יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

טרויה

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
yevgeniy_11
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03

הודעהפורסם: 7:40 22/05/04    נושא ההודעה: טרויה הגב עם ציטוט

אני אחד שגדל על סיפורי אגדות. אהבתי לשמוע הרבה אגדות בדיוניות ואהבתי במיוחד את המיתוסים היווניים. ועד היום המיתוסים היווניים מעניינים אותי. טרויה הוא אחד מהם ולכן רציתי לראות את הסרט ואתמול בערב הלכתי לטרויה לקולנוע.
את סיפור טרויה אני מכיר טוב מאד, ככה שאת הסוף כבר ידעתי- דבר זה היה אמור להרוס לי קצת את ההנאה, אבל זה לא הרס לי בכלל ובעצם גיליתי שלטרויה כדאי ללכת עם טיפת ידע כללי על הנעשה (אבל כמובן לא על הסוף, אלא על פרטים אחרים שאני עוד אגיע אליהם בהמשך).
יש הרבה דברים שאני רוצה להגיד על הסרט ואני אתחיל מהעלילה:
לפני 3200 שנים חי לו אגממנון (בריאן קוקס). הוא היה מלך מיקניה וחשב שיוכל להשתלט על כל העולם. במיוחד הוא רצה להשתלט על ממלכת טרויה. ובעצם בעקבות המלחמה שהתחיל אגממנון כל העולם נלחם ומדבר על מלחמות ושלום. ממלכת ספרטה שבראשה מנלאוס (ברנדון גליסן) רוצה לכרות ברית עם מלך טרויה- פריאמוס (פיטר או'טול). שליט הטרויאנים מסכים ושולח את שני בניו הקטור (אריק באנה) ופאריס (אורלנדו בלום) כדי לדבר על הסכם השלום. אך פאריס מתאהב במלכת ספרטה הלנה (דיאן קרוגר, ואל תתנו לשם המשפחה להטעות אתכם) והיא מתאהבת בו וכאשר הסכם השלום נחתם והמשלחת הטרויאנית חוזרת לטרויה ,פאריס לוקח איתו את הלנה. מנלאוס מתעצבן ורוצה להכריז מלחמה על טרויה והוא עושה זאת יחד עם אחיו אגממנון (שרוצה לעזור לאחיו וגם להשתלט על טרויה במקביל). גם אודיסאוס (שון בין) מצטרף למלחמה. הבעיה היא שאת טרויה אי אפשר לנצח: יש בטרויה הרבה קשתים טובים וחומות שלא ניתן לפרוץ ולכן אגממנון מגייס למשימה את הלוחם הבלתי מנוצח אכילס (בראד פיט), אבל אכילס הוא חייל לא ממושמע ולרוב הוא מסרב לאגממנון ועושה הכל על פי דרכו או שלא עושה כלל- מה שגורם להרבה סיבוכים.
עד כאן העלילה. יש לומר שהעלילה מאד נאמנה למקור וכל האירועים המרכזיים נשארו בסרט.
אני בעצם מאד אהבתי את הסרט, אבל היה בו פגם אחד: הסרט מתייחס להרבה נושאים כאילו הצופה כבר יודע עליהם וככה למי שלא מכיר את הסיפור יהיו כמה בעיות להבין פרטים בסרט. למשל: אכילס הוא בן אלמוות כי כשהיה צעיר אימו הטבילה אותו במים מיוחדים וכך עורו נהיה בלתי פגיע, אבל בכל זאת יש לו מקור חולשה. ואות העובדה הזו לא מסבירים בסרט כלל. גם על מעורבותו של אודיסאוס לא מסבירים הרבה וכך יוצא שהוא די תקוע בסרט ומניעיו לא תמיד ברורים ורק את מי שמכיר את הסיפור של אודיסאוס מאגדות או מסרטים אחרים יוכל להבין את מניעיו ומחשבותיו. עוד עניין שלא טרחו להסביר כראוי זה המסורת של העמים לשים מטבעות על עיניהם של האנשים שנהרגו בקרב. לא מסבירים כלל את עניין המטבעות ולכן אני אסביר אותו כאן (למי שלא הבין או סתם רוצה לדעת): המטבעות נועדו לשמש את הנפש בעולם הבא- לפני שמגיעים לעולם הבא יש לחצות נהר. בנהר יש איש ספינה שבתמורה לתשלום יעביר את הנפש לעולם הבא דרך הנהר ולכן הנפשות זקוקות לכסף, אחרת ינדדו כרוחות רפאים מיוסרות בעולם. ואת ההסבר הזה אני מכיר מהסרט "ממעמקי הגיהנום". אבל אני ידעתי את כל הדברים האלה אז זה לא פגם בהנאתי, אבל לאנשים שלא ידעו את שלושת הפרטים האלה יתקשו להבין קצת אבל בכל זאת שניים מן הפרטים הסברתי עכשיו, ככה שמי שיקרא יבין את זה בסרט (רק אם לא ידעתם את זה קודם). על אודיסאוס אני לא אסביר כעת כי זה סיפור ארוך מדי ואני חושב שרוב חברי הפורום מכירים אותו גם ככה.
לגבי השחקנים של הסרט: בראד פיט משחק ממש מעולה את אכילס, אריק באנה גם כן מעולה (האם אני מריח אוסקר על קטגוריית שחקן משנה?), אורלנדו בלום גם כן שיחק טוב, בריאן קוקס התעלה על עצמו בסרט הזה ולדעתי נהיה שחקן מעולה עוד יותר, דיאן קרוגר לא מדברת הרבה בסרט ולרוב נמצאת בו כקישוט, אבל בקטעי הדיבור שלה היא עושה עבודה טובה. פיטר או'טול מעולה וגם שון בין- למרות שיש לו תפקיד די קטן בסרט.
הסאונד של טרויה מעולה- מוזיקה עצובה כשצריך ומוזיקה מעודדת גם כשצריך- הכל במקומות המתאימים.
הקרבות בסרט ענקיים ומאד יפים והם יותר יפים אפילו מהקרבות של שר הטבעות ובכלל: האפקטים הממוחשבים של טרויה נראים ממש מציאותיים. אבל מה שהרשים אותי יותר זה כוריאגרפיית הקרבות שמובנים פשוט מעולה ויחד עם זאת הקרבות מהירים ואכזריים.
טרויה ממש גרם לי להתחבר עם כל הדמויות- מה שגורם למתח גדול כאשר אתה צופה בסרט.
וולפגנג פיטרסון עשה עבודה ממש טובה בבימוי הסרט, כי הסרט יצא ממש מעולה.
כמו כן טרויה כולל כמה רגעים מאד מרגשים וחזקים שתזכרו לעוד הרבה זמן. בעצם טרויה בינתיים הסרט הכי יפה שראיתי בשנת 2004.

