יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

השער התשיעי- תם ולא הושלם

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
noni_dp
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 6/06/03

הודעהפורסם: 20:17 5/01/04    נושא ההודעה: השער התשיעי- תם ולא הושלם הגב עם ציטוט

לאחרונה זכיתי לראות לראשונה את הסרט "השער התשיעי" של רומן פולנסקי.
הרגשתי שהסרט הסתיים באופן קצת קטוע ותהיתי אם תוכלו לעזור לי להבין את הסרט טוב יותר (חוץ מזה, תמיד מעניין לשמוע עוד צורות ראייה). ההודעה ודאי תכלול ספויילרים לכל אורכה, אז הנה אני אומר- ההודעה כנראה תכיל ספויילרים לכל אורכה.
השער התשיעי, לדעתי, היה סרט מצויין עם עלילה מותחת ותסריט משובח. היה קל להזדהות עם ג'וני דפ בתור גיבור ויחד איתו להמשיך ולגלות את פתרון התעלומה. עם זאת, הבעיה שהייתה לי עם הסרט- בעיה שיש לי לעתים קרובות עם סרטים- סוף לא גמור, עניינים לא פתורים. לא מובן מאליו, אבל ברור להפליא, הוא הרעיון שלסיפור עלילה כלשהו, במיוחד עם תסריט מבריק כמו במקרה הזה, לא צריך ואף כדאי שלא להעמיס בסיום את כל התשובות, במיוחד לשאלות שכבר ניתן היה להבין את פתרונן. אני אישית, מרגיש יותר שלווה, שבע יותר, כאשר העניינים מובהרים עד סופם (עם טוב טעם כמובן), אבל כמו שאמרתי, לפעמים נחמד לסיים את הסרט עם טעם של עוד, שלא זכינו לראות הכל, אבל יודעים שזה שם (לעתים קרובות הדבר מתרחש לאחר סצנת עימות אחרונה בסוף הסרט, שאולי גורם לחלק מהאנשים לשכוח מהנקודות שדורשות סוף).
בכל מקרה, בסרט "השער התשיעי" שהיה קרוב להשלמה, אותו סיום היה חסר. על כן, עם מה שכן יצאתי מהסרט, יכולתי רק לשער אודותיו. אותה בחורה שליוותה את קורסו (ג'וני דפ) לאורך הסרט, ממה שהבנתי היא השטן בעצמה. לא ברור לי מה היא ניסתה להשיג. למה היא עזרה לו לפתור את החידה, ולקראת הסוף מנעה ממנו להפריע ברציחתה של הגברת שתסלח לי שאיני זוכר את שמה. נראה שהסוף נגמר כמו שהיא תכננה, אבל לא ברור לי מה היא השיגה. מה הייתה המשמעות של קיום יחסי המין בינה לבין קורסו בסוף הסרט? האם קורסו אכן זכה לעבור באותו שער תשיעי בסוף הסרט? האם הוא זכה להגיע לאותה רמה אלוהית אליה ניסה להגיע לקוחו ומשלחו בולקן (?)?

תנו דעתכם.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני
Elad ZZZ
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04

הודעהפורסם: 8:31 6/01/04    נושא ההודעה: תשאיר מקום לדימיון הגב עם ציטוט

יש סרטים ויש סרטים.
אני אישית דוגל בסרטים שמשאירים מקום לדימיון הן בסיום והן בהתחלה ובאמצע.
השער התשיעי הינו סרט שמשאיר לך מקום לתהות לגבי מה קרה בסיום הסרט.
על ידי כך רומן פולנסקי (השער התשיעי הוא מהסרטים היותר טובים שלו!) יוצר יותר אוירה אפילה וסטניסטית דבר שהוא מוטיב מרכזי וחשוב כמעט בכל הסרטים של פולנסקי. לדוגמא:
ספוילר
תינוקה של רוזמרי - שבסיום הסרט רוזמרי לא ממש רואה איזה יצור הוא בעצם התינוק שלה אלא רק מחליטה להפוך לו לאמא. הסרט הזה מעט מזכיר לי את השער התשיעי במוטיבים המרכזים שלו.
צ'ינהטאון - כל האוירה שם היא נורא אפורה ואפלה והנושאים שמועלים בסרט בכלל מוסיפים לכל האטמוספרה של הסרט, נושאים כמו גילוי אריות וילדה ממזרה...

לגבי שאר הסרט ת'אמת אני לא כל כך זוכר... אני רוצה לראות את הסרט עוד פעם.. כשאני אראה אותו ואם השאלות שלך עדיין יהיו רלוונטיות אני אענה בשמחה..
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם מספר ICQ
יעל
מבקרת בקולנוע
מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 22:25 6/01/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אתה יודע, נוני, יש לי אותה בעייה כמו שיש לאלעד - אני לא זוכרת את הסרט בפרטים, לפחות לט מספיק כדי לנסות לענות או לדון איתך בנושא. ראיתי את הסרט לפני שלוש שנים בערך, ואני זוכרת שהיה בו משהו מאד יפה, אבל מבחינת העלילה גם משהו לא מספק. אני זוכרת את הסצינה בסוף שהם מקיימים יחסי מין ושהיא נראית מאד שטנית... אבל חוץ מזה -
לא נשאר הרבה.

ככה זה. חמקמק הוא הזכרון... (שלי לפחות).

אגב, עשיתי לי תזכורת מנטלית קטנה לקחת מתישהו מהאוזן את "תינוקה של רוזמרי" סרט שכבר שנים אני שומעת עליו טובות אבל לא יצא לי לראות. כמובן שאני אדאג להוריד קצת את הציפיות לפני כן ואזכיר לעצמי שהסרט נעשה בשנות השמונים (?) מה שלפעמים גורם לסרטים להראות אחרת (מיושנים ובעלי קצב "משונה").

הוי, בדיוק שמעתי ברקע ("בחינוכית 23") פרומו עם שיר יפהפה של Beck! כמה נחמד לזהות.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 0:03 7/01/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

קצת מוקדם יותר...
תינוקה של רוזמרי הוא מ-68.
וגם לי סופר טובות עליו לפני שראיתי אבל שראיתי לא מאוד התלהבתי. יותר התעניינתי דווקה ברצח של אשתו של רומן פולנסקי (במאי הסרט)-שרון טייט,שנרצחה שנה אחרי זה ב-69 ע"י חבורתו של רוצח ההמונים צ'רלס מנסון.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
Elad ZZZ
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 0:14 7/01/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

יש לי את השער התשיעי על קסטה אז קרוב לוודאי שאני אצפה בו בשבוע הקרוב...

אל תפתחי ציפיות גבוהות כל כך לגבי סרטים של פולנסקי.. השער התשיעי היה הסרט שהכי אהבתי שלו.. משאר הסרטים שלו כגון צ'נהטאון, תינוקה של רוזמרי והפסנתרן (יכול להיות שראיתי עוד סרטים וכנראה אני לא זוכר) התאכזבתי נורא.. בגלל ציפיות נורא גבוהות עקב תישבוחות ותשועות על סרטים אלו. אז קחי את עצמתי ואל תצפי ליותר מדי.. למרות זאת, אני לא מדבר על סרטים לא טובים, הסרטים הללו הם דיי בסדר..

למרות שלפולנסקי יש את הקטע האפל שלו בסרטים וזה בהחלט מוטיב מרכזי בסרטים שלו. אבל בעקרון אני לא מחשבי את פולנסקי כבמאי גדול.. בנתיים..
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 15:13 8/01/04    נושא ההודעה: אז ראיתי והנה התשובות... הגב עם ציטוט

הבחורה היא לא השטן אלא שליחה שלו... היא עוזרת ומראה לקורסו את הדרך ואת הרמזים לגילוי ולפתרון התעלומה אבל את זה הוא צריך לעשות לבד. כפי שניתן לראות ולשים לב זה שהבחורה היא אכן "המלאך השומר" של קורסו מאחר שהיא מופיעה רק ברגעים שהוא צריך את עזרתה ואת הנחיותיה. לדוגמא כאשר היא מנעה ממנו לעצור את הרצח של גברת טפלר, היא עשתה זאת לפי דעתי משתי סיבות: הראשונה היא מאחר שזה מנקה את קורסו משאר הרציחות שהתרחשו סביבו (פארגס וקסלר), והסיבה השנייה היא מאחר שאם היא לא היתה מנוטרלת (במקרה זה מתה) היא היתה ממשיכה להאבק בכדי להשיג את הספר - הן בבולקן והן בקורסו. הבחורה ידעה את זה ולכן היא עצרה בעד קורסו למנוע את הדבר.
קיום יחסי המין בסרט בשבילי לפחות לא הוסיף לעלילה אלא רק הביא לסרט יש אווירה אפילה ושטנית כזאתי.. כפי שניתן לראות על פניה של "Green Eyes".
הסוף הוא סוף פתוח... כל מה שאפשר לעשות בסופים כאלה הוא לשער מה קרה..
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי