| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
6969 חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 19/12/02 הודעות: 100 מיקום: PINK GRASS
|
פורסם: 17:30 11/02/03 נושא ההודעה: הימור לגבי האוסקר ה-75 |
|
|
טוב אז ככה, למרות שאחוז לא קטן של סרטים עוד לא הגיעו לארץ (אודות שמייט מגיע מחרותיים) ושיקגו שיצאו השבוע ולא הספקתי לראות אותו. נראה לי שאני מוכן להיות להמר (בגלבוס הזהב טעיתי ברוב).
אז ככה לפי הסדר:
שחקן - התלבטות בין שתי שחקנים, דניאל די לואיס (כנופיית ניו יורק), עשה עבודה מעולה בסרט לא רע (שבלי דיקפריו - הייתי נהנה יותר). לבין ג'ק ניקולסון (אודות שמדיט שלא ראיתי) אבל לפי הביקורת והגלובוס והעבר העשיר (רסיסי חיים, צ'ינטאון, קן הקוקיה ועוד).
לגבי אדריאן ברודי (הפסנתרן), עוד לא ראיתי ולכן אי לי דיעה עליו. ניקולס קייג' (השעות) הוא מין סוג השחקים שניסה כמעט כל ז'אנר אפשרי ולאחרונה מאוד מאכזב בסרטיו (חוץ מזה הוא כבר זכה פעם באוסקר שלפי דעתי לא היה מגיע לו). ואחרון מייקל קיין שלא ראיתי את סרטו. והימור שלי הוא ג'ק ניקולסון!!!!!
שחקן משנה - פה התלבטות כפליים, כולם שחקני איכות. על אד האריס אני לא יודע על מה הוא מועמד אבל איכשהו לא נראה שהוא יזכה. לגבי כריסטופר ווקן (תפוס אותי אם תוכל)
אני חושש שלא. לגבי האחרים - כמה שאני מחבב את פול ניומן אני יורד ממנו. נשאר רק את ג'ון סי ריילי (שזה מפליא אותי שעד כה לא היה אבל מועמד) וכריס קופר. פה מנצח כריס קופר.
שחקנית - אלה אם יהיה הפתעה אז לסלמה הייק אין סיכוי וכך גם לדיאן ליין. לגבי רנה זלווגר (שחקנית שאני מגדיר כמו סנדרה בולוק) לא תזכה לא יודע יש לי תחושה. וכך נשאר שתי השחקניות הבאמת טובות. אבל פה אני מהמר על ניקול קידמן מגיע לה לא?.
שחקנית משנה - טוב פה, אני מאמין שתיקח קטי ביטס כי היא השחקנית היחידה מבין המועמדות שבין שחקנית משנה (לא כולל קווין לאטיפה).
אנימציה - מכיוון שראיתי את כולם (והתאכזבתי) חוץ מאי המטמון. אז האוסקור הולך לאי המטמון.
קישוט אמנות - שר הטבעות (למרות שגם לכנופיית ניו יורק מגיע)
צילום - חבל על כל מילה (הדרך לפרדשיין לוקח)
תלבושת - שיקגו
במאי - התלבטות לבין מרטין סקורסזה לרומן פולנסקי. אני נוטה למרטין סקורסזה.
דומקטרי - באוולנג קולמביין
דומקטרי קצר - בניין התאומים
עריכה - כנופיית ניו יורק
סרט זר - דבר אליה
איפור - פרידה
פסקול - שתי סרטים שאני מאוכזב שלא נכנסו הם: שר הטבעות וכנופיית ניו יורק, נותר רק לתפוס אותי אם אתה יכול בגלל ג'ון ווילאמס הגאון.
שיר - u2 ולמישהו יש ספק
סרט - מקום חמישי (הפסנתרן), מקום רביעי (כנופיית ניו יורק), מקום שלישי (שר הטבעות)
מקום שני (שיקגו) מקום ראשון (השעות)
סאונד - שר הטבעות
עריכה סאונד - שר הטבעות
אפקט וויזאולי - שר הטבעות
תסריט מעיבוד - אדיפטיה (בגלל צ'רלס קאופמון)
תסריט - הרחק מגן עדן |
|
|
|
 |
devilpotter007 חבר/ת פורום

בפורום מ: 5/12/02 הודעות: 69
|
פורסם: 18:23 11/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
| דו"ח מיוחד משתתף? |
|
|
|
 |
יניב חקמן חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02 הודעות: 184 מיקום: הרצליה
|
פורסם: 19:23 11/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
6969 ההימור שלך ממש מצוין!
