יעל מבקרת בקולנוע
מערכת הפורומים של האתר

שאלות נפוצותשאלות נפוצות   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשמההרשמה 
 פרופילפרופיל   התחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר/י כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחבר/יהתחבר/י 
אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע

לבדוק את האוסקר - שנת 1995

נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר/ת הודעה
ארגורן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/03/03

הודעהפורסם: 20:50 10/03/04    נושא ההודעה: לבדוק את האוסקר - שנת 1995 הגב עם ציטוט

אחרי האוסקר חשבתי על רעיון שכל שבוע מישהו יביא שנה שבה היה האוסקר ואנחנו נדון בהחלטות של האקדמיה , האם ההחלטות היו נכונות או לא. החלטתי להתמקד בארבע קטגוריות : הסרט הטוב ביותר , הבמאי הטוב ביותר , השחקן והשחקנית הטובים ביותר. החלטתי להתחיל בתחרות של שנת 1995, בשבוע הבא מי שרוצה יכול להביא שנה אחרת לפי בחירתו.

הסרט הטוב ביותר - 1995

הזוכה: פורסט גאמפ.

מועמדים: ארבע חתונות ולוויה אחת.
ספרות זולה.
חידון האשליות.
חומות של תקווה.

סרטים אחרים באותה שנה: "אד ווד" ,"מלך האריות" ,"ראיון עם ערפד" ,"שמים כחולים" ,"נשים קטנות" , ,"ספיד" , "המסכה" ,"רוצחים מלידה" ועוד..

הבמאי הטוב ביותר - 1995

הזוכה: רוברט זמקיס (פורסט גאמפ).

מועמדים: וודי אלן (קליעים מעל ברודווי).
קוונטין טרנטינו (ספרות זולה).
רוברט רדפורד (חידון האשליות).

השחקן הראשי הטוב ביותר - 1995

הזוכה: טום הנקס (פורסט גאמפ).

מועמדים: ניגל הורטון (טירופו של המלך ג'ורג).
ג'ון טרבולטה (ספרות זולה).
מורגן פרימן (חומות של תקווה).
פול ניומן (Nobody Fool)

השחקנית הראשית הטובה ביותר - 1995

הזוכה: ג'סיקה לאנג (שמים כחולים).

מועמדים: סוזן סרנדון (הלקוח).
וינונה ריידר (נשים קטנות).
ג'ודי פוסטר (נל).
מירנדה ריצדארסון (טום ואיב).
מבקרת בקולנוע
מבקרת בקולנוע

בפורום מ: 5/06/02

הודעהפורסם: 8:15 11/03/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

בחרת להתחיל בשנה שבה נראה כאילו היו מועמדויות ראויות רבות לאוסקר.
את כל הסרטים המועמדים אהבתי, חלקם אפילו מאד.

"ארבע חתונות ולוויה אחת" הינו קומדיה רומנטית מצויינת. כל השנים הקהל מחכה לסרט מרגש, מהנה, ומצחיק על אהבה, ופתאום מגיע אחד בכיכובו של יו גרנט - שאז עדיין לא היה "נדוש", והכימיה על המסך בין אנדי מקדוואל ליו גרנט היתה מורגשת (לי). אהבתי גם את זה שהסרט הוא אנגלי באופיו, עם כל דמויות המשנה המצחיקות, ויחסי החברות והקירבה. הסרט גם היה מותח, בדרכו, ואני חושבת שהוא שומר על הצופים מאד עירניים ובתוך הסרט לכל אורכו. בקיצור - סרט טוב! אבל...

"ספרות זולה". ספרות זולה הינו סרט מצויין. יש לו עלילה מרתקת, הוא מצחיק מאד, הוא משוחק היטב, ויש בו דיאלוגים מבדרים, מגוחכים, אנושיים ומעוררי מחשבה כמו שלא נראו על המרקע לפני כן. בנוסף, למרות שהסרט מביא סיפורי גנגסטרים ועולם תחתון, הוא עושה זאת בדרך שלא נעשתה קודם, והמפגשים בין הדמויות לאורך הסרט, והסיטואציות בה המפגשים מתרחשים גובלים בגאונות. בכלל בכל קריטריון קולנועי הסרט הינו מצויין. פסקול, צילום, עריכה. הסרט הזה גם תבע כל כך הרבה ציטוטים "חשובים" אצל דור שלם ככה שממש אי אפשר להתעלם ממנו. טרנטינו בא והוכיח שאלימות יכולה להיות מצחיקה. האסתטיקה גוברת על המוסר.
Le big mac!

טוב, כרגע זמני עבר. אז אין ספק שפורסט גאמפ הוא אחלה סרט, אבל לדעתי "ספרות זולה"... מתעלה עליו חיוך מצד שני אני לא יודעת אם ספרות זולה הוא "חומר לאוסקרים" או לא. בכל מקרה אני חושבת ש-1995 היתה שנה בעלת מועמדויות חזקות. המשך יבוא
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
ארגורן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 14:02 11/03/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

שנת 1995 היא אכן שנה עם הרבה מאוד מועמדיות רציניות.

הסרט הטוב ביותר - הסרט "ספרות זולה" הוא סרט מצוין עם עלילה מרתקת ודמויות מרתקות לא פחות , מאוד אהבתי את הסרט הזה כי הוא השאיר אותי כל הזמן במתח , אחרי שראיתי את הסרט הבנתי למה הסרט נחשב לקלאסיקה .

אחד הסרטים שמאוד אהבתי וגם הוא היה מועמד בצדק זה הסרט "חומות של תקווה" שהוא מהסרטים היחידים שאין לגביהם מחלוקת וכולם אהבו אותו (במידה שונה). הבמאי פרנק דרבונט ביים את אחד מדרמות בתי הכלא הטובים ביותר שהיו איי פעם והכל בזכות עלילה מצוינת ושחקנים מוכשרים כמו: טים רובינס ומורגן פרימן.

הבחירה של האקדמיה הייתה מאוד קשה באותה שנה אבל לדעתי הם עשו את ההחלטה הנכונה , הסרט "פורסט גאמפ" הוא אחד מהסרטים שמרגשים אותי כל פעם מחדש , משחקו של טום הנקס פשוט מקסים ואנושי וכך גם משחקו של גארי סיניס ששיחק את המפקד דן טיילור , בתפקיד שראוי היה לאוסקר. סרט שלדעתי היה ראוי להיכנס לרשימת המועמדים ולא נכנס , זה הסרט "מלך האריות" שנחשב לסרט האנימציה הטוב ביותר איי פעם , סרט שמשלב בין עלילה מרגשת ,שירים נפלאים והכל ביחד עם קצת הומור. לדעתי היה צריך להכניס את הסרט במקום הסרט "חידון האשליות" שהוא אולי סרט טוב אבל בהחלט לא גאוני.

השחקן הראשי הטוב ביותר- כאן אני מסכים עם ההחלטה של האקדמיה להעניק לטום הנקס את הפרס , שנתן את אחד ממהופעות הטובות ביותר שלו. אני לא מבין כל כך למה האקדמיה התעלמה ממשחקו של טים רובינס בסרט "חומות של תקווה" .
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/11/03

הודעהפורסם: 15:01 11/03/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אחלה שנה, שלוש הסרטים "חומות של תקווה", "פורסט גאמפ" ו"ספקות זולה" היו פשוט טובים!! אישית אני חושב שהבחירה של פורטס גאמפ הייתה נכונה וצודקת, טום הנקס היה מעולה!! דווקא את ספרות זולה שאני מאוד אוהב היה לדעתי (ואני מדגיש לדעתי!!) הפחות טוב מבים השלושה....
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/06/02

הודעהפורסם: 15:39 11/03/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

רגע,רגע רגע

זה טקס האוסקר של שנת 1994
לא של 95
לא ?
ארגורן
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 16:01 11/03/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

פנגו חתול קטן כתב/ה:
רגע,רגע רגע

זה טקס האוסקר של שנת 1994
לא של 95
לא ?

אתה מתבלבל זה טקס האוסקר של שנת 1995 , הבילבול נובע כנראה בגלל שכל הסרטים הם משנת 1994 וכמובן שהאוסקר לא יכול לבחור סרטים שעדין לא הגיעו לקולנוע. אגודל למעלה
כוכב אתר
כוכב אתר

בפורום מ: 12/06/02

הודעהפורסם: 17:07 11/03/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אין לי זמן להרחיב אז בקצרה:

אני לא ממש מת על פורסט גאמפ ועל טום הנקס ככלל. ולכן:

סרט: "חידון האשליות" או "ספרות זולה" את שניהם אהבתי מאד. (אוף כיבו את המאווררים ואני חייב לענות מהר על השאלה הבאה לפני שאני אפסל... מוציא לשון ).

במאי: טרנטינו. וכל מילה נוספת בנושא מיותרת.

שחקן: מורגן פרימן. תפקיד מדהים בסרט "חומות של תקווה" שאני אוהב לא פחות מוואלאס חיוך

שחקנית: נו טוב שתהיה ג'סיקה (מה זו לא ג'סיקה ראביט הא? )... צוחק בקול רם

עודד
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
Elad ZZZ
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 1/01/04

הודעהפורסם: 23:55 11/03/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

שנה שכדאי לבדוק זוהי שנת 1975. בשנה זו היו סרטים ממש מעולים כמו: בארי ליינדון של קובריק, אחר הצהרים של פורענות עם אל פצ'ינו, נשוויל של רוברט אלטמן, מלתעות של שפילברג והסרט הזוכה (ובצדק רב!!) קן הקוקיה עם ניקולסון הענק (שזכה בשחקן הטוב ביותר כמו כן באותו השנה).
שנה שכל סרט שהיה מועמד לפרס הסרט הטוב ביותר נחשב לקלאסיקה קולנעית..
אגודל למעלה
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/11/03

הודעהפורסם: 19:40 15/03/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

על מה זה "קן הקוקיה"?? מוכר לי...
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 11/07/02

הודעהפורסם: 20:13 15/03/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

זה על אסיר או משהו כזה שמגיע למחלקה הפסיכיאטרית ומתמרד שם נגד האחות הראשית. מבוסס על ספר אחד.
לא ראיתי תסרט אבל קיבלתי המלצות חמות מכל מי שראה.
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
eranml
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

בפורום מ: 5/12/03

הודעהפורסם: 0:18 16/03/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

סרט טוב, אבל לא אהבתי יותר מידי. ציפיתי למשהו יותר קומי מובהק, ומה שקיבלתי זה סרט שיש בו הרבה חלקים פסיכיים, שהם החלק המצחיק.
ניקולסון ע-נ-ק כהרגלו, האוסקר שייך לו בצדק גמור. לעומתו, אני לא מבין על מה זכתה האישה ששיחקה את האחות. אז בסדר היא התאימה לדמות, אבל המשחק שלה לא היה כל כך טוב, סך הכל היא הייתה צריכה לשמור על פרוף אדיש וקפוא. מאד. יכול להיות שזה בגלל שלא הבנתי כל כך את הסרט המוזר הזה.
eranml
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 0:25 16/03/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אותי מרגיז האוסקר של 96-
אני יודע שהרבה לא יסכימו איתי, אבל אני מוצא שהחשוד המידי היה טוב בהרבה מbraveheart. זה מילא שהוא לא זכה, אבל העובדה שהוא אפילו לא היה מועמד?!! וסרט על חזיר היה מועמד!?? (בייב). מה קורה פה?
William Wallace
כוכב/ת פורום
כוכב/ת פורום

בפורום מ: 3/01/03

הודעהפורסם: 13:03 16/03/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

הטקס של 95 תמיד הרגיז אותי.
כי אם חומות של תקווה היה נופל על שנה אחרת הוא היה זוכה לפחות בכמה מ-7 המועמדויות שלו ב-95...
זו שערוריה.
אם כל הכבוד לספרות זולה ולפורסט גאמפ (ויש כבוד) חומות של תקווה זה סרט מיוחד במינו שהיה צריך לקבל את הפרס. לא הייתי מתנגד שזה היה יוצא שנתיים אחרי וזוכה ב-97 במקום הפצוע האנגלי... מוציא לשון
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דואר אלקטרוני בקר באתר המפרסם מספר ICQ
eranml
חבר/ת פורום ותיק/ה
חבר/ת פורום ותיק/ה

הודעהפורסם: 19:18 16/03/04    נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אכן חומות של תקווה הוא סרט מדהים ומיוחד, אבל אי אפשר להגיד שספרות זולה הוא לא סרט מיוחד במינו.
אני חושב שספרות זולה הוא פשוט לא חומר לאוסקרים, זה פשוט לא סרט שיזכה באוסקרים, בניגוד לחומות של תקווה שהיה חייב לזכות במשהו. מורגן פרימן היה מוכרח לזכות- הוא היה אדיר ומתאים כל כך לתפקיד. פשוט משחק מושלם.
הצג הודעות מלפני:   
   נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב    אינדקס הפורומים של יעל מבקרת בקולנוע -> דיוני קולנוע כל הזמנים הם GMT +2 (שעון ישראל)
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
בחזרה לדף הראשי