ללא ספק 5 כוכבים מתוך 5.

אשמח לקבל תגובות.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
MOC
חבר/ת פורום מתחיל/ה
חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 27/03/04

הודעהפורסם: 3:36 31/05/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

5 כוכבים???? הא?
אני מעדיף להגיש תביעה משפטית,על יוצרי הסרט טרויה.
תסתכלו על זה.לקחו מיתולוגיה של הומרוס,הרסו אותה.ממש בושה וחרפה. כועס
כאשר ראיתי את הסרט,ממש רציתי רק לבכות. בוכה
הלינה שבסרט באה מרצונה.{שזה סותר את המיתלוגיה עצמה}
שמלחמה שנמשך 12 שנים ל12 שניות{טוב אני יקבל את מגבלה זו}.
זה לא סרט שכול-כך אהבתי כול כך.עוד אורלנדו בלום,{פאריס}בכלל לא היה
מתאים לסרט זה.
אני אומר,שאני קצת אהבתי את המלחמה וסוס טרויאני.והיו קטעים שאהבתי ולא האהבתי.
הייתי נותן לסרט 3.5 מתוך 5.
סרט טוב,שחבל שלא נשאר צמוד למתולוגיה עצמה.
yevgeniy_11
שחקנ/ית פורם ראשי/ת
שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03

הודעהפורסם: 7:20 31/05/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני לא קראתי את מה שהומרוס כתב על מלחמת טרויה, אבל קראתי את האודיסאה ויש לציין שטרויה דווקא נאמן לאודיסאה.
Raistlin
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 16/12/02

הודעהפורסם: 15:51 31/05/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני מסכים עם MOC

הנאמנות לסיפור ממש ממש גרועה!
קודם כל, הנסיכה הלנה התאהבה בפאריס רק בגלל שהוא הביא לה את "תפוח הזהב" שהאלה אפרודיטה נתנה לו, וככה למי שיתן אותו היא תאהב אותו. דבר שני, הקטע העיקרי במלחמת טרויה זה האלים, לא הכוחות הצבאיים, רק בעזרת האלים אשר צידדו בשני הכיוונים היוונים והטרוינים השיגו יתרונות פה ושם, וזה ממש הרס שלא היה כלום על הקטע הזה. וחבל באמת שמלחמה של 10 שנים התגלגלה על 3 שבועות.
בקשר למשחק, עם כל הכבוד לבראד פיט שאהבתי אותו בהרבה סרטים אחרים, כאן הוא סתם "גוף" וזה מה שלמעשה מושך את רוב האנשים שהולכים לסרט הזה. בסרט הוא בקושי מראה מיכולת המשחק שלו והקרבות שהוא עושה ממש לא אמינים. בקשר לאורלנדו בלום, יופי שתקעו לו את אותו תפקיד כמו בשר הטבעות, לירות חצים על אנשים, מקורי ממש. פאריס בקושי השתתף במלחמה לפי מה שאני זוכר. את אריק באנה דווקא אהבתי, הוא עשה משחק יותר טוב מאשר עשה ב-"ענק הירוק", אבל גם לפי מה שאני זוכר הקטור אמור להיות דיי ענק במידותיו.
את הסרט אני יכול לסכם ככה: אהבה->מלחמה->דיבורים->אהבה וכו'...
סרט מבוזבז וחבל!!!
כועס
סתיו
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 5/05/04

הודעהפורסם: 18:42 31/05/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

צודק הסרט באמת נורא.
הדאילוגים היו גרועים להפליא.
משחק דפקתי רק בחורים יפים עם גוף טוב.
הסיבה יחידה שעדיפי ללכת לראותו אותו זה בישביל לקבל אורגזמה.
Elad ZZZ
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04

הודעהפורסם: 5:13 1/06/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ראיתי את הסרט לפני שבוע וחצי בערך - ולכן אם איני זוכר משהו כראוי זו הסיבה- וטרם יצא לי להגיב.
הסרט היה בנוי בצורה פשוט נוראית מבחינת זמנים ומבחינת משחק. לדעתי הסרט הזה היה התפקיד הכי גרוע של בראד פיט, שנתן הופעה ממש רעה, פשוט צילמו את בראד פיט כמה שיותר וקראו לזה 'סרט'. מה שהכי עיצבן אותי בסרט היה שבחרו להתמקד באכילס כמרכז 'מלחמת טרויה' ולא בשאר הגיבורים - אודיסאוס, Ajax ופטרוכלוס (נראה לי זה היה ה- 'בן דוד' של אכילס בסרט) שהיה חבר קרוב של אכילס ומותו גרם לאכילס להילחם עוד - דבר שהציג את אכילס (שהיה אמור אכזר!!) והקטור (שהיה אמור להיות אכזר גם כן!!) כגיבורים היחידים בסרט - דבר שאינו נכון.
ויש גם את העובדה של התרחשות האירועים בסרט שאינה נכונה ומדויקת - אכילס מת לפני שאודיסאוס חושב בכלל על ה- 'סוס הטרויאני'.
בסרט נתנו תכונות אופי ומאפיינים לדמויות שלא היו נכונות כלל לפי הליאדה של הומרוס (כמו אגממנון - שנבחר להיות הרשע בסרט, מנלאוס, פיראם - מלך טרויה (פיטר אוטלו היה ממש בדיחה).
בנוסף, לטעמי נושא הסוס הטרויאני בסרט היה ממש עלוב. אני בטוח שכולם ציפו ליותר - היה צריכה להיות אוירה של שיא בסרט מאחר שזה דבר שהביא באופן החלטתי את ההכרעה במלחמה, ווולפמברג הציג את זה כלאחר יד.

אם הייתי צריך לתת ציון לסרט הזה הייתי נותן לו 2.5 מתוך 5. יש בו כמה קטעים מהנים אבל לא הרבה. זהו סרט שאינו נעשה טוב.
הצעה: אם הייתה יותר התמקדות על סיפור האהבה של פריס והלנה בהתחלה - דבר שיגרום לצופים להבין למה בוזבזו 12 שנה על מלחמה לשם האהבה, דבר שלא בא לידי ביטוי. היה צורך לתת יותר מגוון של דמויות ולתת יותר תשומת לב לפעולות שלהם - לא הכל צריך להיות קשור לאכילס בצורה זו או אחרת - ולתת יותר מתן ותוקף לליאדה ואימות לעובדות. בנוסף, בכדי לתת לסרט קצת יותר תוקף וקצת יותר רגש, היה צורך (רב) לסיים את הסרט כראוי עם ה- 'סוס הטרויאני'.

לכל המעוניינים מעוניינים בסרט "בסדר" (לא יצאתי מכליי אבל הוא היה יותר טוב מ- 'טרויה') העוסק במלחמת טרויה יש מיני-סידרה שנקראת 'הלנה מטוריה' (Helen of TroY), היא יצאה ב- 2003.

ודרך אגב אני 'לא הכי מסכים' עם מה שסתיו כתבה - אני לא חושב שאפשר להגיע להנאה גופנית עם הסרט הזה כל כך - אבל היא בהחלט קרעה אותי מצחוק.
צוחק בקול רם

נערך לאחרונה על-ידי Elad ZZZ בתאריך 17:30 1/06/04, סך-הכל נערך פעם אחת
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם מספר ICQ
noni_dp
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 6/06/03

הודעהפורסם: 15:15 1/06/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

באמת הסרט היה די בדיחה אבל אני לא יכול להגיד שהתאכזבתי (טוב, פיזית אני יכול). הנאמנות למקורות הייתה גרועה ובאמת היה אפשר לצאת עם סיפור (ממש- להלביש על האיליאדה סיפור מקורי) בלי לפגוע בגרסה המקורית, אבל אני יכול להבין את ההחלטה של היוצרים לא להכניס את נושא האלים לסרט (גם אם אני לא מסכים איתה). הם רצו כנראה לשים יותר דגש על הקרבות בתקופה, ולהכניס את העניין המדיני-משהו והחליטו שעל השקעה גדולה (כסף ומאמץ) של להכניס את האלים הם פשוט יוותרו. זה היה יוצא סרט אחר לגמרי אם האלים היו מעורבים במידה המתאימה (הרי אם האלים היו בסרט "לפחות קצת", לא היה ברור מה בעצם המטרה שלהם בסרט והתוצאה הייתה יוצאת זוועתית למדי).
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
AliasName
חבר/ת פורום מתחיל/ה
חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 6/06/04

הודעהפורסם: 1:49 6/06/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני אדביק כאן משהו שכתבתי בפורום אחר, שדוקא לא עוסק בסרטים, אבל מצאתי צורך להזהיר את חברי בו שלא יבזבזו זמן על הסרט השטותי הזה.

הנה הקישור, והנה התמצית:

http://community.msn.co.il/comm_display_topic_threads.asp?ForumID=2399&TopicID=68863&PagePosition=2&CommID=384

דבר ראשון, זה לא שעה וחצי, אלא שעתיים וארבעים, אז תשכחו מלהנות ממנו בקלילות... רק כשעה מתוך זה הם קרבות, ואפילו הם לא רגשו אותי. היה רק קרב אחד נחמד, עם כוראוגרפיה יפה, אחד על אחד... השאר זה סתם פטפוטים מהסוג הקלישאתי ביותר (אבל ממש) שגרמו לי להאנח כל כמה דקות...
וטרפי, אהובה, אל תפגעי, אבל צריך להיות ממש סלחן כדי להגיד עליו אפילו "עשוי טוב", כי הוא לא. היו קטעים שגבלו בחובבנות. מספיק שאציין שבשני מקרים נפרדים נעשה שימוש בזום-אין.

.Yes, fuc*kin' zoom-in

כמו באופרות סבון הגרועות ביותר. אני אישית הבנתי כבר בגיל עשר איזה רעיון גרוע זה זום-אין. זה פשוט מעורר חלחלה. חבר שלי נימק את זה לא רע, באמרו שזה פשוט דבר שהעין האנושית לא מסוגלת לעשות ולכן זה פשוט זועק את נוכחותה של מצלמה, לדעתי, בצורה גרוטסקית.
אם זה לא מספיק, גם נורא עצבנה אותי המוסיקה, שהתחלקה בצורה ברורה מאוד: כשרואים מתקפה שומעים תופי קרב, וכמישהו מת או שיש סלואו-מושן שומעים אישה מקוננת (אני לא יודע איך בדיוק לקרוא לזה. אני בטוח שכולם מכירים את מה שאני מתכוון לתאר. זה מעין סלסול כזה, אישה יחידה שנשמעת כאילו כרגע בעלה מת, והיא מפיקה יבבות מאורכות וגורניות... והכל נשמע מאוד "פסאודו-ימתיכוני").
הסרט כל כך גרוע בפני עצמו, שאין ממש צורך להבהיר עד כמה הוא מרוחק מהסיפור של הומרוס. המלחמה נמשכת רק שבועיים, במקום עשר שנים, כל מני דמויות שצריכות למות ממשיכות לחיות ולהפך וכו'. בכמה עלילות קטנות הם נשארו נאמנים באופן מפתיע למקור. כמובן, שהיוונים עדיין מנצחים ע"י החבאות בתוך סוס עץ ענקי. תאמינו או לא, אני שמעתי מישהו לוחש מאחורי כשהם יצאו מהסוס: "אה, איך ידעת?"
ועדיין, אפשר היה לראות (ולשמוע) עפ"י תגובות האנשים, שכמעט כל האולם חשב שהסרט מגוחך.
בקיצור, הוא ארוך כל כך, וברובו כתוב כל כך רע, שדי קשה להנות ממנו רק דרך לעג והערכה טכנולוגית.
אולי יש סיכוי שאני קצת קשה מדי איתו, אבל הוא לא סרט טוב בשום מידה...
זהו. ההודעה חסרת הנימוק בהתחלה הייתה פשוט קריאה בהולה, כדי שאנשים יספיקו אולי להנצל...
חבר/ת פורום מתחיל/ה
חבר/ת פורום מתחיל/ה

הודעהפורסם: 1:51 6/06/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אה, ויש גם את זה. ממש מצחיק למי ראה את הסרט (ואימץ, כמוני, נקודת מבט של זלזול)

http://www.livejournal.com/users/cleolinda/99710.html
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04

הודעהפורסם: 5:35 6/06/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ציטוט:
אני אישית הבנתי כבר בגיל עשר איזה רעיון גרוע זה זום-אין. זה פשוט מעורר חלחלה.

אל תשלול רעיון מעולה וגרנדיוזי בגלל שבהווה הנוכחי בעלי המקצוע שנקרא "קולנוע" לא יודעים להבדיל בין הידים לרגליים שלהם לגביו. יש המון סרטים שהזום אין/אאוט מהווה חלק חשוב מהצד הויזואלי והן מבוצעיים כראוי!
חבל שזה רק מגיע לכדי ביטוי רק בהתחלת הדרך הקולנוע..

לגבי ה- "חלחלה" אני מסכים:
ציטוט:
בהווה הנוכחי בעלי המקצוע שנקרא "קולנוע" לא יודעים להבדיל בין הידים לרגליים שלהם לגביו.

חבר/ת פורום מתחיל/ה
חבר/ת פורום מתחיל/ה

הודעהפורסם: 13:57 6/06/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

כן... אם תציץ בשרשור המקורי, תראה שהדיון פנה משם והלאה לדבר על זום-אינים... אני כתבתי הסתייגויות לאמירה המקורית שלי:

טרנטינו השתמש בזום-אין חצי בתור camp וחצי בתור פארודיה על סרטי הקונג-פו שקיל ביל נעשה בהשראתם, אבל it is not to be taken literally! עזבי את ההסבר של חבר שלי - זה נראה פשוט מגוחך.

זום-אין, מקומו או בצילומי נוף ממסוק, או שיהיה ממש (אבל ממש) איטי ובלתי מורגש. הזומים שאני מדבר עליהם היו כל כך גסים ומהירים (התמקדו על פנים כהכנה לאמירה דרמטית) שאולי בדיוק מצמצת ופספסת אותם...
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/12/03

הודעהפורסם: 18:14 6/06/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

במערבוני הספגטי של סרג'יו לאונה (בטוב הרע והמכוער למשל) יש שימוש טוב מאד בזום אין מהיר וחד.
מישהי מאוכזבת מסרטים...
אורח

הודעהפורסם: 23:54 27/07/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

טרויה זה סרט בעל עלילה מענינת מאוד, ואני חייבת לציין שהשחקן שגילם את הקטור, שיחק בצורה יוצאת מן הכלל....אורלנדו בלום שיחק תפקיד נבזי שלדעתי, על ידי כך ששיחק בתפקיד זה הוריד את הריטינג שצבר מ"שודדי הקאריבים" לגמריי!!
אני גם כן הכרתי את הסיפור מהמיתולוגיה, אבל אי אפשר לדעת, כמו שהם שינו את העלילה במהלך הסרט לא הייתי בטוחה לגביי סופו המר של "אכילס"...(בראד פיט ההורס בכבודו ובעצמו)

ולכל מי שחשב שמילוי התפקיד "אכילס" על ידי בראד פיט רק גורע, אז זה טעות כי עצם השתתפותו של בראד בסרט כמות הצופים הוכפלה פי שבעתיים....

ולסתוי שכתבה שזה סתם סרט גרוע עם בנים שווים, אז יש לך ..איך את מצפה שהם ייראו?!?! הם עושים ספורט כל היום!!איך ציפית שהם יראו?! חולים ושברירים?!
אני אישית חושבת שהסרט "טרויה" ו"הסמוראי האחרון" הם סרטים מהממים שלקחו אותנו שנים רבות אחורה, וסיפרו לנו על ההיסטוריה דרך סרטים, ודרך המשחק שלהם הייתה מעולה, וטרויה היה סוף טראגי, ובסמוראי האחרון, היה סוף לא וודאי
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי