יעל מבקרת בקולנוע מערכת הפורומים של האתר
|
 |
| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מחבר/ת |
הודעה |
גלעד אורח
|
פורסם: 16:26 6/12/03 נושא ההודעה: האסונות של נינה ביקורת אישית |
|
|
חברים אני חושב שהקריטריון היחיד בשפיטה של סרט הוא ההרגשה האישית שאתה מרגיש כצופה ברגע שיצאת מהסרט האם הסרט ריגש אותך, עניין אותך אני לא חושב שיש לייחס את טיבו של הסרט רק לשמו של הבמאי וזה לרוב מה שקורה.
הבמאי "ידוע " כבמאי טוב אז אוטומטית הסרט שלו מוגדר כטוב
לומר את האמת הסרט האסונות של נינה היה מושקע אין ספק, הן מבחינת התסריט, הצילום, הבימוי או כל דבר אחר. אבל הסיפור - מתוסרט הכי טוב שלא יהיה לא הביא להתחברות מצידי כמו שעשו סרטים אחרים שהיו מועמדים לאוסקר השנה.
אני פשוט בשוק שהסרט "הכוכבים של שלומי " לא קיבל כלום בפרט בגלל העובדה שהיה זה סרט אמיתי!!! ומרגש סרט מהחיים בלי כל מיני טריקים מתוסרטים קולנועיים שגורמים לרושם מסויים אצל הקורא אך לניכור מסויים שכן הדברים מומצאים ולא יכולים לקרוא במציאו.
ואילו סרט טוב על פי תפיסתי זהו סרט שאתה כצופה מסוגל להתחבר עם הגיבור בצורה מלאה וטוטאלית. |
|
|
|
 |
יעל מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02 הודעות: 1581 מיקום: חיפה
|
פורסם: 0:55 7/12/03 נושא ההודעה: |
|
|
אהלן גלעד,
נדמה לי שלפי ההגדרה שלך של סרט "טוב", תגלה שאין סרטים שהם באופן מוחלט טובים או לא טובים... הזדהות עם דמות היא משהו שיכול להיות מושפע מאיכות המשחק, מידת האמינות בה הדמות בנויה, וגם מאופן הבימוי. למשל, יש הבדל אם הבמאי בוחר להראות לנו את הדמות בתצלומי תקריב (קלוז-אפ), בהם הצופה ממש "מתקרב" אל הדמות, או דוקא בצילומים ממרחק (לונג-שוט), שמקשים על הצופה להבחין בהבעות הפנים של הדמות. אז באופן כללי אני חושבת שליוצרי הסרט יש השפעה רבה על יצירת רגשות של הזדהות אצל הצופה, ואני מסכימה איתך שכאשר מצליחים לעשות זאת (ובהנחה שזאת המטרה), והסרט מצליח לגעת בצופים, זה בהחלט משהו שהופך את הסרט ל"טוב".
אבל... אם אתה מחפש "הזדהות טוטאלית" עם המתרחש על המסך, אתה כבר גולש לתחום, שלדעתי אינו בשליטת היוצרים...
אם אתה מרגיש בודד ומופנם, ועל המסך מראים לך דווקא דמות עליזה ומחוצנת, כמה שהיא לא תהיה אמינה ומעוררת הזדהות, יהיה לך קשה יותר להתחבר אליה מאשר לדמות שבה תשתקף אליך תמונה כלשהי של עצמך. אם סבלת מאהבה נכזבת, תוכל להבין טוב יותר דמות שלבה נשבר... והדוגמאות רבות מספור.
בקיצור, מה שאני רוצה להגיד הוא שבעיני "הזדהות טוטאלית" יכולה להיות הסיבה שבגללה מאד אוהבים סרט, אבל אם אין כזאת הזדהות, לא הייתי ממהרת לומר שלא מדובר בסרט טוב. מה אתה חושב?
אגב, בעניין האסונות של נינה, גם בי הוא לא ממש הצליח לגעת, ולעומת זאת "הכוכבים של שלומי" רגש אותי מאד...  |
|
|
|
 |
וויל חבר/ת פורום

בפורום מ: 13/11/03 הודעות: 32 מיקום: אשדוד
|
פורסם: 15:24 10/12/03 נושא ההודעה: |
|
|
ישנה התפיסה הזאת, אצל הרבה אנשים
שסרט טוב, שריגש אותך, הוא סרט שאתה מתחבר אליו ומזדהה איתו, בין אם זה מבחינת הדמויות או הסיפור.
לדעתי סרט צריך להציג גם סיפורים שונים שהקהל לא בהכרח יזדהה איתם, כי סרט הוא בריחה מהמציאות והניסיון של האנשים למצוא בסרט אלמנטים שהם יקשרו לחיים שלהם ועל פי זה לשפוט אם הסרט טוב או לא - דבר מוטעה(לא תמיד..) ומונע מהרבה אנשים באמת להנות מסרטים רבים וטובים. _________________ life is a journey, not a destionation |
|
|
|
 |
נור חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 26/02/03 הודעות: 163 מיקום: תל אביב
|
פורסם: 21:13 10/12/03 נושא ההודעה: |
|
|
| הזדהות עם הדמות היא קריטריון חשוב בהנאה מסרט, אבל הבעיה איתו היא שהוא מאוד לא עקבי. כלומר, אני יכולה לראות סרט ביום x ולהזדהות עם הדמות, ואז לטעון שהסרט הוא טוב, וביום y הסרט לא יחשב לטוב כי באותו יום הדמות לא הצליחה לדבר אלי. ממגנוליה למשל, יצאתי מאוד מאוכזבת אחרי צפייה אחת: העומס האדיר של הסרט הקשה עלי לספוג אותו ובסופו של דבר אף דמות לא נגעה בי באמת. בצפייה שנייה (וגם בשלישית) בבית, ודווקא עם מסך קטן ואיכות צפייה טובה פחות מבקולנוע, הסרט ריגש אותי מאוד. |
|
|
|
 |
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|
 |