שחסר לי).
במאי: פיטר ג'קסון כמובן. אני חושב שהוא עשה עבודה מעולה על שיבת המלך ומגיע לו הפרס.
השחקנית הטובה: בחרתי סתם בנעמי ווטס, כי את הסרטים האלה לא ראיתי עדיין.
שחקן משנה: קן וואטנבה. הוא ממש היה מעולה וגם בחרתי בו כי אני רוצה שהסמוראי האחרון יקבל אוסקר אחד לפחות (אפילו שמגיע לו יותר).
שחקנית משנה: לא בדיוק זוכר למי הצבעתי, אבל עשיתי זאת באופן אקראי.
תסריט מעובד: שיבת המלך, שהיה מעובד בנאמנות רבה למקור.
תסריט מקורי: מוצאים את נמו שהיה היחיד מבין שאר המתמודדים על התסריט שראיתי.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
Elad ZZZ
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04

הודעהפורסם: 13:01 2/03/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

yevgeniy_11 כתב/ה:
הסרט הטוב: בחרתי את שר הטבעות כמובן ולא נראה לי שצריך להסביר למה (אפקטים, בימוי ושחקנים מעולים שלא נדבר על הסאונד).

תסביר לי משהו yevgeniy_11.. אם השתתפו בסרט כאלה שחקנים מעולים, מדוע אף אחד מהם לא היו אפילו מועמד לשחקן הטוב ביותר, לשחקנית הטובה ביותר, שחקן המשנה הטוב ביותר ושחקנית המשנה??
הסרט "שר הטבעות" הוא לא יותר מאשר סתם תצוגה שמתיימרת להיות יותר ממה שהיא.
"שר הטבעות" עומד אצלי באותו קטגוריה כמו "אחרון גיבורי הפעולה". המבין יבין..
אגודל למטה
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/03/03

הודעהפורסם: 13:19 2/03/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

Elad ZZZ כתב/ה:
yevgeniy_11 כתב/ה:

תסביר לי משהו yevgeniy_11.. אם השתתפו בסרט כאלה שחקנים מעולים, מדוע אף אחד מהם לא היו אפילו מועמד לשחקן הטוב ביותר, לשחקנית הטובה ביותר, שחקן המשנה הטוב ביותר ושחקנית המשנה??
הסרט "שר הטבעות" הוא לא יותר מאשר סתם תצוגה שמתיימרת להיות יותר ממה שהיא.
"שר הטבעות" עומד אצלי באותו קטגוריה כמו "אחרון גיבורי הפעולה". המבין יבין..
אגודל למטה

מצד אחד אלעד אתה מביא כהוכחה לכך שהסרט גרוע לכך שאף שחקן או שחקנית לא היה מועמד לאוסקר ומצד שני אתה אומר שבאוסקר צבועים בגלל שהם הביאו את האוסקר ל"שר הטבעות".

לדעתי מה שאמרתה זו צביעות. עצוב

נ.ב - "אחרון גיבורי הפעולה" הוא סרט מעולה שאתה כנראה לא מבין את החוכמה שבו , ובכל מקרה לא הייתי משווה אותו לסרט שר הטבעות.
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04

הודעהפורסם: 13:46 2/03/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

לידיעתך ולידעת הפורום זה היה בנימה אירונית וסרקסטית..

כמו כן, לא טענתי ש- "אחרון גיבורי הפעולה" הוא סרט גרוע. הסרט הזה הוא פשוט סתמי, חסר מסר ורעיון כמו "שר הטבעות"... סרטים אלו מטרתם היא להעביר את הזמן - מטרתם היחידה..
בעוד שסרטים אינטלקטואלים מביעים מחאה, רעיונות, דעות, מסרים, ביקורת ו- (האהוב עליי) אידאולוגיה..

סרטים כמו "שר הטבעות" ו- "אחרון גיבורי הפעולה" מסתמך על 2 דברים:
1. שחקן טוב שימשוך אנשים לקופות ויעשה הרבה הרבה כסף לסרט.
2. תקציב גדול שמושקע באפקטים ויזואלים שימשוך אנשים לקופות ויעשה הרבה הרבה כסף לסרט.

זו לא אומנות! זו תעוות בצע!!
בוכה
ככה נראה רוב הקולנוע של היום. מה שפעם הוגדר כאומנות.
אורח

הודעהפורסם: 20:13 21/02/06    נושא ההודעה: בחירתי הגב עם ציטוט

למרות שאני חדשה פה.. אני מאוד אהבתי את הסרט הסמוראי האחרון.
כול פעם שאני רואה אותו בסוף אני בוכה. הרעיון והתסריט היה פשוט מדהים.
ואני ממש לא מסכימה אני הערות של יעל על הסרט. דרך הסמוראים היא ההיסטוריה של יפן כמו שאצלינו יש גיבורים ככה גם אצליהם. וזה שהקיסר צעיר זה לא סתם כי ככה באמת היה הוא בא לתפקידו צעיר ותמיד רצה להפוף את יפן לארץ מודרנית ומפותחת אך רק בסוף ראה עד כמה שארצות הברית לא עוזרים לו סתם אלה רק בשביל אינטרסים אישים וופוגעים בהיסטוריה של הארץ עצמה.
לבסוף אני רוצה להגיד שהסרט שלדעתי צריך לזכות הוא הסמוראי האחרון. השחקנים מעולים וגם העלילה,
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 1:50 22/02/06    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

גם אני אהבתי את "הסמוראי האחרון", אבל רציתי לתקן אתך - קרן סיון היא שכתבה את הביקורת ולא יעל. ולא הבנתי עם מה מהדברים שכתבה קרן לא הסכמת - עיקר דבריה שנגעו בנושא הסמוראים היה, שעבורה הפילוסופיה של הקרבה מוחלטת למען "כבוד" לא היתה הגיונית, ושבעצם המוות שנגרם מחרב של סמוראי לא צודק יותר ממוות שנגרם מכדור של תותח "מודרני".
למרות זאת, אני חושב שקרן כן נהנתה והעריכה את הסרט (את מוזמנת לקרוא שוב שאת שתי הפסקאות האחרונות), גם אם הוא לא היה מספיק טוב עבורה.
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי