| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
Elad ZZZ חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04 הודעות: 292
|
פורסם: 2:27 9/06/04 נושא ההודעה: E. Elias Merhige |
|
|
מישהו בכלל מכיר את היוצר הדגול הזה?
הוא יצר את 'צילו של ערפד' ואת 'Begotten' (סרט כלל לא מוכר! -וחבל!). כמו כן, אמור לצאת סרט בבימויו ב- 2004 שנקרא Complete Zero עם אהרון ארקט וקרי אן-מוס.
בכל מקרה, יצא לי עכשיו לראות את 'צילו של ערפד' והנה תקציר:
הסרט מספר על יצירת הסרט הגרמני 'נוספרצ'ו' (Nosferatu) שיצא בשנת 1922, המספר על הרוזן אורלוק - שהוא בעצם הרוזן דרקולה אלא שסירבו למכור את הזכויות לבמאי ולכן הוא נאלץ לשנות את השמות.
בסרט משחקים ג'ון מלקוביץ - בתור במאי הסרט פרדריך וילם מונראו - וויליאם דפו - בתור הרוזן אורלוק. על פי הסרט, פרדריך הבמאי פונה ל- 'שחקן' הנקרא מקס שרק - ערפד אמיתי - בכדי שזה ישחק בסרט שלו את הרוזן אורלוק וחותם איתו על חוזה, אך מקס שרק הערפד בעצם מתחיל לחסל אחד אחר השני את הצוות - הכולל שחקנים, מאפרים, צלמים ותסריטאים.
לדעתי, הסרט מציג את ויליאם דפו במיטבו - משחק מעולה מצידו! האיפור של דפו גם כן אינו נופל מרמת המשחק הנפלאה.
יהיה נחמד עם מישהו יגיב ויהיה מעוניין לדון בסרט מעט יותר.
אני ארשום בימים הקרובים ביקורת יותר נרחבת. _________________ "who is John Galt"
 |
|
|
|
 |
yevgeniy_11 שחקנ/ית פורם ראשי/ת

בפורום מ: 19/04/03 הודעות: 787
|
פורסם: 13:38 9/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
| את צילו של ערפד ראיתי לפני חודש בערך ואני חייב לציין שהסרט די טוב. במיוחד ההופעה של ווילם דפו ושל ג'ון מלקוביץ'. אך אני לא כל כך הלהבתי מהסרט ולדעתי לא מדובר בהברקה אלא בסרט בינוני +. |
|
|
|
 |

|
פורסם: 18:02 9/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
גם אני לא התרשמתי מהסרט כסרט מרהיב ונפלא אך עם זאת מאד התלהבתי (מלבד המשחק) מהגישה של מונראו בסרט שהיא: עשה הכל בשביל האומנות שלך. שאיתה אני מאד הסכמתי והתלהבתי. כמו כן, היתה עבודת מצלמה נחמדה ומקורית למדיי ומשחקי מעבר בין צבע לבין שחור-לבן.
אני לא מתלהב לתת ציונים אך הייתי נותן לסרט את הציון 8.5 מתוך 10. עם נטייה גבוהה לכיוון ה-9. הסרט היינו מקורי ומעניין ומעניק מן הצצה ליצירת סרט היסטורי תוך כדי הכנסת 'קונספרציה'. _________________ "who is John Galt"
 |
|
|
|
 |
sami balagun חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/07/02 הודעות: 321 מיקום: תל-אביב
|
פורסם: 14:45 10/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
למה תה קורא ליוצר הזה דגול אם אתה מודה שהסרט לא מושלם?
כל הדברים שציינת שטובים בצילו של הערפד לא קשורים ישירות לעבודת הבימוי.
משחק טוב- יענו שחקנים אם הם מחורבנים אז הבמאי הכי טוב לא יוכל להסטיר את זה ואם הם טובים (וזה עובדה שדפו ומלקוביץ תותחים) אז לבמאי אין ממש שליטה בקטע הזה.
עבודת מצלמה- צלם חכם! בטוח לא במאי רוב עבודת המצלמה תלויה בצלם!
ני אישית לא אהבתי תסרט, הוא היה מוזר ומתסכל מדי. |
|
|
|
 |

|
פורסם: 17:20 10/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
| ציטוט: | | הסרט היינו מקורי ומעניין ומעניק מן הצצה ליצירת סרט היסטורי תוך כדי הכנסת 'קונספרציה'. |
יש לי סקאלה נורא גבוהה לגבי סרטים, וכאשר אני רואה סרט כמו 'צילו של ערפד' שהוא מעניין, מקורי, שמחדש ומעשיר אותי ומציג בפניי פרספקטיבה חדשה לגבי נושא שמעניין אותי (סרטים ישנים לדוגמא), אני מתרשם ממנו, מאחר שזה עונה על רוב הקריטריונים שאותם אני מחפש סרטים שאני רואה.
| ציטוט: | | אני לא התרשמתי מהסרט כסרט מרהיב ונפלא אך עם זאת מאד התלהבתי |
סרט שאותו אני מחשיב 10 או 9.5 זה סרט ש- Knocks me out completely. כפי שציינתי כבר 'צילו של ערפד' עורר בי התלהבות דיי גבוהה אבל לא הפיל אותי מהרגליים - הוא היה מקורי, מעניין ומעשיר, לכן אני בוודאי שארצה לראות אותו שוב בעתיד. _________________ "who is John Galt"
 |
|
|
|
 |

|
פורסם: 17:44 10/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
יפה שהבאת לי ציטוטים שלך
רק חבל שהם לא קשורים
| ציטוט: |
|
על זה היתה הטענה העיקרית שלי
על מה אתה מסתמך שזה יוצר דגול?
ני אישית לא יודע אתה הבאת כדוגמה את צילו של ערפד ועוד איזה סרט שלא ראיתי אז התייחסתי רק לצילו של הערפד.
כמו שאמרת הסרט לא הפיל אותך מהרגליים אבל עניין אותך!
יפה!
אותי עניין משתגעים על מרי אבל ני לא אמרתי שהאחים פארלי הם אמנים דגולים!
בדוגמאות שהבאת לגבי צילו של ערפד ואמרת שאהבת אותם ני הדגשתי למה זה לא עבודה ישירה של הבמאי!
בכללי מה שהיתה טענתי היא שלא מכריזים על אדם כיוצר דגול אחרי 2 סרטים שלפחות אחד מהם רחוק מלהיות מושלם! לדעתי זאת הייתה הכרזה מתנשאת ולא במקום (אבל זה רק אני) ורק הזמן יקבע אם זה סתם במאי טוב או "יוצר דגול" כהגדרתך. |
|
|
|
 |

|
פורסם: 18:33 10/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
| ציטוט: | | הוא יצר את 'צילו של ערפד' ואת 'Begotten' (סרט כלל לא מוכר! -וחבל!). כמו כן, אמור לצאת סרט בבימויו ב- 2004 שנקרא Complete Zero עם אהרון ארקט וקרי אן-מוס. |
פיסקה לאחר שאני מציין שאני רואה את היוצר כ- "יוצר דגול", אני מפרט אילו יצירות ראיתי שלו והרשימו אותי - לכן היוצר מרוויח את הכינוי "דגול".
זה לא היה פרקטי ומעשי להעלות לדיון את הסרט 'Begotten' מאחר שזה סרט לא מוכר, ובנוסף, שבכדי לראות אותו דומני שצריכים לשלם תוספת תשלום בשביל הזמנה מחו'ל.
העלתי לדיון סרט דיי תקף של הבמאי, יחד עם שחקנים מוכרים וידועים, וזהו סרט שמוקרן בטלוויזיה מדי פעם, ככה שהסיכויים שאנשי הפורום ראו אותו הם דיי גבוהים.
והסרט 'Complete Zero' טרם יצא, אז זה כלל לא אקטואלי לדון בסרט אלא בידיעות עליו ולגביו.
הסיבה שהזכרתי את הסרטים האחרים שלו היא מאחר שיהיה נחמד שיהיו תגובות לגביהם - דבר שטרם התרחש - אך עם זאת לא לשלול את האפשרות לדון בסרט "המרכזי" והידוע של הבמאי ובהתרשמות של אנשי הפורום ממנו ומן הבמאי.
כמו כן, אני בספק אם הנושא היה בעל תגובות אם הייתי מתחייס ספציפית לאחד משני הסרטים האחרים שלו.
השארתי את האפשרות לתגובות לגבי 4 נושאים: שלושת סרטי הבמאי והבמאי עצמו - פרויקטים ותוכניות בעתיד.
האמנתי שזה היה דיי ברור. _________________ "who is John Galt"
 |
|
|
|
 |

|
פורסם: 22:05 10/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
| ציטוט: | .
טענתי היא שלא מכריזים על אדם כיוצר דגול אחרי 2 סרטים שלפחות אחד מהם רחוק מלהיות מושלם!
|
זה לא משנה אם הביגגוטן הזה הוא הסרט הכי טוב שטאי פעם נוצר למה גם אם הסרט הזה הוא כזה טופ זה עדיין משאיר את העובדה שהוא במאי של סרט 1
כי צילו של הערפד כמו שנכתב והודגש על ידי הוא רחוק מלהיות מושלם.
וסרטים עתדיים לא נחשבים. |
|
|
|
 |
eranml חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/12/03 הודעות: 160
|
פורסם: 22:32 10/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
גם במאי של סרט אחד יכול להיות מוערך מאד ונערץ. ואם זה באמת אחד מהסרטים הטובים ביותר אז הבמאי הזה הוא אכן יוצר דגול. _________________ The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he doesnt exist
And like that he's gone... |
|
|
|
 |

|
פורסם: 22:41 10/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
אין דבר רחוק יותר מהאמת!
במאי של סרט אחד אשר שאר סרטי אינן מתקרבים לרמה של הסרט המושלם הוא לא יוצר דגול הסרט כן! היוצר לא!
ושלא לדבר על כך שהבמאי שאני ואלעד מדברים עליו הוא במאי מוערך חלקית בלבד ובכלל לא נערץ ככה שהוא כושל בשני הקרטוריונים שלך. |
|
|
|
 |

|
פורסם: 23:10 10/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
אתה מגדיר לי (או לאדם כלשהו) איזה סטנדרטים אני צריך להגדיר במאי כ- 'דגול' או כ- 'נערץ' או כ- 'מכובד' או כ- 'אהוב' וכיוצא בזה???
מה שנרשם בפורום תחת האדם שכותב אותו מייצג את דעתו האישית. אני אתן דוגמא כדי שתוכל לקלוט את הרעיון כראוי ובכדי שנסגור ונחתום את העניין בצורה חד-משמעית:
פיטר ג'קסון - רבים יגדירו (כולל חצי מבני משפחתי) אותו במאי נהדר, אהוב, דגול וכו' וכו' אך אני חולק עליהם לגמרי. למרות זאת, אינני שופט אותם ואינני מבקר אותם בגלל שאלו מכנים אותו לפי איך שהם תופסים ורואים אותו - אני לא אוהב את זה אבל אני לא מותח ביקורת קיצונית לגבי איך שהם תופסים את הסרטים שלו, אחרי הכל זה העיניים שלהם שרואות, המוח שלהם שמעבד והלב שלהם שאוהב. לא שלך. הדבר היחידי שאני מעז לעשות זה לבקר את הבמאי ואת הסרט תוך כדי נסיון להראות, להוכיח ולשכנע מדוע הסרט או הבמאי אינם לטעמי.
רבים מאנשי הפורום (בצורה מסוימת אפילו אני) יחשיבו את הסרט 'דוני דארקו' ליצירת מופת שבא אחת לעשור (משהו כזה... ) - כלומר סרט דגול.
עכשיו, לפני ההגיון הפשוט... מי דגול? הסרט או היוצר שלו שמפרי מוחו הגיע הרעיון, התהליך, הליך היצירה, העריכה, הבימוי, ההשקעה, טיפות הזיעה שנטפשו מהמצח שלו תוך כדי מאמץ בלתי נלאה בכדי ליצור את האומנות שלו למרות כל הדעות והביקורות שהוטחו נגדו.
אני אומר ששניהם - אבל לדעתי הדגילות האמיתית באה מצידו של האומן והיוצר. כי בלי היוצר לא היתה יצירה.
חוץ מזה, מי קובע שהסרט 'Begotten' הוא לא סרט טוב? אתה קובע בשבילי, או אני בשבילך? או אני בשביל עצמי?
אם אני מחשיב את הסרט 'Begotten' כסרט דגול ואת המוטיבים שבו כדוגלים, ואלו באים לידי ביטוי בשאר סרטיו של הבמאי (גם אם בפחות גרנדיוזיות מאשר במקור), הרי שאלו הופכים את היוצר לא לפחות דגול אלא ליותר.
לסיום, ה- "מוערך חלקית" כפי שאתה הצגת והגדרת אותו מציג את הנקודת מבט המסוימת והייחודית שלך (כפי שלכל אדם ואדם, ככל שיהיה לא רציונלי והגיוני, יש). כפי שאתה מקבל את נקודת המבט שלך, עליך לקבל את נקודת המבט של הסובבים אותך (לא להסכים להם, אלא להכיר בהם - כמו זכויות טבעיות) - כמו נקודת המבט שלי.
המצב שאתה יצרת פה, כאשר העלת לנושא רעיון מגוחך שבו אתה טוען שאני אינני יכול לקרוא לבמאי 'דגול' מאחר שקנה המידה שלך איננו מקבל, מאשר, מכבד ומסכים לזאת ובעצם נותן לרעיון סנקציה בוטה, היינו מגוחך ומעורר לעג בפני עצמו. _________________ "who is John Galt"
 |
|
|
|
 |
eranml חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/12/03 הודעות: 160
|
פורסם: 0:51 11/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
מסכים עם כל מילה.
"במאי של סרט אחד אשר שאר סרטי אינן מתקרבים לרמה של הסרט המושלם הוא לא יוצר דגול הסרט כן! היוצר לא!"
אז מי אחראי ליצירה הדגולה? היוצר. בעייני אדם אשר מסוגל לייצר, אפילו אם פעם אחת, סרט ממש ממש טוב הוא יוצר דגול. בעייני בריאן סינגר הוא יוצר דגול- 'החשוד המיידי' הוא סרט גדול ולמרות ששאר סרטיו של סינגר מאכזבים, אני חושב שהוא יצר סרט מדהים- זה עושה אותו בעייני במאי גדול.
עוד דוגמא היא פרנק דארבונט היוצר של 'חומות של תקווה'- מאותן סיבות.
"אין דבר רחוק יותר מהאמת"- ובאמת, בעניין של הגדרות אישיות, אי אפשר להשתמש בביטויים כאלו. לכל אחד יש דעה משלו והגדרה משלו ל'יוצר דגול', למשל. _________________ The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he doesnt exist
And like that he's gone... |
|
|
|
 |

|
פורסם: 2:15 11/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
אה
יפה העלת נקודה מעניינת, נקודת המבט של הצופה אבל פספסת נקודה משמעותית ביותר:
אתה יצאת בהכרזה-
| ציטוט: |
|
וזה מה שעצבן אותי!
לא רבים הם האנשים הציבוריים שניתן לכנותם דגולים.
תואר זה ניתן למישהו שבמרוצת הזמן אכן מוכח שפעולותיו או יצירותיו היו כה מהפכניות וכה פורצות מחסומים שאדם כזה נרשם בדפי ההסטוריה לעד!
אם היית קורא לו יוצר מצויין לא הייתי אפילו מגיב לשרשור הזה כי המילה הזאת אכן מייצגת דעה אישית אבל ההכנסת הכינוי דגול היא זאת שהכעיסה אותי!
אנשים לא מביאים את הכבוד הדרוש למילים מסויימות.
בהודעה הבאה שלך בטח תכתוב שזה לא מענייני להכתיב לך באיזה מילים מותר או אסור לך להשתמש ואתה אכן צודק אבל אם תחשוב חזק ועושה רושם שאתה מסוגל לעשות את זה לפי ההודעה האחרונה שלך תה תראה שאני צודק!
אלכסנדר מוקדון, גוטנברג, נפוליון, דה וינצ'י, קנדי, גורבצ'וב, קובריק (אפילו שאני לא אוהב אותו), ססיל דה מיל אפילו סקורסזה וקופולה ואפילו טרנטינו תה יודע מה... ההיסטוריה הוכיחה שאלה אנשים דגולים שהזיזו עניינים מתי שהכל נראה תקוע ולא פחדו לשבור סמכויות מקובלות.
אני מצטער לפי הפרסקטיבה שלי הבמאי שלך פשוט לא מתאים לקטגוריה הזאת
ותחשוב על זה.
ולארנמל- בעיניי סרטי אקס-צמן לא יורדים באיכותם מהחשוד המיידי הו פשוט בסגנון שונה ולצערי סינגר לא באמת נכלל בקטגורית ה"דגולים".
לגבי יצירה דגולה- מה תם חיים בסרט? אתם יודעים כמה אנשים מעורבים בעשיית סרט? מאות! כל אחד מהם הוא יוצר בקנה מידה מסויים ולכן כאשר סרט מופץ ואכן רואים שהסרט הזה הוא יצירה דגולה עדיין אין זה מחייב שהבמאי שעשה את הסרט הזה הוא במאי דגול את זה כמו שכבר אמרתי רק הזמן יכול לקבוע. |
|
|
|
 |

|
פורסם: 6:36 11/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
דגול = נהדר, נבחר, מצויין, מרשים, מדהים, מופלא מעולה.
המסקנה הסופית שלי ש- 'Begotten' אכן Knock me the hell out of my feet ולכן בחרתי לקרוא ליוצר דגול שזהו כינוי תחליפי לכל הכינויים האחרים שהצגתי למעלה. הסיבה לכך היא שמאחר שאני אינני פוגש כלל יוצרים ש- "Knock me out completely" כפי ש- E. Elias Merhige עשה בסרט 'Begotten' הרוויחה בעיניי את זכותו להיות מוערך בעיניי בצורה אקסקלוסיבית למרות שראיתי רק 2 מסרטיו.
אם אתה תמשיך לטעון בטענה שלך שהוא טרם הרוויח את זכותו בעינייך - זה בסדר גמור, זו גישתך - אבל בעיניי ולפי הקריטריונים שלי הוא הרוויח את זה.
אתה יכול לשאול - כיצד יוצר שעשה רק 2 סרטים יכול להיקרא 'דגול', כבר הסברתי והדגמתי על היוצר והיצירה לפי הנקודת מבט שלי. מאחר ששני הסרטים שלי ריתקו אותי, עניינו אותי, וחידשו לי יותר מאשר רוב הסרטים שאני רואה כיום, ולכן אני רואה את הבמאי כיצא בשכרו כאשר אני קורא לו 'דגול' - דבר שאינני מרבה לכנות במאים בכלל!
בוא נפסיק את הדיון לגבי ה- "דגול" כי אנחנו חוזרים על הנקודות של עצמנו. _________________ "who is John Galt"
 |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 12:28 11/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
לא צריך לקחת את זה יותר מידי קשה, אבל יש משהו בטענה המקורית של סמי. אלעד, אם אני לא טועה, הצגת את הפירוש של באבילון למילה דגול, אבל דגול היא לא סתם מילה נרדפת - אמורה להיות לה משמעות קצת יותר גדולה. אם אתה משתמש בתאור הנ"ל לבמאי בסדר הגודל הזה, באיזה תאור תשתמש לבמאים שאתה מחשיב הרבה יותר - כאלו שיצרו סרטים טובים וחשובים יותר, כאלו שהשפיעו בצורה חשובה יותר על עולם הקולנוע (במאים שלפי דעתך הם בסדר גודל של קובריק, היצ'קוק ולינץ')?
כשמישהו מצהיר בפורם דיונים הצהרה בומבסטית (ולצורך העיניין "יוצר דגול" היא הצהרה כזו) שאין לה קונצנזוס, הדבר יגורר תמיהה ואף התנגדות. אין כאן שלילת דיעה, אלא חשד לשימוש להפרזה (לכול הפחות). במקרה הנדון, אפילו אלעד לא חיזק את טענתו, כשאת הסרט עליו בחר להרחיב, הוא לא הציג כיצירת מופת שלמה אלא רק כיצירה עם חלקים טובים. בהתאם לכל זאת, סמי תהה על התואר שהענקת לבימאי, כשבנוסף הוא מעלה טענה, שהדברים החייובים אותם ציינת בהקשר ל"צילו של ערפד", יכולים לנבוע מבעלי המקצוע השונים ולא בהכרח מהבימאי. עכשיו, חשוב לזכור, שסמי ראה את "צילו של ערפד" ולא אהב אותו - כך שזה לא סתם בימאי עלום שפתאום מישהו רואה בו דגול, אלא גם בימאי לא טוב בעיני סמי.
מכיוון שבחרת, אלעד, את הבמאי כנושא הדיון (כמשתמע מהכותרת), בוא ותרחיב על הסרט אותו אתה באמת מחשיב ליצירה הטובה והחשובה יותר שלו - Begotten (לפי באבילון משעות השם: לגרום, להוליד). אגב,על פי IMDb, הסרט נראה באמת כיצירה שלמה שלו - מעבר לבימוי, זה הסרט היחיד אותו הוא גם כתב, צילם והפיק (עד היום הוא ביים 6 סרטים + 1 שעדיין לא יצא והוזכר קודם).
[הערה קטנה - יותר נעים ונוח לקרוא את ההודעות כשלא שזורים בהם משפטים באנגלית, במיוחד שאת אלה ניתן לתרגם בקלות לעברית. Knocks me out completely (והביטויים הדומים האחרים) יכולים להיות מתורגמים בצורה קצרה יותר ונכונה (הן מבחינה מילולית והן מבחינת סלנג) כ"מפיל" ו"מהמם".] |
|
|
|
 |

|
פורסם: 2:41 16/06/04 נושא ההודעה: |
|
|
חחח אני דווקא חשבתי הוא הביא את הפרוש של אבן שושן.
אורן קלטת בדיוק למה התכוונתי אפילו הסברת את זה יותר טוב ממני!!
אשכרה יש מילים שהפרשנות שהחברה נתנה להם לאורך השנים התעלו מעבר לפרשנות המילונית היבשה שלהם ואין ספק שיש להתחשב בזה למה אם תוריד את הערך שניתן לצילים מסוימות אלה איך בסופו של דבר יהיה ניתן להתבטא הצורה מושלמת (בטח תחשבו שאני מחרטש חחח). |
|
|
|
 |
|