יעל מבקרת בקולנוע מערכת הפורומים של האתר
|
 |
| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
טיילר אורח
|
פורסם: 18:20 13/07/05 נושא ההודעה: יצירת מופת? זה מורכב... |
|
|
ובכן לטעמי יצירת מופת זה סרט שמסרים של התכניים שלו הם מרתקיים , יחודיים, חכמים, עמוקים, מענייניים מפתיעים, וגם לעיתים גאוניים. אך זה לא מס]פיק, גם האספקטים הקולנועיים חייבים להיות באותה רמה זאת אומרת, שהצילום מיוחד או שונה, שהעריכה חכמה, שהמשחק מעולה, שהמוסיקה חזקה, אך הבעיה היא שמעט מאד סרטים מצליחים להיות איכותיים בשני המקומות, קולנועית ורעיונית, ולכן יש מעט יצירות מופת.
היצירות מופת שלי:
התפוז המכני: מבחינה רעינות הסרט חוקר באומץ את הסכנה של השתלטות החברה על הפרט, ולקיחת חופש הבחירה, וגם מתעסק במקומה של אלימות באומנות. מבחינה קולנעית הסרט הוא תענוג, המשחק נפלא, העריכה מבריקה ומחזקת את הרעיון, והמוזקיה היא ההשיג, המוזיקה יוצרת ניגודיים גאוניים בין התמונה לצליל, סרט גואני חתרני, ויחודי.
מועדון קרב: מבחנית רעיון אין מה לדבר, סרט מורכב מאד שחוקר את היאוש הבדידות והחוסר אונים של הגברים העמידים כספית בעולמנו. וובתוכו הוא גם מפרק את הקומוניזם והקפיטליזם ומראה למה שתי השיטות האלה לא עובדות ומשאיר אותנו עבודים וחסרי אונים, הוא מראה לנו שאין מה לעשות, אי אפשר למרוד, הרי איך אפשר שמאחורי כל מורד יש בעצם ילד מסכן וקטן שלא התבגר עדיין ואפילו רעיון המרד נראה לבסוף מגוחך וילדותי. אך עד הסוף אתם תתמכו בו. מבחינה קולנעית , פינצר שולט בסרטיו בצורה נפלאה, העריכה גואנית ומשנה את ההסתכלות על רצף סיפורי בקולנוע, המוזיקה טובה המשחק ימופתי במיוחד של נורטון, תענוג!
יש עוד הרבה אני ציינתי שתיים, אפשר להוסיף גם: להרוג אתביל על שני חלקיו, ספרות זולה,היו זמנים באמריקה, הסנדק 1,2,( שיותר פועל מבחינה רעיונית על הדינמיקה בין הדמויות, ופחות על מסר) דוגויל,שמש נצחית,קזבלנקה,הטוב הרע והמכוער,ויש עוד רבים וטובים.......( אבל אין לי כוח לכתוב את כולם...) |
|
|
|
 |
זפלין אורח
|
פורסם: 15:25 14/07/05 נושא ההודעה: |
|
|
המספריים של אדוארד הוא לפי דעתי יצרת מופת. יש בו אלמנטים בסיסיים המצויים בקולנוע אשר מוחצנים, כך שבהחלט ניתן להשתמש בהם בלימוד קולנוע לדומגא: השימוש המדהים בצבע (הצבעים הפסטורלים ואגדתיים של הבתים כמעט וצועקים צינייות בביקורת שלהם כלפי צביעות האנשים האלו, הצבעים בהם מלבישים את ג'וני דפ...).
לא הייתי בוחר בסרט כשר הטבעות או המטריקס מכיוון שאני חושב שחלק גדול מהרושם שהם משאירים נובע מהטכנוגליה החדישה ותכסיסי מחשב או איך שלא קוראים לזה שהתמשו בהם לסרטים. הטכנולוגיה תתחדש ועוד כמה שנים הרושםם יתפוגג. אני סבור כי תנאי הכרחי ליצרת מופת הוא עמידה במבחן הזמן.
יצירת מופת גם צריכה להיות "מופתית" מכמה בחינות (כמו בימוי, צילום, משחק, עריכה...)
ולמי שהזכיר את "האזרח קיין" ו"12 המושבעים" אני בהחלט מסכים איתם. |
|
|
|
 |
אורח
|
פורסם: 19:49 1/11/05 נושא ההודעה: |
|
|
חבר'ה
ינער הכרך וראסטי ג'יימס
שני ה-ס-ר-ט-י-ם |
|
|
|
 |
מר ענן אורח
|
פורסם: 21:00 18/11/05 נושא ההודעה: יצירות מופת |
|
|
חבורה של בורים מביכים, אני חייב לומר.
החשוד המיידי? סרט קטנטן.
מטריקס? סרט פצפון.
המשחק? הערה שוליים.
מועדון קרב? חביב. אבל יצירת מופת? יש לכם בעיה.
השיחה והתפוז המכני הם בהחלט יצירות מופת, זה נכון.
קווין ספייסי שחקן גדול? אולי ג'ף ברידג'ס, אולי טים רובינס. אבל קווין ספייסי? למה לא קיאנו ריבס?
י
צירות מופת זה סם פקינפה. גטאווי, חבורת הפראים, הביאו לי את ראשו של... וכך הלאה.
יצירות מופת אלו גם הסרטים של סרג'יו ליאונה.
שאני אגיד פרנסואה טריפו? 400 המלקות? גודאר, עד כלות הנשימה? לא, זה יותר מדי בשבילכם, אני מניח.
נו טוב, נכנסתי לפורום כי נורא רציתי להגיב על השחיטה של אימפריית החושים. סרט מהנה מאוד שגורם לחשוב במשך ימים, שבועות ושנים. פורנו? נדמה לי שיעל צריכה לראות קצת פורנו, כדי להבין שזה לא סרט פורנו. הסרט מנסה להבין מה הקשר בין יחסים ליחסי-מין. אותי הוא ריגש מאוד.
אז מי שנכנס עם כאלו כוונות אליטיסטיות לפורום, ברור שיקריץ תחת ידיו מן מניפסט מפולסף ושחצני. נו, טוב, אני באמת מתכוון לכל מה שכתבתי, אבל ברור שזה חסר טעם, מביך ומלא חשיבות עצמית. נו, כזה אני.
שבת שלום וחיים נעימים |
|
|
|
 |
אורח
|
פורסם: 22:32 17/12/05 נושא ההודעה: |
|
|
בישבילי ללא ספק היצירה המושלמת היא "מועדון קרב"
זה מגניב, מתוחכם,סקסי,מסר ברור, רמת מישחק גבוהה,והכי חשוב זה סרט כייפי, |
|
|
|
 |
ענבר צוקרמן חדש/ה בפורום
בפורום מ: 2/02/06 הודעות: 1
|
פורסם: 14:11 2/02/06 נושא ההודעה: |
|
|
הסרט הכי יפה בעולם בעייני.........
הוא "שחקי אותה מותק"........
פשוט סרט שווה ...........  _________________ חולה על הסרט "שחקי אותה מותק"......
ועל קלי קלארקסון הפצצה !!!!!!!!......... |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 2:25 3/02/06 נושא ההודעה: |
|
|
[אני חוזר על ההודעה שלי מליפני כ-3 שנים, נראה שהיא נכונה גם היום]
בגלל שבערך חצי מהמגיבים לפתיל הזה כנראה פיספסו את השאלה המקורית של פנגו, אני אביא אותה לפניכם שוב:
"מה בענכם זה סרט שהוא יצרת מופת ממש! הסרט שבענכם אין מדהים ממנו [מבחינת רעיונות] תנו שם אחד והסברו למה.
וגם אני לא מתכוון לסרט שהוא אומנם לא טוב, אבל ההנאה היתה ענקית, אלה לסרט שאם היתם רוצים ללמד מישהו על קולנוע היתם מראים את הסרט."
אין סרט שלא זקוק להסברים, אם הוא באמת יצירת מופת - הסבירו לנו מה גורם לו להיות כזה בעינכם. |
|
|
|
 |
Donnie Darko אורח
|
פורסם: 2:00 18/02/06 נושא ההודעה: |
|
|
לפי השאלה שהוצגה בנושא:
אני מאמין שהייתי מלמד את "רקוויאם לחלום" כדי להעביר עריכה או צילום מופתיים.
בעצם אפילו בימוי- זה סרט שנעשה לשם האומנות, רואים שכל שנייה הושקעה להעברת המסר והרעיון המרכזי בסרט (הלא הוא התמכרויות כמובן*)
אגב- שלום רב, חזרתי לפורום לאחר שנים. |
|
|
|
 |
lola haze אורח
|
פורסם: 17:01 20/02/06 נושא ההודעה: ... |
|
|
הסרט שהוא הכי יצירת מופת עבורי הוא ללא ספק דוני דארקו.
שעות של צפייה בסרט הזה ועדיין לא הבנתי אותו את כולו ובכל פעם אני מגלה משהו אחר...
עמוק ומדהים. זהו  |
|
|
|
 |
susanna אורח
|
פורסם: 20:30 21/02/06 נושא ההודעה: |
|
|
לדעתי אי אפשר לעצור על סרט 1 אצלי זה כמה:
1. טיטניק - הרעיון של הסרט (למרות שהרעיון המרכזי לקוח מהמציאות) הוא מדהים.
השחקנים מאוד מוכשרים ומתאימים לדפקיד (למרות שאני ממש אבל ממש לא מעריצה של לאונדרו דיקפריו הפעם הוא שיחק אותה בגדול). הסרט הזה גורם להזיל דימעה לא חשוב כמה פעמים ראינו אותו.
2. היום שאחרי מחר- מה שלא תקידו בסרט זה יש אפקטים מדהימים וכול הרעיון פשוט מדהים. לדעתי סרט זה בא להביא לנו לקח שהאדם פוגע בסביבה וכמו שאומרים בסרט השאלה היא עם האדם ילמד מטעויותיו. השחקנים מאוד מוכשרים למות שקצת היא חסר לי משחק מהנערה בא היה מאוהב גי'ל גיקנהול.
3. ריקוד מושחת- האמת אני לא יודעת מה עשה לי הסרט הזה אבל הוא השאיר עלי רושם כזה יפה וכזה חזק שאני ממש נהנת לראות את הסרט הזה עוד פעם ועוד פעם. ריקוד משוחת 1 הפף להיסטוריה כיוון שבאותו זמן אכן היה ממש לא מקובל לריקודים כאלה. למרות שחושבים שעכשיו זה שטויות אבל דבר זה יכול לחזרו על עצמו אבל במצבים אחרים לא חייב ריקוד. השחקנים מעולים, אבל לא הכי אהבתי את הנכד של מנהל המלון עשו ממנו משו לא ברור מצד אחד הוא אוהב אותה אבל מצד שני לא איכפט לו שהיא עו ג'וני.
4. הסמוראי האחרון- עוד סרט שהשאיר עלי רושם לכול החיים. לסרט עלילה מאוד מעניינת ובלתי נישכחת. למרות שרובכם תחשבו שזה שטויות אך אחרי סרט זה נקודת מבטי על העולם ובמיוחד על ארצות הברית היתשנתה (במיוחד אחרי מילות הקיסר שהוא חלם עם יפן מאוחדת ומודרנית אח בסוף יצאה שהוא פגעה בהסטוריה) (והמילים של אולגרן (טום קרוז) " במקום לספר לך איך הוא מת אני אספר לך איך הוא מת"). הסרט מ אוד מרגש וקשה. הסרט הזכיר לי מצב שניקלתי בוא אכן קשה להאמין אבל יש מטאפורה מאוד דומה.
אני חדשה פה. אז מאוד הייתי רוצה לדעת שעם מה שכתבתי הוא לעניין כי אני עוד לא בדיוק הבנתי איך ובאיזו צורה אני אומרה לכתוב פה את דעתי  |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 2:29 22/02/06 נושא ההודעה: |
|
|
ביקשת קצת הכוונה לגבי הכתיבה אז, סה"כ זה היה בסדר בשביל הודעות ראשונות
צריך תמיד לשים לב שאת מסבירה את עצמך ובמיוחד כאן, אחרת זה פיספוס של מטרת הפתיל (שכזכור, היתה להציג סרט אחד שהוא יצירת מופת קולנועית ולהסביר למה).
כשאת כותבת שלסרט "טיטניק" יש רעיון מדהים בלי להסביר למה, זה יוצא "ריק". ציינת מספר פעמים שסרטים שונים רגשו אותך, וזה בהחלט יכול להעיד על סרט עם עוצמה, אבל לא תמיד הסברת מה בהם ריגש אותך ואיך הוא עשה זאת. דיברת גם על המסר שהיה במספר סרטים, אבל מסר לא בהכרח גורם לסרט להיות טוב יותר - חשובה הדרך בה המסר מועבר, "הרוחב" של המסר (מספר ההיבטים שלו שמוצגים ורמת הדיון בו, אם בכלל, כפי שנפרסים בסרט) ולפעמים גם רמת הנחרצות שלו.
יכול להיות שההודעה היתה מתאימה יותר בפתילים אחרים עם פחות יומרות מאשר הפתיל הזה. כמעט כל סרט שדיברת עליו (חוץ מ"טיטניק") לווה בתאורים ותוכן, שאומנם אפשר היה להרחיבם, אך יכלו להתאים בפתילים אחרים.
בכל מקרה, ברוכה הבאה לפורום  |
|
|
|
 |
זפלין חבר/ת פורום מתחיל/ה

בפורום מ: 20/11/05 הודעות: 5
|
פורסם: 20:52 26/02/06 נושא ההודעה: שייקספיר מאוהב |
|
|
אני רואה את הסרט שייקספיר מאוהב כיצירת מופת. בתור תמונה כוללת אני לא חושב שהסרט זכאי לתואר "יצירת מופת" אבל אלמנט 1בו שבגללו אני מציין אותו בכל מקרה הוא התסריט.
אני מוצא כי סרטים רבים אם הם נחשבים כתובים טוב זה כי הדיאולגים כתובים טוב בעיקר מבחינה רעיונית, הדיון שבדיאלוג. אבל בסרט הזה יש לתסריט ערך קצת יותר פואטי (חח ואני לא מדבר על הטקסטים של שייקספיר).
נקודה נוספת היא כי אני חושב שלסרט יש ערך כי ניתן ללמד בו על קולנוע כמה נקודות
כשהעיקרי הוא כי ניתן לכתוב טקסט טוב שלא יזלזל בקהל אבל באותה עת יהיה שוטף וקל להבנה לאלה שאינם יכולים "לעלות" על הדקויות (בדיוק כפי ששייקספיר עשה עם כתיבת מחזות שנכחו בהם פשוטי העם ובאותה העת המלכה).
דו משמעויות, אירוניה,משחקי מילים, הומור, מוטיבים ובעיקר ציטוט והבאת מאות איזכורים למוארעות היסטרויים, תאוריות ויצירות אחרות ולהשאיר את הסרט שוטף מובן ומבדר לכל הקהל זה בעיני גאוני.
אני חוןשב שניתן ליחס את חלק מהרעיון הזה גם לאלמנטים שונים של יצירת סרט למשל: לצילום. מקווה שלא נספחתי מדי עם ההרצאה על שייקספיר ...  |
|
|
|
 |
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|
 |