הסתייגויות קלות כמו הסרט שלטעמי יקטוף "שיקאגו" דווקא, ואני במקומך הייתי בדילמה גדולה מאוד לגבי שחקן משנה... אני מסכים שכריס קופר מועמד רציני אבל עם איך שפול ניומן שיחק.... אני חושב שהקרב בינהם הוא גדול!
Spirited Away מאכזב?! לא יודע, לא ראיתי את הסרט, אבל פשוט לא שמעתי וקראתי ביקורת אחת שלא אומרת שהוא אחד הסרטים הטובים בכל הזמנים.
חוצמזה, אני דיי מסכים.. אולי פסקול... גם ל"דרך לפרדישן".. |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 0:30 12/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
מסכים איתך בחלק 6969 אבל פה לא:
שחקן משנה-לפי דעתי אד הריס הולך לקחת.
שחקנית משנה- לפי דעתי ג'וליאן מור (מועמדת פעמיים אז למה לא אחד?)
אנימציה- עידן הקרח (מאוד משעשע)
ג'ון וויליאמס הוא אכן גאון דרך אגב...
הסרט- שיקגו
עריכת סאונד-המועמדות היחידה של minority report, אז אני עם זה כל הדרך (למרות שלא יזכה) |
|
|
|
 |
6969 חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 1:10 12/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
טוב אז ככה, למרות ש75 אחוז ששיקגו יזכה, אני עדיין נשאר עם השעות. כבר קרא שהאוסקר הפתיע ובגדול (בשבילי) דוגמאות: שנה שעברה, האלי ברי שחקנית השנה?, דנזל וושניגטון שחקן השנה?, (דווקא היה מגיע לג'ין הקמן שלא היה מועמד). וב98 מתחת לאפם של שפליברג ובניני גנב לכולם שייקספיר מאוהב (אישית לא חיבבתי אותו).
ועכשיו למי שנעדר מהטקס: סרט - מוכה אהבה (צריך להגיע בקרוב לארץ), לא יודע אבל לפי הטריל זה היה נראה סרט באמת שווה. igby goes down לפי הביקרות היה צריך להיות גם שם.
שחקן משנה: ברנדון גילרסון דווקא הוא שמעז הגנרל לא מפסיק להרשים
במאי: סטפן שפליברג (שכמו ב97 עשה שתי סרטים ולא היה מועמד) השנה הוא היה צריך להיות מעומד. |
|
|
|
 |
Oren עורך ובונה האתר

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 2952
|
פורסם: 13:55 12/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
רציתי לתקן שגיאה של 6969 מההודעה הראשונה. בהימור לגבי הסרט הזר רשום "דבר אליה", כידוע "דבר אליה" אפילו לא הוגש לתחרות (כי הספרדים בחרו סרט אחר שלא נכנס בסופו של דבר). ההפתעות (הכמעת יחידות) ברשימת המועמדים היו: ההכללה של שני סרטים זרים בקטגוריית התסריט המקורי (כולל דבר אליה) והמועמדות של אלמדובר לפרס הבימאי. אז הסרט מקבל הרבה כבוד מהאוסקר, אבל הם לא יכלו להכניס אותו בכוח לקטגוריית הסרט הזר...
את רוב המועמדים אתם יכולים למצוא בהודעה שפרסמתי בפורום חדשות קולנוע:
http://movies.israel.net/forumnew/viewtopic.php?t=770
(ומשם יש הפניה לרשימה המלאה באתר הרשמי של האוסקר)
[דרך אגב, אני יודע שכל אחד הוגה וכותב בצורה קצת שונה שמות לועזיים, אבל סטפן שפילברג נשמע לי קצת מוזר ] |
|
|
|
 |
יניב חקמן חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02 הודעות: 184 מיקום: הרצליה
|
פורסם: 20:26 12/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
6969-
ברנדן גליסון התכוונת לתפקידו ב"כנופיות ניו-יורק"? |
|
|
|
 |
6969 חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 21:16 12/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
| אכן ברנדון גילסון (מכנופיית ניו יורק) שעשה עבודה טובה וחבל שהוא בכלל לא היה מועמד לשום פרס. מה לעשות התאכזבתי שהסרט לא היה מומעד בפסקול ושחקן משנה . |
|
|
|
 |
יעל מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 1581 מיקום: חיפה
|
פורסם: 21:23 12/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
במסגרת מתקפת הודעות הלשון וההגהה שנחתה עלי: (סילחו לי - רק היום.)
אוסקור - אמור להיות אוסקר. למרות שהשיבוש דווקא חינני, ולגבי סרטים תיעודיים - כלומר דוקומנטריים - דוקומנט (document) באנגלית זה מסמך או תעודה, לכן אי אפשר סתם כך להשמיט את הנ' ולשלוח אותה לאבדון. בקיצור דוקמטרי (למעשה כתוב בהודעה דומקטרי)הוא דוקומנטרי. אולי זה לא ממש חשוב לדיון, אבל בתור חובבי קולנוע, זה נראה לי חיובי לדעת להגות נכון את המונחים. ואם זה רק עניין של הגהה - תתאמצו טיפה יותר חברים! |
|
|
|
 |
אורח
|
פורסם: 21:34 12/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
אני חושב שגליסון שיחק לא רע, אבל היה לו תפקיד קטן יחסית (אמנם חשוב, אך קטן). בכל מקרה, פוטנציאל לקבלת הפרס בטח שיש לו. אם כבר אז הנרי תומאס ששיחק בסרט היה ראוי למועמדות בתור שחקן משנה  |
|
|
|
 |
William Wallace כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03 הודעות: 1456 מיקום: גבעת שמואל
|
פורסם: 0:11 13/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
אחרי שראיתי את כל ההודעות של יעל היום אני בודק עכשיו כל פעם את ההודעות שלי 3 פעמים... (מהפחד).
בקשר לבמאי- אני רק יוסיף- עוד חרפה לאקדמיה!! לא סטיבן (או סטפן? ) ספילברג על Minority Report ולא פיטר ג'קסון על שר הטבעות. פשוט בושה!  |
|
|
|
 |
shira חבר/ת פורום

בפורום מ: 11/10/02 הודעות: 23
|
פורסם: 15:09 14/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
אתמול בערב ראיתי את "שיקאגו" ככה שההימור שלי השתנה קצת:
עם הסרט עדיין נראה לי ש"השעות" ייקח
על הארט מגיע ל"שיקאגו". הארט היה ממש ממש מעולה.
לגבי התלבושות הרבה פחות מגיע להם, ואני גם די אתאכזב אם הם יזכו כי ממש לא אהבתי! היו תלבושות שנראו כמו חיקוי עלוב ממולאן רוז' (שמלה לבנה כזאת שניקול זהרה ממנה והפעם היא ממש נראית עצובה כזאת ומונחת נורא)
על תסריט לא מגיע ל"שיקאגו" וגם לא נראה לי שהוא ייקח, בגלל ש90% מהסרט אלה השירים שכבר היו בהצגה.....
על הבימוי די מגיע לרוב מרשל, אבל לדעתי סקורסזה ייקח, וממש לא נראה לי שרומן פולנסקי ייקח.
ועל שחקנית משנה דווקא לא נראה לי כ"כ שקתרין זטה ג'ונס תיקח, נראה לי שג'וליאן מור תיקח. |
|
|
|
 |
6969 חבר/ת פורום ותיק/ה

|
פורסם: 16:46 14/02/03 נושא ההודעה: |
|
|
גם אני ראיתי את שיקגו אמש ביחד עם שלושה חברים (התלבטנו הבנים - לאודות שמדייט, והבנות רצו שיקגו). טוב בגלל שאני לא אוהב מיזוקל (והסרט היחיד שאהבתי היה שיער).
הדבר היחיד שחיבבתי בסרט המשעמם הזה היה הבובות.
ידעתי כבר באמצע שאין לסרט הזה שום הצדק לכמות המעומדות שהוא קיבל. בשורה התחתונה אם הסרט הזה יקבל יותר מ4 אוסקרים, זה פשוט תהיה פשע. |
|
|
|
 |
|