יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

מבצע כרטיסים לסרט חדש בוואלה

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> חדשות קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 11:07 3/10/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

לעולם אל תשחקו עם זרים (Joy Ride) הוא סרט שיוצא בשבוע הבא לבתי הקולנוע בארץ. בוואלה הקימו לו אתר בו אפשר: לקרוא על הסרט, השחקנים והיוצרים, לצפות בטריילר ובתמונות, להוריד רקע לשולחן העבודה ושומר מסך, וכמובן להשתתף במבצע חלוקת כרטיסים לסרט.

לאתר הסרט בוואלה

[ הודעה זו נערכה על-ידי: אורן בתאריך 2002-10-03 12:10 ]
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
jimcarrey
חבר/ת פורום
חבר/ת פורום

בפורום מ: 1/10/02

הודעהפורסם: 12:07 3/10/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

דוגרי הם באמת נותנים כרטיסים רק חבל שהמבצע מתבצע רק באיזה 3 בתי קולנוע בודדים
אני גר בעכו וכיבלתי כרטיס לאיזה סרט והוא צריך להיות מוקרן בקניון חיפה שזה מאוד רחוק מעכו

חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 26/08/02

הודעהפורסם: 12:43 3/10/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

האא זה הסרט הזה?
צפיתי בטריילר שלו בקולנוע וחשבתי: וואלה?! זה סרט ממש לא רע.
ולהגיד את האמת הטריילר קצת הפחיד אותי ככה שאני לא בטוח שאלך אליו.
אורן אתה יכול לתת עוד פרטים על הסרט?
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית MSN Messenger
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 17:49 3/10/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

עלילת הסרט לפי וואלה:
חופשת הקיץ הגיעה ולואיס תומאס (פול ווקר), בוגר הקולג' הטרי מוכן לצאת למסע מחוף אל חוף עם נערת חלומותיו, וונה (לילי סובייסקי). אבל התוכניות הרומנטיות של לואיס משתבשות כאשר הוא מחליט לשנות את נתיב נסיעתו כדי לשחרר את פולר, אחיו המבוגר (סטיב זאהן) ממעצר. פולר, ששמו השני הוא "צרות", משכנע את לואיס לעבוד על נהג משאית דרך מערכת הקשר האגדית של הנוסעים בדרכים CB רדיו. אבל המהתלה שלהם תעלה להם ביוקר, שכן נהג המשאית, הידוע רק בכינויו "ראסטי נייל" (מסמר חלוד), מתכוון להוכיח להם כי את כינויו הוא הרוויח בכבוד, והוא יהיה זה שיתקע את המסמר האחרון בבדיחת הקרש הזו.

"סוף הדרך" הוא מותחן חדש של הבמאי ג'ון דאל, הידוע בגישתו המרעננת והמעודכנת לסרטי נואר כמו "נוסע עובר בטכסס " ו"הפיתוי האחרון". בסרטיו המתרחשים בלב ארה"ב, דאל מוצא תמיד את הקו הדק המפריד בין מתח והומור. "יש בהם את התמהיל הנכון של אירוניה, הומור ותחושת ראיית השחורות".

הצרות מתחילות כאשר שני האחים משתמשים במכשיר ה-CB שלהם כדי להתל בנהג משאית המחפש חברה נשית. "קאנדי קיין" (סוכריה על מקל) הוא השם שהשניים ממציאים ובקול נשי ומפתה, לואיס מזמין את הנהג לפגישה רומנטית בבית מלון קטן הנמצא בצד הדרך.
כאשר ראסטי נייל מגלה כי הוא נפל קורבן לבדיחה מעשית, הוא מגיב בזעם ובהחלטה להתנקם בבנים וכל מי שנמצא לידם, ובמקרה שלהם זוהי חברתו של לואיס, וונה, המצטרפת אליהם במהלך הטיול, בלי לדעת תחילה כלום אודות ה"חטא ועונשו".

ידידים שלי שראו את הסרט, אמרו שהוא טוב יחסית לז'אנר שלו.
Banana-Man
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 19:20 3/10/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

איך הם כבר ראו אותו?
הרי הוא לא יצא עדיין לארץ.
ועוד שאלה: האם תהיה ביקורת על הסרט?
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 19:36 3/10/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

הסרט הזה כבר די ישן, בארה"ב הוא יצא באוקטובר שנה שעברה!. למעשה הסרט היה אמור לצאת בארץ עוד בדצמבר 2001, ממש לא ברור לי למה המפיצים בחרו להוציא אותו עכשיו. בכול מקרה, הסרט זמין ב-DVD כבר די הרבה זמן.
אני לא יודע האם תהייה לסרט הזה ביקורת באתר, תלוי אם קרן או אחד מהכוכבים שלנו יראה את הסרט וירצה לכתוב עליו.

[ הודעה זו נערכה על-ידי: אורן בתאריך 2002-10-03 20:38 ]
צבי
כוכב אתר
כוכב אתר

בפורום מ: 7/06/02

הודעהפורסם: 2:33 4/10/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ראיתי את הסרט כבר לפני שנה בערך בסינמטק י-ם באיזו טרום בכורה. ממה שאני זוכר, זה לא סרט מתוחכם מדי, אבל סרט אימה יעיל ומקפיץ למדי.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני מספר ICQ
Banana-Man
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 12:35 4/10/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

זה מה שמעצבן אותי!
שהמפיצים מחכים שנה עד שהם מוציאים אותו.
זה מעצבן!
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 12:45 4/10/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

היום המצב הרבה יותר טוב מבעבר, לכן המקרה של Joy Ride הוא כול כך יוצא דופן. פעם רוב הסרטים היו מגעים לארץ רק אחרי תקופות ארוכות מאוד (אפילו למעלה משנה), היום הרבה סרטים מגעים בסמוך מאוד למועד הפצת הסרט בארה"ב (ובמקרים מסוימים באותו יום ממש).

מצד שני יש למפיצים גם שיקולים מסחריים, הם לא יכולים להפיץ יותר מידי להיטים באותו זמן ואז שיהיו להם תקופות "יבשות" (למרות שגם זה קורה). במקרה של Joy Ride, נדמה לי שיצא בארץ סרט ממש דומה מבחינת העליליה (ג'יפרס קריפרס), אולי בגלל זה הם החליטו לא להפיץ אותו אז. לא שזה מצדיק להביא לנו סרט די נידח שנה אחרי שהוא יצא... אבל אם זה יצדיק את עצמו מבחינה כלכלית וזה לא בא על חשבון סרטים אחרים, אז זה בסדר מבחינתי.

דרך אגב, בפעם הקודמת שהם תכננו להפיץ אותו, השם העיברי לJoy Ride היה "סוף הדרך" (לדעתי שם יותר טוב וישראלי מזה שנבחר).

[ הודעה זו נערכה על-ידי: אורן בתאריך 2002-10-04 13:50 ]
Banana-Man
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 13:55 4/10/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אתה צודק אבל השם המדויק לסרט הוא מסע תענוגות או קטל בדרכים [השם השני של הסרט הוא ROADKILL].
ובקשר למפיצים.
שהם מפיצים את הסרט מאוחר יותר [אפילו בחודש] זה מעצבן. אתה לא יכול לחכות יותר, אתה נמצא בהרגשה שכל העולם נהנה כבר מהסרט הזה חוץ ממך.
וגם עוד דבר שמאוד מעצבן: אם אני לא טועה כל הזמן לקראת הקיץ הסרטים שהיו יוצאים והיו שוברי קופות היו מפיצים אותם בארץ רק בקיץ [כגון ספיידרמן שיצא בארצות הברית באפריל ויצא בארץ ביוני]. אתה רואה כתבות בעיתונים שהסרט היה שובר קופות בכל העולם וכמעט של כל הזמנים ואתה כל כך מצפה לראות אותו, אך אתה נאלץ לחכות חודשיים. זה מעצבן מאוד [או שלפחות אותי].
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 14:28 4/10/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

נושא התרגום הוא תמיד העיתי, זה לא קל לתרגם טוב. Joy Ride הוא מושג שאני לא חושב שיש לו מקביל בעיברית, "מסע תענוגות" לא ישקף נכונה המשמעות. "קטל בדרכים" מתאים יותר, אבל לי אישית, הוא נשמע לא מוצלח. "סוף הדרך" הוא מושג ישראלי השקף גם משהו חיובי וגם שלילי, והוא קשור לנושא הסרט, לכן הוא נשמע לי מתאים יותר (לא שזה משנה למפיצים מה אני חושב מוציא לשון).

בקשר למועדי הפצת הסרטים, קודם כול לא כול העולם רואה את הסרטים לפנינו, רק ארה"ב וקנדה. למעשה רוב העולם רואה את רוב הסרטים ההוליוודים אחרינו. מדי פעם אפילו בבריטניה יוצאים סרטים רק אחרי שהם כבר הוקרנו בארץ...
צריך גם לזכור, שהקהל בארץ קטן משמעותית מהקהל בארה"ב (ובעצם גם מכמעט כול ארץ אחרת), לכן מות הסרטים החדשים שהוא יכול לקבל (המושפעת גם ממספר האולמות בארץ) מוגבלת.
במקרה של "ספיידר-מן" המפיצים (א.ד.מטלון) שלו היו גם המפיצים של "מתקפת המשובטים" (שאותו ראינו מייד אחרי ההפצה בארה"ב), שני הסרטים האלה יצאו ממש בסמוך אחד לשני בארה"ב, כנראה שבארץ המפיצים לא חשבו שזה יהיה נכון כלכלית בשבילם להוציא אותם ביחד - אבל למרות הטיעון הזה, כמובן שזה מעצבן...

עדיין בסה"כ המצב כיום הוא טוב יחסית, אני מניח שהוא ימשיך להשתפר גם בגלל התחרות שיש למפיצים בארץ (DVD וסרטים פראטיים שמגעים דיי מהר לישראל) וגם בגלל שמבחינה טכנית היום יותר קל וזול להביא את הסרטים מהר.
Banana-Man
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 15:04 4/10/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

רגע, אין לך בכלל בעיות עם ההפצות?
גם אם הם לא באות מאותה חברת הפצה?
נגיד ש א.ד מטלון מוציאה היום סרט שיצא בארצות הברית לפני שלושה חודשים ואין להם אף להיט ואף סרט טוב שהם הוציאו.
זה לא יעצבן אותך?

[ הודעה זו נערכה על-ידי: Banana-Man בתאריך 2002-10-04 16:06 ]
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 15:11 4/10/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

בטח שיש לי טענות למפיצים, ובוודאי שזה מעצבן אותי שאנחנו צרכים להמתין שבועות וחודשים לסרטים מסוימים (שלא לדבר על סרטים שבכלל לא מגעים לקולנוע). רק אמרתי שבאופן יחסי המצב טוב ושיש מגמת השתפרות.

מצד שני אני מודע לזה שמדובר בחברות בעלות כוונה להרוויח כסף, שזה לגיטימי להכניס את זה למערכת השיקולים שלהם. אבל מה שלא מפסיק להפתיע אותי אצל המפיצים השונים הוא, הזילזול שלהם בקהל הצופים והחלטות שאני לא רואה בהן הגיון כלכלי או אחר...
Banana-Man
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 15:18 4/10/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

באיזה דברים הם מזלזלים?
בשמם של הסרטים?
בזמן ההפצה?
Oren
עורך ובונה האתר
עורך ובונה האתר

הודעהפורסם: 15:36 4/10/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

כן.
בשמות הסרטים שהם עלבון לאינטליגנציה שלנו, ובמקרה הטוב מעידים, שמי שתרגם את השם לא ראה את הסרט.
בקנה מידה לא ברור לגבי הסרטים שהם בוחרים להביא לארץ - הרבה סרטים טובים לא מגעים לארץ בגללם, כמו "חיים בהקיץ" שהיה אמור להיות מופץ גם הוא ע"י מטלון, לעומת סרטים נידחים יחסית ו/או לא איכותיים שכן מגעים לארץ באיחור רב כמו "סיפור אהבה מזוין" (honest) או "סוף העולם" (מהגרועים ביותר של שוורצנגר).
בגרסאות ה-DVD הישראליות שהם מוצאים לסרטים, בהם חסרים הרבה בונוסים ואיכות הקול נמוכה מהמקור (למה?).
ובטח יש עוד דברים ששככתי.
Banana-Man
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 16:46 4/10/02    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אני מודה שמות הסרטים מאוד דפוקים [סלח לי על המילה].
אפשר להגיש תלונה?
יש סרט שהחליטו לא להביא אותו לקולנוע יום לפני שהוא היה אמור לצאת!
וגם יש את הסרט "רוק סטאר" עם מארק וולברג שיצא מיד לוידאו וגם "רולרבול" שראיתי את הטריילר שלו בקולנוע מזמן ואמרתי לעצמי [שוב]: וואלה?! דווקא סרט לא רע
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> חדשות קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי